G4Media.ro

Decizia privind măsurile care vor fi impuse în București după intrarea în…

Decizia privind măsurile care vor fi impuse în București după intrarea în scenariul roșu, amânată până mâine. Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență se reunește duminică dimineață

Decizia privind măsurile care vor fi impuse în București după intrarea în scenariul roșu a fost amânată până mâine. Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență se va reuni duminică dimineață într-o ședință extraordinară.

„Instituția Prefectului Municipiul – București informează că, mâine, 7 martie 2021, ora 09.00, va avea loc ședința extraordinară a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență”, a anunțat prefectura.

Inițial, ședința a fost anunțată pentru sâmbătă.

Capitala a intrat vineri în scenariul roșu, după ce rata de incidență COVID a ajuns la 3.05 la mie în ultimele 14 zile. Sîmbătă, incidența a urcat la 3.12 la mie.

Potrivit reglementărilor în vigoare, la rata de incidență peste 3 la mie se închid restaurantele la interior, cinematografele, teatrele, sălile de jocuri de noroc.

În scenariul roșu, potrivit ordinului miniștrilor Educației și Sănătății aflat în vigoare, rămân deschise creșele și grădinițele și merg la școală doar copiii din clasele 0-4.

Ministerul Educației dorește însă ca elevii din clasele terminale – 8, 12 și 13 – să meargă la școală pâbă când rata de incidență ajunge la 6 la mie. Comitetul Național pentru Situații de Urgență și-a dat acordul, însă decizia trebuie transpusă într-un ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Sa nu uitati sa mentineti masca pe fata bizonilor in aer liber si interzicerea circulatiei dupa ora 11.
  Foarte importante masuri, chiar esentiale (dupa cum am putut observa) in mareata si eroica lupta cu covrigul.

 2. Comitetul Național pentru Situații de Urgență și-a dat acordul, dar ministrul sănătății este de acord ca elevii din ani terminali sa merarga fizic la școala?

 3. Niste incompetenti.
  Nu sunt in stare sa vaccineze, nu sunt in stare sa asigure paturi la ATI si idiotii indraznesc sa vina cu restrictii.

  Hai dati-va foc la pantaloni.

 4. mai zgandariti voi mult si vedeti ce efect veti obtine!

 5. Cine Ce Treaba Are?
  Imi pare Ca NIMENI…

 6. Astea nu-s măsuri, sunt chestii ca să zică că fac ceva. Să joci bambilici cu închis/deschis localuri în funcție de un număr stabilit arbitrar (de ce 3 la mie și nu 2 sau 4) e bătaie de joc pe nervii și banii oamenilor. Autorități de carton care nu au sînge-n instalație să ia o decizie fermă : fie lasă tot deschis, fie închid tot pînă la ridicarea stării de alertă. Și gata! Jocul ăsta de glezne după cum bate vîntul (adică virusul) e de-a dreptul penibil și inutil. Nu rezolvă nimic cu pandemia dar belește economia.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.