G4Media.ro

Deputat PNL: Turneul lui Dăncilă în Balcanii de Vest a fost cea…

Deputat PNL: Turneul lui Dăncilă în Balcanii de Vest a fost cea mai mare ruşine din istoria diplomaţiei române. Orice parlamentar responsabil trebuie să ceară oficial blocarea acestor deplasări

Deplasările premierului Viorica Dăncilă ar trebui stopate imediat, în contextul în care turneul recent din Balcani „reprezintă cea mai mare ruşine din istoria diplomaţiei române”, afirmă deputatul PNL Ovidiu Raeţchi într-un comunicat transmis, duminică, AGERPRES.

„România are o tradiţie diplomatică solidă. Personalităţi precum Titulescu au modelat relaţiile internaţionale în epoca lor, Marea Unire are în spate şi munca unor diplomaţi remarcabili. Am avut, de-a lungul istoriei, şi eşecuri în materie de politică externă, dar niciodată nu am fost ridicoli. Niciodată nu ne-am stânjenit partenerii de dialog. Astăzi, din cauza uluitoarei alegeri de a o susţine pe Viorica Dăncilă în fruntea Guvernului, am ajuns de râsul cancelariilor din întreaga lume. Actualul premier a demonstrat constant că nu înţelege informaţii de bază din dosarele pregătite de experţi şi nu înţelege, la propriu, nici măcar pe ce lume se află. Nu înţelege în ce oraş a ajuns, cum se numesc interlocutorii săi, ce naţionalitate au, cum trebuie să răspundă la formulele lor de politeţe. Cum am putea astfel pretinde de la doamna Dăncilă să aibă capacitatea de a procesa şi de a transmite idei mai complexe în numele României??!”, spune Ovidiu Raeţchi.

El apreciază că orice parlamentar responsabil ar trebui să ceară oficial blocarea acestor deplasări care fac rău României şi se întreabă dacă preşedintele PSD „chiar nu înţelege efectul catastrofal pe care gafele doamnei Dăncilă le au asupra diplomaţilor noştri”.

„Aici nu mai vorbim despre abordări sau interese de partid, vorbim despre o ruşine obiectivă şi incontestabilă cu care suntem confruntaţi din cauza încăpăţânării PSD de a face dintr-un om total nepregătit şeful Executivului. Şi mai grav, de a accepta ca o persoană fără un bagaj minim de cultură să reprezinte România la cel mai înalt nivel. Liviu Dragnea chiar nu înţelege efectul catastrofal pe care gafele doamnei Dăncilă le au asupra diplomaţilor noştri? Îşi poate imagina cum e să munceşti un an de zile pentru a pregăti în detaliu un turneu oficial – iar demnitarul tău să distrugă totul în secunda în care deschide gura şi habar nu are unde se află? Turneul lui Dăncilă în Balcanii de Vest a fost cea mai mare ruşine din istoria diplomaţiei române. Orice parlamentar responsabil trebuie să ceară oficial blocarea acestor deplasări care fac rău României, a mai spus Raeţchi.

Viorica Dăncilă a făcut miercuri o gafă impardonabilă pentru un șef de Guvern. Aflată în vizită oficială în Muntenegru, Dăncilă a spus, în cadrul conferinței comune cu premierul muntenegrean, că îi pare bine să fie la Pristina, capitala Kosovo, stat nerecunoscut de România.

Viorica Dăncilă a fost corectată de translatorul oficial, care a spus Podgorica (capitala statului Muntenegru), în loc de Pristina. Mai mult, de pe contul oficial de Youtube al Guvernului muntenegrean, Vioricăi Dăncilă i-a fost tăiat sunetul când spune Pristina în loc de Podgorica.

Gafele s-au ținut în lanț și în timpul vizitei în Macedonia.  Dăncilă a încurcat, vineri, în mod repetat etnia cu cetățenia și invers. La declarația de presă comună cu omologul său de la Skopje, Dăncilă s-a referit la etnicii aromâni din Macedonia cu apelativul ”cetățeni aromâni”.

”Am abordat subiectul comunităților … ăăă… republicii… a cetățenilor macedoni (sic!) în România, dar și a cetățenilor aromâni din Republica Macedonia”, a spus Dăncilă. (Nota redacției: Formularea corectă este etnici aromâni din Republica Macedonia)

Ea a mai spus că în România ”a fost inaugurată Ziua Limbii Macedonene”, referindu-se la promulgarea legii care instituie această sărbătoare în țara noastră.

