G4Media.ro

Deputatul PNL, Marius Bodea: Șeful CJ Iași, Maricel Popa, a folosit instituțiile…

Sursa: Facebook

Deputatul PNL, Marius Bodea: Șeful CJ Iași, Maricel Popa, a folosit instituțiile și resursele statului pentru mitingul PSD

Deputatul Marius Bodea, preşedintele organizaţiei municipale Iaşi a PNL, îi cere preşedintelui Consiliului Judeţean, Maricel Popa, să declare public de ce a folosit patrimoniul şi personalul instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean Iaşi la mitingul PSD, transmite Agerpres.

Liberalul susţine că atât Teatrul pentru Copii şi Tineret Luceafărul, în incinta căruia s-a desfăşurat conferinţa judeţeană a PSD, cât şi ansamblul folcloric care a cântat pe o scenă amenajată în faţa teatrului sunt finanţate din bugetul Consiliului Judeţean Iaşi.

„Domnul Popa trebuie să ne pună la dispoziţie de urgenţă facturile şi dovada plăţilor pentru serviciile prestate de Teatrul Luceafărul şi Ansamblul folcloric al CJ. Ar fi de neconceput ca şeful CJ, Maricel Popa, să fi folosit resursele instituţiei noastre, pe care o conduce, pentru a-şi rezolva problemele de partid. Dacă ne lămureşte în privinţa aspectului de legalitate urgent, cel de moralitate oricum va rămâne pe veci nerezolvat”, declară Marius Bodea prin intermediul unui comunicat de presă.

Bodea susţine că şeful CJ Iaşi a afectat reputaţia artiştilor, dar şi a instituţiilor de cultură.

„Maricel Popa a folosit aceste instituţii ca pe un preş şi le-a expus întregii Românii în mod inutil, într-o acţiune de partid eşuată şi care astăzi este emblema ridicolului politic în România. Dorind să îşi arate slugărnicia maximă faţă de şeful său politic de la Bucureşti, Popa a confundat patrimoniul material şi imaterial al instituţiilor publice subordonate CJ cu patrimoniul partidului. Proaspăt confirmat în funcţia de preşedinte plin al PSD Iaşi, Maricel Popa a demonstrat fără dubiu că nu există nicio diferenţă între mentalitatea sa şi cea a unor baronii roşii cu state vechi. Diferenţa se va vedea însă la vot, pe 26 mai, când Popa se va demasca: în loc să fie Baronul Roşu, va fi Baronul Gol, ca în basme”, mai declară deputatul Marius Bodea.

Reacţia vine la o zi după ce la Iaşi a avut loc conferinţa de alegeri a organizaţiei judeţene a PSD, în cadrul căreia preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, a fost ales în funcţia de preşedinte.

Evenimentul s-a desfăşurat la Teatrul pentru Copii şi Tineret Luceafărul din Iaşi, în prezenţa liderului PSD, Liviu Dragnea. Acesta a venit la Iaşi însoţit de premierul Viorica Dăncilă, de secretarul general al partidului, Codrin Ştefănescu, dar şi de miniştrii Daniel Suciu, Eugen Teodorovici, Răzvan Cuc, Marius Budăi, Alexandru Petrescu.

Sâmbătă, la sosirea la Iaşi, liderul PSD a fost aşteptat de aproximativ 2.000 de susţinători, dar şi de aproximativ 400 de protestatari. Atât la sosire, cât şi în timpul discursului său, Liviu Dragnea a fost huiduit. Totodată, protestatarii au scandat lozinci împotriva sa şi a PSD. Înainte de a sosi liderul PSD, atmosfera a fost întreţinută de ansamblul folcloric al Consiliului Judeţean, care a fost înfiinţat recent. Doar câţiva dintre susţinătorii PSD au rămas până la plecarea lui Liviu Dragnea. Pentru a acoperi scandările sutelor de protestatari, a fost adusă fanfara de la Cozmeşti.

Sursa Foto: Facebook

Un proiect G4Media.ro – Fundația Konrad Adenauer
#MonitorizareEuroparlamentare

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter