G4Media.ro

Digi, răspuns la atacurile lui Vâlcov: Fie necunoașterea bursei, fie manipularea informațiilor

Digi, răspuns la atacurile lui Vâlcov: Fie necunoașterea bursei, fie manipularea informațiilor

”Politicianul aruncă o serie de afirmații care induc în eroare și care trădează fie o totală necunoaștere a domeniului pieței de capital, fie o strategie de manipulare a informațiilor pentru a crea confuzie și neîncredere într-un sector investițional”, arată compania Digi (RCS & RDS) într-un comunicat de presă făcut public după o serie de atacuri ale lui Darius Vâlcov.

”Respingem afirmațiile denigratoare exprimate în mod repetat de acest politician român și constatăm că am devenit ținta unei adevărate campanii de defăimare. Nu facem politică și nu vrem să fim implicați în jocuri politice. Însă, ne simțim datori față de abonații, investitorii, partenerii și angajații noștri să corectăm informațiile eronate pe care cineva le aruncă împotriva noastră în spațiul public”, mai arată Digi în comunicatul citat.

Consilierul de stat al premierului a atacat în repetate rânduri compania Digi, acuzând-o fie de comportament incorect pe bursă, fie de legături cu SRI prin intermediul televiziunii Digi 24. Într-o postare de luni pe Facebook, Vâlcov adresa patru întrebări:
1) Este adevarat ca peste 3 milioane romani au acțiuni la digi, prin intermediul fondurilor de pensii (pilonul II)?
2) Este adevarat ca o mare parte a banilor încasați pe acțiunile digi s-au dus în contul unei firme offshore din Cipru?
3) Este adevarat ca datoriile digi depășesc 1,3 miliarde euro, cu mult peste valoarea activelor?
4) Aveau voie fondurile de pensii sa achiziționeze acțiuni la o companie urmarită penal?

Iată poziția integrală a companiei:

Digi|RCS & RDS este o societate care își desfășoară de aproape 25 de ani activitatea preponderent în România. Societatea RCS & RDS S.A. a investit din 2010 până în prezent peste 2 miliarde EUR pentru a dezvolta o rețea performantă de comunicații electronice fixe și mobile. Aceste investiții au fost făcute în beneficiul a milioane de abonați, care se bucură azi de servicii de cea mai bună calitate la prețuri foarte avantajoase. Și datorită investițiilor făcute de Digi|RCS & RDS în dezvoltarea rețelelor sale din România, această țară se mândrește azi cu una dintre cele mai bune poziții în clasamentele mondiale privind viteza internetului.

Digi|RCS & RDS a virat, în ultimii zece ani, peste 1 miliard de EUR la bugetul de stat și la bugetul asigurărilor sociale și de sănătate, fiind unul dintre cei mai mari contribuabili din țară.

Când s-a decis listarea acțiunilor Digi|RCS & RDS pe o piață publică, pentru că am vrut să continuăm să contribuim la dezvoltarea pieței din România, am ales Bursa de Valori București. Astfel că, în mai 2017, am finalizat un proces îndelungat de listare, prin care oricui i s-a dat ocazia să achiziționeze acțiuni în Digi|RCS & RDS în scop investițional (atât persoanelor fizice, cât și fondurilor specializate), fără niciun beneficiu financiar pentru noi.
Politicianul aruncă o serie de afirmații care induc în eroare și care trădează fie o totală necunoaștere a domeniului pieței de capital, fie o strategie de manipulare a informațiilor pentru a crea confuzie și neîncredere într-un sector investițional.
Operăm o afacere sănătoasă, stabilă și ne străduim să o creștem continuu. Datoriile pe care Digi|RCS & RDS le-a contractat de-a lungul timpului au finanțat creșterea accelerată a acestei afaceri, pe o piață extrem de dinamică și competitivă, unde nevoia de investiție este continuă. De altfel, gradul de îndatorare a companiei este inferior nivelului de îndatorare înregistrat pe piețele europene, în sectorul telecomunicațiilor.

Digi|RCS & RDS a făcut publice, în mod transparent și complet, toate informațiile necesare pentru ca orice investitor să decidă să achiziționeze sau nu acțiuni Digi în deplină cunoștință de cauză. Toate comunicările date în piață înainte, în timpul și ulterior procesului de listare, disponibile pe website-ul www.digi-communications.ro, sunt o dovadă în acest sens.

Prin atacurile la adresa companiei noastre, politicianul denigrează munca a 13.000 de angajați din România și pune sub semnul întrebării o afacere care a transformat compania Digi|RCS & RDS într-unul dintre liderii regionali în comunicații electronice.

