G4Media.ro

Debirocratizare puternică votată de Parlament. Dispar marca electronică și sigiliul la semnarea…

Debirocratizare puternică votată de Parlament. Dispar marca electronică și sigiliul la semnarea electronică a actelor de muncă

Parlamentul a adoptat marți un proiect de debirocratizare puternică, ce elimină necesitatea de a avea marcă electronică și sigiliu la semnarea electronică a contractelor individuale de muncă. Mediul de afaceri a semnalat că aceasta este „o ocazie rară”, care va crește viteza digitalizării în companii.

Proiectul adoptat decisiv de Camera Deputaților modifică regulile semnării electronice, introduse în acest an, în sensul simplificării lor.

Astfel, pe de o parte, sunt eliminate marca temporală și sigiliul atunci când un contract/act adițional este încheiat/reziliat prin semnătură electronică avansată sau semnătură electronică calificată. „Părţile pot opta să utilizeze la încheierea, modificarea, suspendarea sau, după caz, la încetarea contractului individual de muncă, semnătura electronică avansată sau semnătura electronică calificată”, arată cele mai recente modificări. Anterior, legea stipula folosirea semnăturii avansate sau calificate împreună cu marca temporală electronică sau marca temporală electronică calificată și sigiliul electronic calificat al angajatorului.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter