G4Media.ro

Decizie importantă pentru cetățenii moldoveni pe agenda Consiliului Uniunii Europene: eliminarea taxelor…

Sursa foto: Unsplash / John Tuesday

Decizie importantă pentru cetățenii moldoveni pe agenda Consiliului Uniunii Europene: eliminarea taxelor de roaming / ”Roam like home”, acțiune-cheie a planului prioritar UE-Moldova

Consiliul Uniunii Europene (Justiție și Afaceri Interne) urmează să voteze, joi, eliminarea taxelor de roaming pentru cetățenii republicii Moldova, potrivit agendei consultate de G4Media.ro. Astfel pe ordinea de zi figurează decizia Consiliului privind poziția UE cu privire la modificarea unei anexe la Acordul de asociere UE-Moldova.

Astfel, de la 1 ianuarie 2024, vizitatorii moldoveni în UE vor putea să își folosească telefoanele mobile în aceleași condiții de preț ca și cum s-ar afla în Moldova, în timp ce călătorii din UE vor beneficia de aceleași drepturi atunci când vizitează Moldova.

Aducerea Republicii Moldova în zona UE „roam like at home” este una dintre acțiunile-cheie ale Planului de acțiune prioritar UE-Moldova, convenit în iunie 2023.

În urma acordului Consiliului, Comitetul de asociere UE-Moldova va trebui să adopte o decizie comună în cadrul configurației comerciale pentru a modifica anexa la Acordul de asociere în vederea încorporării celei mai recente legislații UE privind telecomunicațiile și serviciile poștale.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...