G4Media.ro

Decizia pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani este așteptată la…

Decizia pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani este așteptată la mijlocul lunii decembrie de la Agenția Europeană pentru Medicamente / Gheorghiță: Doza va fi o treime din vaccinul Pfizer pentru adulți

Președintele campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, că decizia pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani este așteptată la mijlocul lunii decembrie de la Agenția Europeană pentru Medicamente.

Valeriu Gheorghiță a precizat că doza pentru copiii de 5-11 ani va fi o treime din vaccinul Pfizer pentru adulți, respectiv 10 micrograme, iar compania va livra flacoane speciale pentru această categorie de vârstă.

CNCAV a avut deja o întâlnire organizatorică.

„Vom organiza în fiecare centru un cabinet dedicat copiilor de 5-11 ani. Va exista și posibilitatea de vaccinare la medicii de familie și avem în vedere organizarea de centre de vaccinare în spitalele pediatrice”, a precizat Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță a menționat că „vaccinarea copiilor de 5-11 ani va fi ferm recomandată celor care sunt în evidență cu afecțiuni cronice”.

„Pentru celelalte categorii, va fi recomandat vaccinul în funcție de rapoartele risc-beneficiu. ECDC va face aceste rapoarte risc-beneficiu”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Paână la 11 ani o treime, de la 12 una întreagă.
  Voi nu sunteți întregi la cap. In multe tari la copii e o singura doză. Nu au vorbit cu iexpertii.

 2. Nu există nici un fel de justificare în a vaccina copiii și adolescenții sănătoși. La cei cu comorbiditati (kilograme in plus, diabet, etc) posibil să se justifice. Eu m-am vaccinat de trei ori pentru că am probleme de sănătate. Dacă vaccinul stopa transmiterea așa cu se credea acum un an da, dar în condițiile de acum…nu.

  • Nu „stopeaza” raspandirea, dar o incetineste. Ceea ce inseamna ca nu mai e nevoie de restrictii atat de dure, daca toata lumea e vaccinata.

   Asta e cea mai mare problema a multor dintre cei care posteaza aici. Vad lucrurile numai in alb si negru: „ori stopeaza, ori nu stopeaza.” Viata reala din pacate e un amestec de griuri, si acest mod de a gandi nu duce la decizii corecte.

   Dupa aceeasi logica simplista n-ar trebui respectate nici regulile de circulatie, ca se pot intampla accidente chiar daca le respecti.