G4Media.ro

Deputaţii au adoptat un proiect prin care clădirile de utilitate publică, autogările,…

Deputaţii au adoptat un proiect prin care clădirile de utilitate publică, autogările, pieţele sunt obligate să aibă parcări pentru biciclete. Nerespectarea duce la amenzi între 2.000 şi 4.000 de lei

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, decizional, un proiect de lege prin care clădirile de utilitate publică, unităţile din învăţământul preuniversitar de stat, autogările, pieţele agroalimentare, târgurile, autogările şi staţiile de cale ferată care deservesc trafic de călători, sunt obligate să aibă structuri metalice cu dispozitive antifurt unde pot fi parcate minimum 10 biciclete. Nerespectarea prevederilor actului normativ este sancţionată cu amendă de la 2.000 la 4.000 de lei. Legea merge la promulgare, scrie News.ro.

„Clădirile publice sau de utilitate publică, unităţile din învăţământul preuniversitar de stat, pieţele agroalimentare, târgurile, autogările şi staţiile de cale ferată care deservesc trafic de călători vor fi dotate cu structuri metalice care să permită parcarea concomitentă a minimum 10 biciclete, cât şi montarea pe perioada staţionării acestora a unor dispozitive antifurt”, conform proiectului de lege.

Propunerea legislativă iniţiată de PNL mai prevede că „în termen de 180 de zile de la intrarea în vigoare a normelor metodologice, autorităţile administraţiei publice centrale sau locale şi persoanele juridice cu capital privat sau de stat, după caz, vor adopta măsurile”.

Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda de la 2.000 la 4.000 de lei încălcarea dispoziţiilor prevăzute în actul normativ.

„Constatarea contravenţiei şi aplicarea sancţiunilor prevăzute se realizează de personalul autorizat al agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, precum şi agenţia pentru plăţi şi inspecţie socială a municipiului Bucureşti, după caz”, mai indică sursa citată.

Pe 2 decembrie 2019, Senatul a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat.

Sursa: News.ro

Foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Citesc stiri mai interesante pe alte saituri 2000 3000 de morti pe zi in rominia covidu este in floare asta da stiri interesante

  2. vorbeste cineva cu mine azi ?

  3. Asta era problema cu biciclitul prin oras, parcarile. Nu caile de rulare, nu penetrarea sociala a ideii de mers cu bicicleta vs alte variante, nu fenomenul infractional. De parcari se cramponau biciclistii.

  4. O initiativa excelenta care trebuie extinsa si la intrarile de blocuri!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.