G4Media.ro

Democraţii critică dur un video ce menţionează un „Reich unificat”, postat pe…

Sursa foto: © Joe Sohm | Dreamstime.com

Democraţii critică dur un video ce menţionează un „Reich unificat”, postat pe contul lui Trump

Tabăra democrată l-a criticat dur luni pe Donald Trump după postarea unui video pe unul dintre conturile sale de pe reţeaua sa socială în care este menţionat un „Reich unificat” printre titlurile primelor pagini ale unor publicaţii fictive care celebrează victoria candidatului republican la alegerile prezidenţiale, informează AFP, preluată de Agerpres.

„Ce se va întâmpla după victoria lui Donald Trump? La ce să se aştepte America?”, se întreabă o voce din off în acest video de 30 de secunde, postat pe contul lui Donald Trump pe platforma sa Truth Social, etalând titluri de presă imaginare care laudă prosperitatea SUA.

În timp ce publicaţii titrează „Economia este în plin avânt!” sau „Frontiera s-a închis”, un titlu de presă anunţă „crearea unui Reich unificat”.

Cuvântul „Reich” este folosit în general pentru a face referire la Germania nazistă.

Nicio referire la nazism nu este vizibilă în video. În aceste imagini, care adună în plan secund extrase de text înceţoşate ce par articole din ziare, sunt făcute aluzii la Primul Război Mondial.

Trump prezintă „un lung istoric” de comportamente antisemite, a scris echipa preşedintelui democrat Joe Biden într-un comunicat foarte critic, ca răspuns la acest video.

„Donald Trump nu se joacă. El îi spune Americii exact ceea ce vrea să facă dacă va reveni la putere: să conducă precum un dictator un ‘Reich unificat'”, a scris purtătorul de cuvânt al campaniei electorale a democraţilor, James Singer, într-un comunicat, acuzându-l că „parodiază ‘Mein Kampf’, manifestul politic al dictatorului nazist şi că are un „comportament deranjat”.

Potrivit site-ului de informaţii Politico, un membru al echipei lui Donald Trump a afirmat că nu a văzut cuvântul „Reich” înainte de publicarea acestor imagini.

Donald Trump explică regulat că rivalul său Joe Biden nu a reuşit să stăvilească antisemitismul în SUA în contextul războiului dintre Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas în Fâşia Gaza. Însă fostul lider republican este uneori criticat pentru faptul că recurge la o retorică ce poate aminti de nazism, în special când îi numeşte pe imigranţi „paraziţi care infestează sângele” SUA.

În 2017, pe când era în funcţie la Casa Albă, Trump a calificat drept „oameni foarte cumsecade” persoane implicate în confruntările dintre antirasişti şi neonazişti la Charlottesville, în statul Virginia (est), persoane din ambele tabere.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...