G4Media.ro

Despăgubiri de mii de lire pentru Muzeul Madame Tussauds / Vor fi…

Sursa foto: captura video

Despăgubiri de mii de lire pentru Muzeul Madame Tussauds / Vor fi plătite de activiștii din mişcarea ecologistă Just Stop Oil, care au zdrobit două torturi de ciocolată vegane de statuia din ceară a regelui Charles al III-lea

Doi activişti din mişcarea ecologistă Just Stop Oil vor trebui să plătească Muzeului Madame Tussauds din Londra despăgubiri de 3.500 de lire sterline pentru protestul lor din luna octombrie, în timpul căruia au zdrobit două torturi de ciocolată vegane de chipul statuii din ceară a regelui britanic Charles al III-lea, informează DPA.

Eilidh McFadden, în vârstă de 20 de ani, şi Tom Johnson, în vârstă de 29 de ani, au fost găsiţi vinovaţi la acuzaţia de comitere a unor daune penale. Asta după ce Tribunalul de Magistratură din Westminster a aflat în cadrul unei audieri că cei doi tineri au vandalizat statuia „în maniera videoclipurilor umoristice folosind torturi cu şarlotă”, pe 24 octombrie 2022.

Statuia regelui Charles al III-lea, alături de cea a reginei-consoarte Camilla şi de cele ale prinţului şi prinţesei de Wales – care pot costa între 75.000 şi 200.000 de lire sterline -, au fost îndepărtate din spaţiul expoziţional până în dimineaţa zilei următoare.

Eilidh McFadden şi Tom Johnson au provocat daune de 3.500 de lire sterline, costurile fiind cauzate de operaţiunile de revopsire a statuii, de spălare a hainelor şi a perucilor din păr natural pe care le poartă statuile şi de refacere a decorului regal, care includea şi un tron de culoare roşie.

Potrivit audierii de la tribunal, unii dintre angajaţii muzeului londonez au trebuit să lucreze cinci ore suplimentare, deschiderea din ziua următoare a trebuit să fie amânată cu aproape o oră, fapt ce ar fi putut să împiedice până la 900 de persoane să pătrundă în clădire în timpul acelei perioade aglomerate de vacanţă.

Judecătoarea Neeta Minhas a decis ca Tom Johnson, care nu are antecedente penale, să beneficieze de un regim de 12 luni de libertate condiţionată şi să achite despăgubiri de 740 de lire sterline şi cheltuieli de judecată de 250 de lire sterline.

Eilidh McFadden, care avea deja trei condamnări pentru încălcări în formă agravată a unor proprietăţi private, a primit aceeaşi amendă şi o pedeapsă de 12 luni de muncă în folosul comunităţii, inclusiv 80 de ore de muncă fără plată.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Tare! Prințul Charles avea cumva poziții ecologiste. După ce a devenit rege i s-a explicat că responsabilitățile sunt mult mai mari și nu mai poate să bată câmpii cu ”stop oil” și alte bălării și nici să participe la întâlnirile cultului încălziriștilor.
    Asta a provocat furia spălaților pe creier care deja își imaginau primul rege ecologist! Nasol! Se amână indefinit!

  2. Să le plătească integral , nu doar reparațiile să nu mai distrugă lucrări ale muzeelor .