G4Media.ro

Decembrie 2019, noul termen promis pentru Metroul din Drumul Taberei. Cuc: ”Directorul…

Decembrie 2019, noul termen promis pentru Metroul din Drumul Taberei. Cuc: ”Directorul și-a pus mandatul la bătaie”

Odată cu decizia Tribunalului București de a respinge ultima contestație depusă care viza achiziția sistemului de automatizare și siguranță, proiectul Magistralei 5 de metrou Drumul Taberei-Eroilor a fost deblocat. Astfel, oficialii Metrorex și cei ai Ministerului Transporturilor promit că în decembrie noua linie de metrou va fi funcțională.

„Constructorul m-a asigurat că la sfârșitul acestui an va finaliza tot ce ține de finisaje și de structura fizică. Contractul de automatizare va fi semnat săptămâna viitoare, iar automatizarea va fi practic realizată până la finalul acestui an. Domnul director (directorul general al Metrorex, Dumitru Șodolescu, n.r.) și-a pus mandatul la bătaie că va termina acest obiectiv și în luna decembrie se va circula pe Magistrala 5”, a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, care s-a aflat astăzi într-o vizită pe șantierul liniei de metrou Drumul Taberei-Eroilor.

“Nu există nicio scuză să nu fie finalizată”, a adăugat acesta. Șeful de la Transporturi a cerut celor de la Astaldi și FCC să-și plătească subcontractanții deoarece Metrorex le-a lor achitat facturile la zi.

Termenul de realizare a sistemului de automatizare este de nouă luni, însă oficialii Metrorex spun că acest termen poate fi scurtat până undeva la șase luni, cu condiția să se lucreze în trei schimburi, inclusiv sâmbăta și duminica.

Potrivit șefilor de la Metrorex, treptat, începând de luna viitoare și până în august vor fi ridicate și restricțiile de trafic de la suprafață, cu excepția zonei Academia Militară – Șoseaua Panduri, unde restricțiile vor fi menținute și în primele trei luni ale anului viitor. Tot anul viitor, în mai, vor fi gata și lucrările la pasajul de legătură al metroului cu tramvaiul 41.

Când va fi gata, pe noua magistrală de metrou Drumul Taberei-Eroilor vor circula 10 din cele 44 de trenuri Bombardier, care se află deja în flota Metrorex, până la achiziționarea a 13 garnituri noi, licitație care a fost lansată luna trecută și care este deja contestată.

Magistrala de metrou Drumul Taberei Eroilor are aproape 7 kilometri, 10 stații, un depou și va transporta când va fi gata 19 milioane de călători pe an, potrivit estimărilor Metrorex.

Lucrările la linia de metrou M5 au fost licitate în 2008, au început patru ani mai târziu şi ar fi trebuit să fie gata în 2015. Valoarea proiectului este de peste 728 milioane euro.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Numai minciuni de la PSD.

  E greu de inteles de ce romanii ar da tara pe mana acestor mincinosi, apoi imi amintesc cat de prosti sunt multi romani.

 2. A mai promis un PSD ist, autostrăzi , căi ferate, metrou și a ajuns la Coteț.Sova îl chema.Ai grije Cucule.

 3. Nici metrou nici autostrada pana la 31.12.2019
  Doar gogoși.
  Au intrat in campanie electorală si sunt ocupați.

 4. Ca ma si doare de mandatul unui director. Parca se poate compara cu mizeria traficului in zona.

 5. Autorii articolului trebuie sa verifice datele articolului si greselile de redactare (mai sunt cazuri si la alte articole). Stirea este impartiala si mai mult pe langa gard….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.