G4Media.ro

LIVE VIDEO Dezbatere online despre PISA 2022 / Directorul OCDE pentru Educație,…

Andreas Schleicher si Mircea Miclea / Foto: Colaj Edupedu.ro

LIVE VIDEO Dezbatere online despre PISA 2022 / Directorul OCDE pentru Educație, Andreas Schleicher: Diferențele sociale relevate de PISA sunt o provocare imensă pentru România / Ce spun fostul ministru Mircea Miclea, cercetători, profesori și reprezentanți ai mediului de afaceri despre rezultatele și opțiunile României

Rezultatele PISA 2022 arată o conservare a nivelului minim al Educației din România. Circa 49% dintre elevii de 15 ani nu reușesc să aplice cunoștințele de matematică elementară, care ar fi trebuit să fie dobândite încă din școala primară, în situații de viață posibile și probabile simulate în cadrul testării internaționale standardizate. Procente similare – 42% și 47% sunt în aceeași situație la Lectură și Științe.

Urmărește dezbaterea Edupedu.ro despre rezultatele PISA 2022:

 

Andreas Schleicher, director pentru educație și competențe, cele mai importante declarații:

  • PISA este cel mai mare efort global de evaluare educațională
  • Evaluarea din 2022 s-a concentrat pe matematică. Este o evaluare diferită de modul de predare din România. Evaluează felul cum vezi probleme așa cum apar în în lumea reală
  • Elevii români sunt adesea foarte buni să-și amintească matematica așa cum sunt învățați, dar întâmpină dificultăți atunci când trebuie să aplice ceea ce au învățat

___

Pentru că ne-am păstrat un scor relativ similar cu cele din 2018, oficialii din Ministerul Educației au calificat această contraperformanță drept reziliență a sistemului de învățământ românesc. Asta prin comparație cu scăderile mai ample și de la rezultate mult mai bune ale elevilor din statele membre OCDE.

Cum arată, de fapt, Educația din România, necosmetizată, prin oglinda PISA 2022? Ne va da „cheia de citire“ a aventurii României în programul PISA chiar Andreas Schleicher, directorul Directoratului pentru Educație din OCDE, unul dintre cei mai proeminenți experți internaționali în Educație, considerat unul dintre fondatorii testărilor standardizate internaționale PISA și coordonatorul programelor organizației, inclusiv al PIAAC – Programul pentru Evaluarea Internațională a Competențelor Adulților, al TALIS – Studiul Internațional privind Procesul de Predare-Învățare sau INES – Indicatorii Sistemelor de Educație.

Ce avem de învățat din rezultatele României la PISA? Ce ar fi de îmbunătățit și care sunt prioritățile? Fostul ministru al Educației, profesorul și psihologul Mircea Miclea vine cu viziunea sa în interpretarea datelor PISA 2022.

Dezbaterea online „PISA 2022 – fața necosmetizată a școlii. Cheia reală de citire a rezultatelor și opțiunile României“ este organizată de Edupedu.ro – cea mai cunoscută platformă de știri și analize din Educație din România – și World Vision România – organizație nonguvernamentală cu multiple proiecte de educație și sociale în zona școlilor și în comunitățile dezavantajate.

Evenimentul online poate fi urmărit joi, 7 decembrie, începând cu ora 15.00 pe Edupedu.ro și WorldVision.ro, dar și pe paginile de social media ale partenerilor: Facebook Edupedu și Facebook WVR.

Andreas Schleicher si Mircea Miclea / Foto: Colaj Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează