G4Media.ro

Decizia de a deschide doar after school-urile și grădinițele private pe timpul…

Decizia de a deschide doar after school-urile și grădinițele private pe timpul verii e “discriminatorie” – reprezentantul asociațiilor de părinți, Iulian Cristache

Decizia autorităților de a deschide pe timpul verii doar after school-urile și grădinițele private este profund discriminatorie și lasă foarte mulți părinți fără posibilitatea de a își lăsa copiii în grija unei astfel de instituții, pentru a putea merge la serviciu, a declarat, vineri, pentru EduPedu.ro Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar. Întrebat în legătură cu declarațiile recente ale ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, potrivit căruia și grădinițele de stat ar putea fi deschide de autoritățile locale, el a răspuns că nu știe să existe o astfel de măsură.

“Din punctul meu de vedere, decizia trebuie să aparțină Ministerului Sănătății, așa încât ministrul Educației să nu-și asume unilateral o decizie” de asemenea greutate, a apreciat Iulian Cristache.

Potrivit acestuia, există o diferență: foarte multe grădinițe de stat nu au posibilitatea să țină acești copii în curtea școlii, pe când, la grădinițele private, prin normative copiii vor putea avea activități în curtea școlii. “Sunt doar patru ore, mare lucru nu rezolvă” acest interval scurt, a apreciat Cristache, afirmând că “ar fi trebuit să dea posibilitatea celor de la stat, în primul rând, să deschidă pe timpul verii”.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.