G4Media.ro

Delegaţia PSD din Parlamentul European solicită dezbatere prioritară și rezoluție în legătură…

Delegaţia PSD din Parlamentul European solicită dezbatere prioritară și rezoluție în legătură cu creşterea preţurilor la energie la plenara din octombrie

Delegaţia PSD din Parlamentul European a solicitat dezbatere prioritară, cu rezoluţie, în cadrul sesiunii plenare din luna octombrie, în legătură cu creşterea preţurilor la energie, o problemă „majoră” existentă la nivelul Uniunii Europene.

„Eurodeputaţii PSD au pus accent pe necesitatea unui plan european concret, care să se bazeze pe identificarea unor soluţii rapide de atenuare a efectelor unei eventuale sărăcii energetice şi chiar alimentare, generate de actualul val de scumpiri”, se arată într-un comunicat de presă remis miercuri Agerpres de social-democraţi.

Potrivit europarlamentarilor PSD, importanţa acestei probleme va creşte „şi mai mult” pe măsură ce se apropie sezonul rece.

„În România, situaţia este alarmantă, fiind una dintre principalele preocupări publice, aşa cum este şi în Spania, Italia şi în multe alte ţări ale Uniunii Europene. Actualul context va deveni tot mai greu de suportat pentru familiile cu venituri foarte mici, dar şi pentru IMM-uri. Acesta este motivul pentru care solicităm o dezbatere cu rezoluţie, pentru 1 octombrie, cu titlul – ‘Soluţii europene privind creşterea preţurilor la energie: o cale de urmat în lupta cu sărăcia energetică’. Prin acest demers ne aşteptăm ca şi Comisia Europeană să prezinte soluţii suplimentare, rapide şi concrete, pentru a răspunde astfel riscurilor cu care se confruntă România şi multe alte state din UE”, au transmis reprezentanţii PSD.

Ei au reamintit că Pachetul Legislativ „Fit for 55”, care cuprinde măsurile propuse de Comisia Europeană pentru reducerea cu 55% a emisiilor de carbon până în anul 2030, a fost recent în dezbatere în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg şi va necesita, de asemenea, o serie de alte discuţii.

„‘Fit for 55’ este extrem de necesar şi de important, dar trebuie să fie însoţit de măsuri active compensatorii adresate direct cetăţenilor vulnerabili, precum şi IMM-urilor, pentru a nu fi accentuată sărăcirea oamenilor. Este nevoie, poate mai mult ca niciodată, de un efort comun al statelor membre, astfel încât niciun cetăţean european să nu fie lăsat în urmă, iar tranziţia ecologică să se facă în mod sustenabil”, au precizat eurodeputaţii PSD.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. sa nu uite sa discute si de hotia practicata de ei de ani de zile, de au ajuns preturile din romania mai mari ca alea din tari mult mai dezvoltate cu psd la guvernare. asta inainte de cresterile astea care au o cauza naturala. ANRE e mana in mana cu furnizorii de curent si gaze.

 2. Grupul PPE din care fac parte PNL si UDMR si grupul RENEW din care face parte USR PLUS nu au interes pe subiect!
  Mai mult, ia cititi:
  Comunicat de presa de la Guvernul Romaniei condus de zombiliticul aventurier:
  „Din cauza reducerilor bugetare recente si a cresterii pretului electricitatii, al gazului, al motorinei, al benzinei si al uleiului, luminita de la capatul tunelului a fost STINSA!
  Ne cerem scuze pentru neplacerile cauzate de intuneric.
  SEMNAT: Premierul Romaniei liberale autentice, Zombiliticul Florin Catulica Vasilica.”!

 3. Organismele europene nu sunt in slujba cetatenilor ci in slujba celor 2 puteri care conduc uniunea, restul tarilor sunt piata de desfacere si obiectul spagii pentru cei care au negociat aceste importuri paguboase.
  Fit for 55 si pactul verde presupun cresterea consumului de gaz. Aceste initiative au venit de la Ursula, asistenta lui M3rk3l, cea din urma fiind principalul partener al lui Putin in Europa.
  Consumatorii platesc mai mult din cauza cresterii pretului la producator (determinat de cererea ridicata) dar si din cauza intermediarilor plasati prin directiva UE.