G4Media.ro

Demisie din AEP, cu acuzații de abuzuri și politizare a instituției: ”Mă…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Demisie din AEP, cu acuzații de abuzuri și politizare a instituției: ”Mă afund în cloaca maximă”/ Toni Greblă: „Nu face referire la mandatul meu/ Multă vreme a avut activitatea suspendată la cerere”

Marius Cojocaru, consilier parlamentar în cadrul Direcției Județene Constanța a Autorității Electorale Permanente (AEP), și-a dat demisia acuzând conducerea instituției de politizare și abuzuri, transmite Info Sud-Est.

Cojocaru scrie în demisia sa că ”un președinte cu spate îşi poate permite să schimbe Regulamentul şi procedurile după bunul plac, să-şi aroge puteri discreționare, să stabilească funcţiile de conducere fără să ţină seama de criterii de meritocraţie sau profesionalism şi fără să organizeze concurs”.

Fostul consilier parlamentar mai spune că în AEP au fost aduşi, prin transfer, oameni care, ”recomandaţi probabil de partid, imediat au fost cocoţaţi în funcţii de conducere, în vreme ce funcţionari cu vechime în AEP, profesionişti şi departe de vreo suspiciune de partizanat politic, au fost lăsaţi deoparte”.

Contactat de G4Media, Toni Greblă, președintele AEP, a declarat: „Nemulțumirile lui privesc trecutul, nu face referire la mandatul meu. De când am venit eu președinte el are suspendate raporturile de muncă din motive personale. Deci nu a lucrat la AEP decât un an, doi, restul a fost suspendat la cerere din motive personale. În mod curios a făcut acum o cerere de reluare a activității, a doua zi a făcut cerere de suspendare și după încî o zi demisia. I-am acceptat-o pentru că dacă el se suspenda încă un an eu aveam nevoie, că la anul avem patru rânduri de alegeri și nu îmi permit ca o parte din personal să fie suspendat”.

Referitor la acuzațiile de abuzuri și de politizare a AEP, Toni Greblă a declarat că „nu face referire la mandatul meu, nu știu dacă cineva a făcut abuzuri, dar dacă el nu venea la serviciu, nu știu ce abuzuri ar fi putut fi”.

UPDATE 21 septembrie

 • Marius Cojocaru a revenit cu precizări referitoare la declarația lui Toni Greblă, subliniind că în demisie a făcut referire la mandatul lui Constantin Mitulețu Buică, dar și la mandatul lui Toni Greblă, și susține că afirmațiile șefului AEP sunt false.

Articolul complet pe ISE

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

 1. Grebla pus de USL2.0 să tragă la căruță pt a mai măslui ceva procente pt mafioți !
  Un mafiot!

 2. Când președintele AEP însuși e numit politic, ceilalți din subordinea lui cum ar putea fi puși după alte criterii ? ”Profesionalismul și meritocrația” sunt doar un slogan pe buzele politicienilor, nu există instituție în România în care să fie aplicate.

  • E normal ca anumite funcții de la vârful instituțiilor sa fie numite politic pentru ca raspunderea finala nu poate fi decat politica. Dar cei care chiar muncesc trebuie sa stie ce fac si de aceea trebuie angajati pe criterii de compententa prin concurs transparent.
   Problema e ca mafia USL face abuzuri, incalca legile si pentru a preveni denunturile isi pun atunci sub ei tot trepadusi de partid, incompetenti dar loiali, pe functii unde chiar e nevoie de compententa.
   Un alt motiv pentru aceasta practica este dorinta de a-si capatui rudele, prietenii, aliatii politici cu un job la stat si salariu gras, ca pentru speciali.