G4Media.ro

Denumirile geografice de pe teritoriul Republicii Moldova vor fi scrise în limba…

sursa foto: Unsplash/ Alex Kalinin

Denumirile geografice de pe teritoriul Republicii Moldova vor fi scrise în limba română / Proiectul de lege, votat în prima lectură

În premieră, denumirile geografice de pe teritoriul Republicii Moldova vor fi reglementate de o lege nouă. În cadrul ședinței plenare din 21 martie, deputații au examinat și aprobat în prima lectură o inițiativă legislativă care prevede acest lucru, potrivit unui comunicat al Parlamentului, transmite Ziarul de Gardă.

Proiectul noii legi este structurat în șapte capitole, care conțin reglementări referitoare la atribuțiile autorităților în domeniul denumirilor geografice, la particularitățile și rigorile atribuirii denumirilor geografice și redenumirii obiectelor geografice, la procedura de identificare și standardizare a denumirii geografice, precum și la procedura de înregistrare a denumirilor geografice, utilizarea și protejarea lor ulterioară.

Astfel, potrivit documentului, denumirile geografice de pe teritoriul țării, precum toponimele, elementele naturale, zonele istorice și culturale, vor fi scrise în limba română. În ariile locuite în număr substanțial de persoane ce aparțin minorităților naționale, denumirile geografice se vor indica și în limbile minoritare vorbite de către locuitorii din aceste localități.

Articolul complet pe ZDG.md

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...