G4Media.ro

Digitalizarea a ajuns și în Senatul României: Inițiativele legislative, întrebările și interpelările…

Digitalizarea a ajuns și în Senatul României: Inițiativele legislative, întrebările și interpelările vor putea fi depuse online. Până acum, acest lucru se putea face exclusiv pe hârtie

Propunerile legislative ale parlamentarilor, proiectele de lege ale Guvernului, întrebările şi interpelările senatorilor vor putea fi depuse şi în format online, potrivit unui proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea Regulamentului Camerei superioare a Parlamentului, care urmează să fie discutat, luni, în plen.

„Prin votul care va fi dat astăzi, Senatul îşi asigură trecerea ireversibilă la un mediu de lucru normal pentru secolul în care ne aflăm, chiar dacă se întâmplă abia la aproape 20 de ani de la intrarea în vigoare a Legii 455/2001 privind semnătura electronică”, a afirmat senatorul PNL Alina Gorghiu, care a iniţiat proiectul.

Documentele vor putea fi depuse prin intermediul unei aplicaţii electronice: AGIPL – Aplicaţia pentru Gestionarea Înregistrării Proiectelor Legislative.

„Rezultatul nu va fi altul decât eficientizarea. Prin acest demers am dorit să mă asigur că Senatul va deveni o instituţie modernă care funcţionează normal, transparent şi care valorifică la maximum tehnologiile digitale”, a adăugat Gorghiu, vicepreşedinte al forului legislativ.

Ea şi-a exprimat speranţa ca Senatul să fie un exemplu pentru administraţia publică, în general, şi toate instituţiile statului să declare cât mai repede capitolul digitalizare obiectiv realizat.

Potrivit Alinei Gorghiu, proiectul va fi susţinut în plen de senatorii PNL, UDMR, USR PLUS şi AUR.

„Mesajul nostru pentru românii e clar: reparăm ce a stricat PSD, digitalizăm, trecem la normalitate!”, a transmis ea.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Nu poți sa nu te intrebi: ce se intampla cu întrebările şi interpelările la care nu se poate raspunde pentru ca „nu e treaba ta sa stii!”?
  1. cineva va ascunde adevarul pe semnatura șefului si va raspunde doar la ce va avea chef din „întrebare sau interpelare” (niciodata nu e doar o intrebare sau un singur aspect interpelat)
  2. Initiatorul e rugat (i se sugereaza prin diferite căi) sa-si revizuiasca gandurile si sa reformuleze intrebarile

  Adevarul trebuie aparat cu orice preț!

 2. Poate ca e idee!
  Digitalizarea in Parlament presupune o alta actiune!.
  Adevarata!
  Aceasta care ne e sugerată acum e o frectie!
  La un picior de lemn!

 3. Extraordinar !…Un salt imens, digitalizare, nu gluma !…Proportionala cu capacitatea intelectuala a aalesilor nostri, de fapt.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.