G4Media.ro

Deputatul PNL Dan Vîlceanu: Este momentul ca domnii Bode şi Ciucă să…

Foto: Dan Vâlceanu și Florin Cîțu - InquamPhotos / Alexandra Pandrea

Deputatul PNL Dan Vîlceanu: Este momentul ca domnii Bode şi Ciucă să se gândească la partid şi să demisioneze în urma acuzaţiilor de plagiat apărute în cazul amândurora

Deputatul PNL Dan Vîlceanu le solicită miercuri, într-o postare pe pagina sa de Facebook, lui Lucian Bode şi Nicolae Ciucă să se gândească la partid şi să demisioneze din funcţiile pe care le deţin, în urma acuzaţiilor de plagiat apărute în cazul amândurora.

Deputatul gorjean aminteşte în postarea sa că şi el a demisionat în luna aprilie a anului trecut din funcţia de secretar general al PNL şi din cea de ministru, considerând la momentul respectiv că „minima moralitate” îl obligă să fie solidar cu preşedintele partidului.

Vîlceanu îl menţionează şi pe fostul premier și președinte PNL, Florin Cîţu, care a procedat la fel, ca urmare a „puciului organizat de Nicolae Ciucă şi Lucian Bode”.

„La începutul lunii aprilie 2022 mi-am dat demisia din funcţia de secretar general al Partidului Naţional Liberal şi din funcţia de ministru considerând că minima moralitate mă obligă să fiu solidar cu preşedintele partidului, care, de asemenea, demisiona, ca urmare a puciului organizat de Nicolae Ciucă şi Lucian Bode. Şi eu, şi Florin Cîţu am considerat că e mai bine să plecăm noi decât să alimentăm un scandal care ar fi afectat grav PNL. Doi colegi de partid au demisionat din funcţia de ministru în urma unor subiecte de presă privind acuzaţii de plagiat pentru a nu face rău partidului. Există în schimb şi colegi care se agaţă de funcţii indiferent cât de mult rău fac PNL. Mă refer, evident, la Nicolae Ciucă şi Lucian Bode. De peste un an sunt subiectul unor acuzaţii de plagiat. Au avut timp suficient să facă toate demersurile de clarificare necesare. Astăzi a apărut şi o poziţie oficială a UBB în legătură cu domnul Bode. Eu cred că este momentul ca domnii Bode şi Ciucă să se gândească şi la partid şi să demisioneze”, a scris Dan Vîlceanu.

Comisia de etică a Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca a stabilit cu privire la teza de doctorat a ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, secretar general al PNL, că suspiciunile de plagiat se confirmă în marea lor majoritate, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de instituţia de învăţământ.

„Comisia de etică a UBB a adoptat în data de 09.01.2023 Hotărârea Nr. 1 din 2023 ca urmare a autosesizării în urma unor noi informaţii cu privire la suspiciuni de plagiat în teza de doctorat a Dl. Lucian Bode. Concluzia analizei este că suspiciunile de plagiat se confirmă în marea lor majoritate”, arată comunicatul instituţiei de învăţământ superior din Cluj-Napoca.

Potrivit acesteia, în lipsa posibilităţii legale de a aplica sancţiuni disciplinare unei persoane care nu este membru al comunităţii academice, Comisia îi solicită corecturi la teză şi retragerea cărţii publicate pe baza tezei.

De asemenea, se vor sesiza consiliile naţionale (CNATDCU/Consiliul Naţional de Etică a Cercetării) pentru demersuri suplimentare, în condiţiile legii, mai precizează reprezentanţii UBB în comunicatul menţionat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Hatz!! Ai fluierat in biserica Valceanu! Esti pe faras!

 2. Belerim, Pulerim

 3. Valceanu este cârtița PSD infiltrata in PNL. Croieste drum lin spre guvern pentru țăranul de ciolacu

 4. Are dreptate, desi nu e manat de interesele cele mai bune.

 5. Ajungem la concluzia ca Superman era mai bun! 🤣🤣🤣
  Voi nu batman, batman!
  Luati cu Ciuca pana va sta in gat!

 6. zice dr. pl. Bode. (pl traduceți cum vă vine)

 7. „Deputatul PNL Dan Vîlceanu le solicită miercuri, într-o POSTARE pe pagina sa de Facebook, lui Lucian Bode şi Nicolae Ciucă să se gândească la partid şi să demisioneze din funcţiile pe care le deţin, în urma acuzaţiilor de plagiat apărute în cazul amândurora.”
  Pe Facebook sau la TV!
  In partid, NU aveti curaj, asa-i?!
  J……..r!!!