G4Media.ro

DIICOT Vaslui: Șapte persoane reținute, în urma percheziţiilor domiciliare în care s-au…

sursa foto DIICOT Vaslui

DIICOT Vaslui: Șapte persoane reținute, în urma percheziţiilor domiciliare în care s-au descoperit 2,4 kilograme de canabis, 1,4 kilograme de plante de canabis, semințe de canabis și aproximativ 2 grame de cocaină

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vaslui  (DIICOT) împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui au pus în aplicare 16 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Iași și în municipiul Huși, județul Vaslui, în cadrul unui dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate de către organele de cercetare penală  aproximativ 2,4 kilograme de canabis și 1,4 kilograme de plante de canabis, semințe de canabis, aproximativ 2 grame de cocaină, sumele de 51.674 de lei şi 17.740 de euro, trei cântare, trei grindere, un aparat de vidat, 150 de articole pirotehnice și mai multe componente ale unei instalații pentru întreţinerea de culturi indoor.

„În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu luna mai 2021, 10 inculpați au procurat, depozitat, preparat şi vândut droguri de risc (canabis), consumatorilor din județele Iași și Vaslui. Totodată, doi dintre inculpaţi au înființat și întreținut culturi de canabis,  indoor și outdoor, drogurile obținute fiind fiind comercializate pe raza judeţelor menţionate”, se precizează în informarea poliției.

La sediul DIICOT Vaslui au fost conduşi, în vederea audierii, cei 10 inculpaţi, procurorii dispunând măsura rețineri față de 7 dintre aceştia şi măsura controlului judiciar faţă de alţi trei inculpați.

În cursul zilei de 09.10.2022, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vaslui cu propunerea de luare a măsurii arestului preventiv față de 7 inculpați.

„Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, tramsmite poliția.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Cam asta e tot ce mai face diicot-ul prin tara asta de lumea șaptea

  2. DIICOT Vaslui e de cascadorii rasului, asta-i captura ? :)))))

  3. Ce castrati, se lauda cu sub cinci kilograme de drog extraordinar de periculos si cu cateva grame de drog extraordinar de periculos+1. :)) Romania e curata si sigura acum.

  4. Iar au trimis DIICOT-ul la plivit buruieni. Probabil ca cocaina tot ei au plantat-o ca sa nu se faca de ras.

  5. in america ii gratiaza….

  6. Păi la pastile nu se bagă, că e greu acolo, e chimie, 1s, 2s, 2p… , . Dar așa, la ierburi, e mai ușor, tot omu’ are niște mușcate la fereastră.