Este cel puțin nepotrivit ca un politician care se asociază cu Guvernul României să atace una dintre cele mai mari companii locale, aflate în topul firmelor antreprenoriale românești. Astfel de declarații nu fac altceva decât să diminueze încrederea investitorilor în capacitatea României de a oferi un climat propice dezvoltării de afaceri durabile, care să susțină economia țării și a regiunii.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Abia acum mi-e clar ca Valcov a spus adevarul!

  • Ce performanta, asistatule! In noaptea permanenta a mintii tale, ai si tu ceva clar???!!!

  • Tie-ti era clar ca acel gunoi a zis „adevarul”, dinainte ca el sa deschida gura miscata de neuronul singuratic.
   De fapt, tomberonul ambulant nici macar nu trebuia sa deschida gura, ca tie-ti era limpede oricum.

 2. Daca nu ataca opozitia si pe K.I. 24/24 si7/7 sigur ca postul trebuie demonizat!

  • @Europiu, se poate spune ca Digi si-a impus inca de la inceput sa fie echidistanta si in covarsitoarea majoritate a timpului a si reusit !

   Culmeea e ca in putinele dati in care postul TV nu a reusit sa pastreze standardele de obiectivitate autoimpuse, acesta s-a datorat tocmai datorita obsesiei de a nu partini cumva vreuna din parti. (Am in vedere evident partidele politice) !

   PS. Evident ca aceasta parere a mea nu se poate sustrage subiectivismului natural, firesc, uman !

   PPS. O seara buna ! 😉

 3. Digi cel mai obiectiv post tv din Romania, cine s-a gasit frate sa atace Digi tv? Hotul ordinar cu aur,bani prin cimitir si tablouri in pereti, chiar s-a intors tara asta cu fundu-n sus?!

  • Da, dar nu de ieri de azi!

  • Europiu, din neatentie, in loc sa-ti raspund tie i-am raspuns mai sus lui @Pinno !

   PS. In alta ordine de idei, imi pare bine pt faptul ca iti faci timp sa mai intri pe net si sa comentezi ! 😉

 4. ,,Aveau voie fondurile de pensii sa achizitioneze actiuni la o companie urmarita penal? ,, A zis Valcov care e un penal !!!! E incredibil cum poate vb un consilier care mai are un pic și ajunge la pușcărie despre lucruri morale și corecte , despre ,, urmăriri penale ” . Deci imbecil mai mare că asta poate decât Dragnea îl întrece dar e printre fruntași prostiei. Omu vrea sa se devalorizeze acțiunile , sa poate ajunge cineva din PSD acționa , că după să dicteze politica editorială . Ce face el e manipularea pieței de capital care parca era infracțiune . Și binenteles mereu binevenitul m__e PSD .

 5. Este grav..
  Deci idiotul asta penal din functia pe care o are de consilier al maimutei ataca una din putinele companii romanesti private a carei cifra de afaceri depaseste 1miliard euro anual.
  Acum eu nu zic ca digi nu au si ei anumite probleme si sunt sfinti insa altul este subiectul.
  Idiotul incearca sa puna presiune prin televiziunile de casa asupra fondurilor de investitii pt a vinde actiunile digi si normal pretul acestora scade este matematica…doreste distrugerea unei companii romanesti (din pct meu de vedere un model de bussines,pt a ma contrazice dati-mi un alt exemplu de companie romaneasca care a plecat la drum cu un capital de 50k dolari si a ajuns sa aiba cifra de afaceri de peste 1miliard euro) si astfel castiga din doua parti,prima oara prin a avea un motiv pt atacarea fodurilor de pensii si nationalizarea acestora si a doua oara digi ii ataca PSD-ul pe unde il prinde si nu sunt de partea lor in razboaiele mediatice pe care le poarta
  As fi curios sa il intreb pe idiot daca cumva ii reuseste,ce va face cu cei 12.000 de angajati digi?nu mai socotim si angajati firmelor conexe care unele traiesc 80% strict din contractele cu digi cred ca mai sunt si aici 3000-4000 de angajati…
  In afara de asta sa nu mai socotim si o pierdere de 300-400 milioane euro anual pe care statul ii incaseaza din t.v.a.,taxe,impozite,asigurari medicale,contributii…
  Dar na…la fodurile de pensii private probabil sau strans cateva miliarde euro tocmai bunicele pt varsarea in bugetul statului si sifonarea banilor prin contracte cu cunoscuti( nu cu rudele ca tocmai ce incearca modificarea codurilor ? )