G4Media.ro

Surpriza de la Ploiești: Independentul Mihai Poliţeanu, ex-USR, a câștigat primăria, potrivit…

Sursa foto: Facebook/ Mihai Polițeanu

Surpriza de la Ploiești: Independentul Mihai Poliţeanu, ex-USR, a câștigat primăria, potrivit datelor parțiale

Deputatul independent Mihai Poliţeanu anunţă, luni, că a fost ales primar al municipiului Ploieşti în urma scrutinului electoral de duminică, transmite Agerpres. Datele parțiale adunate de Code for Romania arată că Polițeanu a câștigat cu 25% în fața candidaților PSD și PNL.

Reamintim că Polițeanu, fost consilier al Monicăi Macovei, a plecat din USR din cauza neînțelegerilor cu filiala locală și cu conducerea partidului.

„Dragi ploieşteni, vă mulţumesc pentru că vă pasă de oraşul nostru. Sunt copleşit şi onorat de încrederea pe care mi-aţi acordat-o! Dragi prieteni, colegi, susţinători, voluntari care aţi fost alături de mine în această campanie, vă mulţumesc! Dragi ploieşteni, această victorie vă aparţine. Aţi îngenuncheat un sistem corupt, osificat de trei decenii la conducerea Ploieştiului. Echipa mea a înfăptuit un miracol nemaiîntâlnit la nivel naţional arătând că o echipă de cetăţeni oneşti şi determinaţi poate trezi la viaţă o comunitate care să privească spre viitor cu speranţă. De astăzi sunt primar ales al Ploieştiului, din octombrie noul primar al Ploieştiului”, a scris Poliţeanu pe pagina sa de Facebook.

Conform datelor postate pe site-ul său, Mihai Poliţeanu este licenţiat în Filosofie al Universităţii Bucureşti şi absolvent, cu bursă în străinătate, al Masteratului de Studii ale Naţionalismului din cadrul Universităţii Central Europene. El a urmat complet cursurile Masteratului Studii Comunitare al Facultăţii de Drept, Universitatea Bucureşti, fără dizertaţie, „dorinţa fiind de a participa la cursuri pentru a mă instrui în legislaţie şi instituţii ale Uniunii Europene”, arată sursa citată.

Începând din decembrie 2020, este deputat, iar din octombrie 2022 este deputat independent.

„În 2018, am conceput, am lansat ideea, am construit parteneriatele necesare (31 de organizaţii civice şi partide politice) şi am declanşat la nivel naţional a doua cea mai mare iniţiativă legislativă cetăţenească după „Fără penali în funcţii publice” – „Oameni noi în politică”, o iniţiativă de liberalizare şi democratizare a legislaţiei electorale. (…) Am realizat multe în anii în care am fost implicat activ în mişcarea civică din România, dar în 2019 am decis că e nevoie de o asumare mai directă a luptei pentru schimbare şi am făcut pasul spre politică. Timp de trei ani am fost membru USR. În toamna lui 2022 am demisionat din USR, dezamăgit de subordonarea USR Prahova faţă de PNL la nivel local şi judeţean. Împreună cu mai mulţi colegi şi prieteni, am decis să punem bazele şi să construim o alternativă pentru Ploieşti la actuala clasă politică locală”, se precizează pe site-ul menţionat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. A fost întâlnit la București, se pare că oamenii vor altceva decât FSN (PSD+PNL), s-au săturat de circari rusofili (AUR+SOS+Piedone) și din anumite rațiuni NU VOR USR. Că nu vor din cauza presei ostile, că nu vor din cauza modului de punere pe liste, că nu vor din cauza lui Barna, nu pot să spun, dar ceva nu merge DELOC la USR și trebuie rezolvat începând de alaltăieri! 😐

  • Cum nu vor PSD+PNL când au luat 54%?? Tu pe ce lume trăiești?

  • Am votat ADU doar pt Violeta Alexandru și Tomac și cu ura viscerala fața de Barna.
   De ce nu a fost și REPER în ADU?!? S-au pierdut astfel cel puțin 4 puncte procentuale și în loc sa fie ADU la 11% aseară era la 15% și astfel era al doilea partid, principalul din opoziție.
   De ce câștiga Chirica la lași?!?
   Pt ca Barna a distrus USR și în loc sa fie coeziune în jurul USR sunt orgolii și multă importanță, ce prețioși și elitisti suntem noi.
   Meschinitatea lui Barna e ceva . .
   Drula pare aceeași chestie, sa vedem totuși ce e de el, pt ca e clar ca deocamdată nu stie ce i se întâmplă.

   Sa nu uitam ca acum 4 ani USR era sa-l distrugă și pe Nicușor, când tot erau asa prețioși în a anunta susținerea fața de el. Totul a fost salvat când Orban-PNL a anunțat susținerea lui Nicușor și uite așa am scăpat de Firea.
   Mulțumim Ludovic Orban pt Nicușor și mai ales ca ne-ai scăpat de Firea.

   Am o singura curiozitate Burduja a luat mai mult ca Predoiu în 2016?!?

 2. @Cata le trebuie alternative si USR nu bifează cerințele.

  • Tu ai impresia ca vorbești de un electorat exigent care știe ce înseamnă democrație, aici vorbim de o masa de manevra din ce in ce mai mare, analfabeta funcțional, captivi in interesele unor primari care ii șantajează cu tăierea ajutoarelor sociale. Ăștia au votat ieri PSD si PNL cu 50%, aparatul de partid. Si celor educați care spui tu, li se rupt efectiv de cine ii conduce.