G4Media.ro

Deputatul PNL, Corneliu Olar, a pierdut procesul cu ANI la Înalta Curte.…

Deputatul PNL, Corneliu Olar, a pierdut procesul cu ANI la Înalta Curte. Și-a angajat fiica în funcția de referent la propriul cabinet parlamentar

Deputatul de Alba, Corneliu Olar (PNL), a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI), pe care îl avea ca urmare a faptului că și-a angajat fiica pe postul de referent la cabinetul său parlamentar, în mandatul 2008-2012, pe când reprezenta PDL în Parlament. Decizia a fost dată de Înalta Curte de Casație și Justiție, care a infirmat o hotărâre anterioară a Curții de Apel Alba Iulia.

ANI a constatat existenţa conflictului de interese administrativ în legătură cu Corneliu Olar în octombrie 2015. Agenția l-a acuzat că a încheiat un contract civil cu propria sa fiică și ca urmare, aceasta a obținut venituri de peste 23.000 de lei în perioada 16 februarie 2009 – 15 august 2011 cât a fost valabil contractul.

Corneliu Olar a contestat atunci raportul ANI la Curtea de Apel Alba Iulia şi a câştigat, instanţa considerând că legea nu prevedea interdicţia angajării rudelor la cabinetul parlamentar în perioada existenţei contractului dintre fiica lui Olar și Camera Deputaților.

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat însă o altă soluție, infirmând-o pe cea de la Alba Iulia.

”Respinge recursul formulat de Olar Corneliu împotriva Sentinţei nr. 56 din 11 martie 2016 a Curţii de Apel Alba Iulia – Secţia contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Admite recursul formulat de Agenţia Naţională de Integritate împotriva Sentinţei nr. 56 din 11 martie 2016 a Curţii de Apel Alba Iulia – Secţia contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa recurată şi, rejudecând în fond cauza, respinge acţiunea ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 29 noiembrie 2018” se arată în decizia din 29 noiembrie 2018 a ÎCCJ.

Deputatul nu-și va pierde totuși mandatul din acest motiv, a explicat un fost director al ANI. Parlamentarii nu își pierd funcția pentru conflict de interese, ci doar pentru incompatibilitate. Va trebui însă să returneze banii.

Corneliu Olar este deputat de Alba și și-a axat activitatea pe zona Munților Apuseni, el însuși fiind fost primar al comunei Horea. Acolo este considerat un personaj atotputernic, având influență foarte mare asupra primarilor din zonă.

Sursă foto: Facebook Corneliu Olar

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Statul asta paralel, lucreaza asiduu si nu-i lasa in pace pe parlamentari….
  ???

 2. Stat de drepti .. ne iubim alesii chiar daca fura

 3. Si ăsta este de la PNL, alți penali care au condus tara.

 4. PSD – mizerie.
  PNL – aceeasi mizerie.
  UDMR – mizerie in limba maghiara.

 5. HA HA HA HA HA HA HA ! HA HA HA HA HA HA HA !
  RAD DE VOI SI POLITISTII SI DANJARMII CARE IES LA „PENSIE” LA 50 DE ANI. ADICA LA RENTA. PLATESTE PROSTIMEA, CARE E SADICA. VREA SI BATUTA SI CU BANII LOATI.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.