G4Media.ro

Deputații au adoptat în unanimitate proiectul prin care a fost extinsă vârsta,…

Sursa foto: Pexels

Deputații au adoptat în unanimitate proiectul prin care a fost extinsă vârsta, de la 7 la 12 ani, până la care se pot acorda concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului bolnav

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în unanimitate, proiectul de lege potrivit căruia asiguraţii vor avea dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului bolnav de până la 12 ani, faţă de până la 7 ani cât este în prezent, transmite Agerpres.

Proiectul modifică articolul 26 alineatul 1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, fiind extinsă vârsta, de la 7 ani la 12 ani, până la care se pot acorda concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului bolnav.

„Asiguraţii au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 12 ani, iar în cazul copilului cu handicap, pentru afecţiunile intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani”, prevede proiectul adoptat.

Camera Deputaţilor este for decizional.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Normal, că în privat lucrează de 4 ori mai mulți oameni. De la Stat se suportă mult mai puțin, deci de ce să nu mai dăm o mită electorală emoționantă?!

    • Și de ce privatul nu acorda drepturi normale salariatului? Vrei sa spui ca încalcă legea? Ca sunt contravenienti? Uite ca eu lucrez la privat și primesc. Mori de ciuda. Cu cine sa stea un copil de 7 ani bolnav cu temperatura 40? Nu vrei sa stea singur?