G4Media.ro

BREAKING Deputatul britanic David Amess a murit după ce a fost înjunghiat…

sursa foto: https://www.davidamess.co.uk

BREAKING Deputatul britanic David Amess a murit după ce a fost înjunghiat vineri în timpul unei audiențe / Un suspect a fost arestat

UPDATE 17.25: Deputatul britanic David Amess a murit vineri după ce a fost înjunghiat, anunță BBC. Sir David (69 de ani), era parlamentar din 1983 și are cinci copii.

Articol inițial: Sir David Amess, în vârstă de 69 de ani, care reprezintă din partea Partidului Conservator circumscripția Southend West din comitatul Essex, pe coasta de sud est a Angliei, a fost înjunghiat vineri de mai multe ori în timpul audiențelor de deputat la o biserică metodistă în localitatea Leigh on Sea. Un suspect a fost arestat, anunță presa britanică.

Poliția Essex a anunțat arestarea unui unui bărbat de 25 de ani și a regăsit un cuțit la locul faptei. Nu mai este căutat niciun alt suspect, potrivit poliției.

Sir David reprezintă această circumscripție în Camera Comunelor fără întrerupere din 1997. La ultimul scrutin parlamentar în 2019 a fost reales cu aproape 60% din voturile exprimate și cu un avans de aproape 14.500 de voturi din totalul de 46.000 asupra principalului său contra-candidat din Partidul Laburist. Între 1983 și 1997 el a fost deputat în circumscripția Basildon din același comitat Essex.

Vestea a fost primită cu consternare la Westminster și atât colegii din Partidul Conservator de guvernământ, cât și cei din opoziție și-au arătat îngrijorarea și i-au urat sănătate lui Sir David.

O veste groaznică și profund șocantă. Mă gândesc la David, familia și colaboratorii săi” a declarat liderul Partidului Laburist, Sir Keir Starmer.

Sir David era cunoscut ca un „deputat de circumscripție”, profund devotat cetățenilor pe care-i reprezenta în parlament și nu a avut niciodată posturi ministeriale și întotdeauna loial partidului său. Catolic practicant, tată a cinci copii, el era un oponent al avortului la cerere și era cunoscut pentru sprijinul său pentru bunăstarea animalelor.

Asasinarea sa survine la cinci ani după uciderea deputatei Laburiste Jo Cox, împușcată mortal de un extremist de dreapta pe 16 iunie 2016.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...