G4Media.ro

Descoperirea rămășițelor pământești ale lui Emile, dispărut acum opt luni la vârsta…

Prefectura Alpes de Haute Provence

Descoperirea rămășițelor pământești ale lui Emile, dispărut acum opt luni la vârsta de doi ani, provoacă un val de durere și emoție în întreaga Franță

Știrea numărul unu în Franța este descoperirea a ceea ce s-a confirmat a fi craniul copilului dispărut pe 8 iulie 2023 din comuna La Bouilladise, departamentul Bouches-du-Rhone, din sud-estul țării.

Craniul a fost descoperit pe 30 martie, la altitudinea de 1.200 de metri în cătunul Haut-Vernet cu 25 de locuitori, departamentul Alpes-de-Haute-Provence, de o femeie aflată în drumeție, iar analizele criminalistice au confirmat că rămășițele pământești aparțin micuțului Emile.

Speranța că Emile ar putea fi găsit viu printr-o minune a făcut loc durerii în localitatea de baștină a familiei. „Îi afectează pe toți locuitorii, ne doare, ne punem mereu în locul părinților, al familiei. Cu toții avem copii”, a declarat Eddy pentru France Bleu Provence, citatde BFM-TV. Emoție împărtășită de Evelyne, o rezidentă din zonă: „Când este vorba de copii… este foarte trist, iar ancheta va dura mult timp, ca de obicei. Eu nu înțeleg acest lucru.”

„Suntem foarte emoționați și foarte triști. Este o poveste care și-a lăsat amprenta asupra satului, nu doar asupra satului, evident: un copil atât de mic, este aproape o poveste națională, o poveste comună. Întorsătura pe care o ia această poveste… eram deja în dramă, acum suntem în tragedie”, a reacționat primarul José Morales, care se gândește la un omagiu. „Am dori să ne arătăm sprijinul pentru familie și vom încerca să facem ceva care să le convină.”

Autoritățile au declanșat acum o anchetă pe scară largă pentru a reuși să afle cauza morții lui Emile. La Haut-Vernet, locul descoperirii craniului, a fost mobilizată brigada canină a jandarmilor. Colonelul Pierre-Yves Bardy spune că acești câini au miros extrem de fin și pot detecta urme chiar după aproape nouă luni de la dispariția copilului.

Deocamdată anchetatorii sunt complet în ceață: accident, omucidere, omor – nicio ipoteză nu este exclusă la acest moment. Când a dispărut, pe 8 iulie, Émile tocmai sosise pe timpul verii la a doua casă a bunicilor săi materni. Familia își petrecea vacanța acolo de ani de zile. Doi vecini susțin că l-au văzut pe strada principală a cătunului, dar relatările lor sunt contradictorii, relatează site-ul Actu.fr.

Băiețelul a fost văzut acolo în jurul orei 17:15, purtând o bluză galbenă, pantaloni scurți albi și cizme de drumeție. Părinții săi, catolici foarte religioși care locuiesc în La Bouilladisse, Bouches-du-Rhône, nu au fost prezenți în acea zi.

În orice caz, descoperirea de sâmbătă conferă o nouă credibilitate teoriei căderii accidentale: ipoteza unei căderi fatale părea să se estompeze în urma numeroaselor căutări eșuate din ultimele luni în jurul cătunului, situat la o altitudine de 1.200 de metri, pe versanții masivului Trois-Evêchés, mai scrie Actu.fr.

Această răsturnare dramatică de situație a survenit la două zile după un fel de reconstituire a faptelor realizată pentru prima dată de la lansarea anchetei. În timpul reconstituirii, au fost convocate 17 persoane, inclusiv toate cele prezente în ziua dispariției lui Émile, pentru a încerca să se determine acțiunile lor în ultimele momente înainte de dispariția sa.

Ancheta se anunță dificilă, iar rezultatul incert, dar autoritățile promit să nu precupețească niciun efort pentru a afla misterul producerii acestei tragedii care a șocat întreaga Franță.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează