G4Media.ro

Dezvoltatorul şi producătorul american de roboţi chirurgicali Intuitive Surgical vrea să investească…

sursa foto: captura youtube

Dezvoltatorul şi producătorul american de roboţi chirurgicali Intuitive Surgical vrea să investească în Bulgaria peste 80 de milioane de leva

Dezvoltatorul şi producătorul american de roboţi chirurgicali Intuitive Surgical va construi o facilitate modernă de producţie în oraşul Parvomay, sudul Bulgariei, pentru a-şi creşte capacităţile de producţie de endoscoape 3D pentru roboţi chirugicali, a anunţat luni Ministerul bulgar al Inovării şi Creşterii, conform Agerpres, care citează BTA.
Investiția este cotată la peste 80 de milioane de leva în Bulgaria.

Endoscoapele 3D marca Intuitive Surgical, care în prezent sunt produse în Germania, sunt utilizate în cadrul roboţilor chirurgicali Vinci Surgical System, cel mai avansat robot chirurgical din lume.

Investiţia în Bulgaria va crea peste 100 de noi locuri de muncă, existând potenţialul ca acest număr să crească până la 300 de locuri de muncă în următorii ani.

Ministrul bulgar al Inovării şi Creşterii, Daniel Lorer, şi-a exprimat încrederea că noua facilitate de producţie va da un impuls pentru economia întregii regiuni şi a descris endoscoapele 3D drept un produs cu valoare adăugată mare. Potrivit lui Daniel Lorer, din ce în ce mai mulţi investitori sunt interesaţi în deschiderea de uzine de ultimă generaţie în Bulgaria.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Pentru ca nu dau vouchere de vacanta la bugetari, pomeni de 50€ / luna la pensionari, alocatii la nivel de salariu etc… bulgarii isi permit o cota unica de impozitare de 10% si nenumarate alte impozite cu niveluri reduse (cel pentru autoturisme fiind doar un exemplu).

    Cel mai mare ghinion al bulgarilor e ca ne-am pus noi tara noastra comunista langa a lor.