G4Media.ro

Deputatul liberal, Florin Roman, și primarul din Sebeș, liberalul Dorin Nistor, acuzați…

Deputatul liberal, Florin Roman, și primarul din Sebeș, liberalul Dorin Nistor, acuzați că din pricina disputei lor, Spitalul Municipal Sebeș a rămas fără investițiile de care are nevoie urgentă

Social-democrații din Sebeș, județul Alba, semnalează că fondurile locale nu sunt suficiente pentru investițiile de care are mare nevoie Spitalul Municipal, subliniind că Guvernul nu ar fi contribuit cu niciun leu în sensul acesta, din pricina faptului că deputatul liberal Florin Roman are o dispută personală cu colegul său de partid, primarul Sebeșului, Dorin Nistor. În loc să facă echipă, fiind membri ai aceluiași partid, cei doi s-au angajat într-o dispută a orgoliilor.

„Spitalul Municipal Sebeş, în care profesează medici recunoscuţi şi apreciaţi pe plan local, judeţean şi regional, are nevoie de mai multă atenţie din partea administraţiei locale, de suplimentarea fondurilor locale – având în vedere puterea financiară a municipiului -, dar şi de proiecte cu finanţare europeană, întrucât de la Guvernul PNL şi USR-PLUS nu a primit niciun leu.
Sebeşul a fost ocolit, în acest an, de investiţii guvernamentale şi, în urma adoptării bugetului de stat, s-a ales cu o dispută, un schimb inoportun de replici, între deputatul Florin Roman şi primarul Dorin Nistor. Aceştia, în loc să formeze o echipă pentru sprijinirea proiectelor de sănătate ale municipiului, doar şi-au etalat orgoliile”, scriu social-democrații din Sebeș, într-un comunicat de presă.

După ce s-a adoptat bugetul de stat, deputatul PNL, Florin Roman, a ținut să se laude pe contul de facebook că datorită lui, Guvernul Cîțu și-a însușit propunerile lansate pentru Alba, „din păcate singurul buget, pentru lucrări de investiții”, a scris Roman, potrivit alba24.ro, amintind sumele: 1,5 milioane lei merg către CJ Alba pentru construcția unui heliport, care va deservi spitalul județean și IGSU; 500.000 lei primește spitalul Cîmpeni și tot atât, spitalul Abrud; 7 milioane de lei vor fi investiți în modernizarea “Podului Minciunilor” din Blaj; alte 16 milioane de lei ajung la investiția “Palatului Principilor” de la Alba Iulia.

„Indiferent că am fost deputat al puterii sau în opoziție, în fiecare an am adus prin amendamente bani pentru Alba. În total, circa 10 milioane de euro! Doar cine nu are inițiativă, nu reușește…” a mai scris deputatul liberal.

Afirmația lui l-a iritat pe primarul Sebeșului, Dorin Nistor, care i-a dat imediat o replică, acuzându-l pe Roman că are o preocupare „selectivă” pentru proiectele din județul Alba.

„Avem un proiect pentru corp de spital și pentru ștrand, dar e posibil să fi uitat de Sebeș, ocupat fiind cu alte mari probleme. Din câte îmi aduc aminte, și Sebeșul a votat consistent la alegerile parlamentare. Probabil s-a uitat. Oricum, felicitări pentru preocuparea pentru investiții în localități din județul Alba, chiar dacă o faceți selectiv”, a fost replica lui Dorin Nistor.

Replicile între cei doi au continuat:

Florin Roman: „Prezentați amendamentul. Sau măcar propunerea”.

Dorin Nistor: ”După Alba Iulia, Sebeșul este cel mai mare contributor la bugetul județului, dacă ar fi să ne luăm după PIB suntem pe primul loc”.

Florin Roman: ”Domnule primar, mi-ați adresat un amendament? Și vorbind de un asemenea PIB, cu siguranță și la venituri proprii sunteți în top…e meritul cetățenilor și al agenților economici”

Dorin Nistor: ”Înțeleg că cei care sunt buni la venituri trebuie pedepsiți?”

Social-democrații acuză că neînțelegerile dintre cei doi liberali afectează situația Spitalului Municipal Sebeș:

„Prezint o listă scurtă de necesităţi ale Spitalului din Sebeş care s-ar putea acoperi cu eforturi financiare minime din partea primăriei” – a scris consilierul local PSD Radu Cristian:

– Un aparat Roentgen pentru Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală – Ambulator (cel existent este vechi şi uzat);

– Centrală termică pentru secţia Obstetrica – Ginecologie (cea existentă este veche şi necesită intervenţii repetate);

– Un aparat EKG cu 12 canale pentru Ambulator Cardiologie;

– Un generator electric (cel vechi nu mai face faţă în momentul în care este pană de energie electrică în oraş).

„Nu putem să ne comparăm cu primăriile lipsite de putere financiară care nu îşi permit derularea aceloraşi proiecte şi nici nu vrem să le judecăm. Dar la Sebeş se poate! Dacă Dorin Nistor ar fi pus sănătatea pe primul plan, în aceşti ani am fi avut toate secţiile renovate şi am fi beneficiat de servicii şi specialităţi medicale noi”, a mai adăugat social-democratul Radu Cristian.

Sursa Foto: Alba24.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Florin Roman!!! Valoarea din Alba nu putea sa faca asa ceva el e fruncea!!! Numai oameni rai in Romanica asta care acuza valorile pe nedrept…. la aia cu terenul de la Romexpo nu are nici o implicare, o sa vedeti ca are si certificat de „Liber de usturoi” din care rezulta ca nu l-a vazut, mirosit sau gustat in viata lui!

  2. Cine-i Florin Roman? Un neica nimeni cu cas la gura si creier cat bibilica! GArgaragiu de profesie. Si atat!

  3. Desi sunt liberal, confirm, F.Roman un dobitoc.
    Ce mi-e dobitaca aia de la Iasi, Chichiroaica, Volguta Moldovei, ce mi-e asta.
    Tot de ceea ce ar trebui sa-ti fie scarba.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.