Viorica Dăncilă s-a referit pe tot parcursul declarației de presă cu apelativul ”cetățeni macedoni”, în loc de ”macedoneni”, iar etnicilor macedoneni care trăiesc în România le-a spus ”cetățeni macedoneni”. (Nota redactii: formularea corectă era cetățeni români de etnie macedoneană).

Mai mult, Viorica Dăncilă a spus că este ”primul prim-ministru” (nu primul prim-ministru român) care vizitează Macedonia, moment în care șeful Guvernului de la Skopje a scăpat pe jos paharul cu apă care era pe pupitru.

(Sursa foto: Facebook)

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Nu mi amintesc cand a fost ultimul turneu al unui prim-ministru liberal…prin ani 30-40?
  Ciocu mic pnl…

  • Postac inputit, era vorba de rahatul PSD

  • Da ai dreptate,trebuie sa faca ciocu mic pnl,dar tu si psd ve-ti face ciocu mare,cand va tragem toata tara numere de inmatriculare suedeze.
   Psd-ciuma rosie!

  • Tu si toti postacii PSD-ALDE platiti de Putin va veti imputi in rafturile frigorifice de la IML. Foarte curand. Plecati la Beograd sau Moscova cat granita mai este deschisa….

  • asa este. de atunci ne scaldam in comunism primitiv

 2. Macar Sica ar fi cantat la ukulele ceva, da n-a fost sa fie…

  • Ce-i dragutule, iar n-ai babardit nimic la opereta si acuma faci ore suptlimentare la postacit. Ti se zice deja natangul gay, nu’s ce sa cred. Antelegi ca rade toata Russia de tine?

   Zi-i lu Mirjan cand iesti la o votca ca betivani ce sunteti ca ar avea nevoue Ludmila de 5000 de ruble pana in septembrie si nu mai stie cui sa ceara. Ajutati fata betivanilor!

  • Tu esti gay ul din poza, fata aia care pare baiat sau baiatul care pare fata?

  • @Asistat, ai perfecta dreptate !
   „N-a fost sa fie” si acum bate muntii si-si striga necazul : „Muiiiieee”…

   PS. Iar ecoul ii raspunde : „PeSeDeeeee ! 😉

 3. Dar asta vede cineva din responsabilii statului roman de la nivel local si central?!
  „De Ziua Imnului Național, primăria municipiului Sfântu Gheorghe a arborat steagul de doliu național, titrează Realitatea.
  Oamenii au observat imediat gestul administratorilor primăriei și, indignați, au decis să-l facă public. Astfel, fotografia a fost postată pe Facebook și are mii de vizualizări și distribuiri, în doar câteva ore.”
  Si daca vede, ce face?!

 4. Cred ca asta face:
  „Cum serbam noi Centenarul, daca nu incingand gratarul?!”

 5. Sunteti rai. Ok, e inculta si nu stie sa vorbeasca. Dar astea sunt doar niste chestii minore pe langa marea calitate a „d-nei” prim-ministru: e neconflictuala!

 6. Dna Dancila e un monument de prostie si nesimtire. Nu are cunostinte elementare de istorie,geografie si multe altele. Cred ca nivelul ei de competenta ( nedemonstrata ) e de profesoara de lucru manual la un grup scolar. Cel mai rau pt un om politic este cand se umple de ridicol , iar dnei dancila ii place sa se scalde intr-o mare de ridicol.

 7. Problema este ca lipsesc parlamentarii responsabili iar noi ne limitam la comentarii pentru ca altceva nu putem. Asa ca turneele si gafele vor continua. Bravo noua, bravo lor, bravo ei!

  • Habar nu ai ce li se pregateste acestor bestii numite PSD-ALDE. O sa vezi ca ROMANII NU VOR STA LA GRATAR. Ai semnat fara penali in functiile publice? Incearca sa convingi cat mai multi. Asistentele cu care vin eu in contact au trecut toate de pe Latrina 3 pe Realitatea. Fa ce poti sa trezesti oamenii cu care ai contact. NE VEDEM PE 10 AUGUST!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.