G4Media.ro

De ce crede Dodon că nu a fost votat de diaspora: Poate…

De ce crede Dodon că nu a fost votat de diaspora: Poate pentru faptul că în martie – aprilie la intrarea în țară i-am obligat să achite polița de asigurare

Candidatul independent, președintele în exercițiu Igor Dodon susține că, în cadrul campaniei electorale pe care a avut-o pentru turul I al alegerilor prezidențiale, nu a fost luat în calcul impactul pe care l-a avut diaspora. În schimb, Igor Dodon susține că în urma scrutinului din 1 noiembrie a câștigat în țară, iar pentru turul doi vor fi luate în calcul toate posibilitățile, transmite IPN.

Cât despre diferențele de procentaj din țară, Igor Dodon susține că acestea au fost influențate de prezența a altor doi concurenți de stânga, ceea ce nu s-a întâmplat în 2016.

„Eu înțelegeam că diaspora ar putea fi supărată pe mine și înțeleg pentru ce. Poate pentru faptul că în martie – aprilie, la intrarea în țară i-am obligat să achite polița de asigurare, dar atunci ne gândeam la medicii noștri. Trebuia să ajutăm sistemul medical și am luat o decizie corectă. Cred că acesta este unul dintre motivele principale pentru care au votat așa”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.
Referitor la declarațiile în care era vizată diaspora drept un „electorat paralel”, Igor Dodon afirmă că aceasta este o „carte” pe care oponenții săi o joacă pentru turul II. Președintele își exprimă speranța că cetățenii Republicii Moldova se vor întoarce acasă.

Luni, 2 noiembrie, în urma turului I al alegerile prezidențiale, președintele Igor Dodon a declarat că „preferințele politice ale diasporei se află în disonanță cu preferințele populației majoritare, care trăiesc și muncesc acasă”.

Sursa: IPN

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Pentru ca moldovenii get beget sunt plecați mai toți afara , tu fiind rusnac cum sa te voteze !!! Poate dupa alegeri mergi in Rusia pe vreun post de paznic .

  2. Atat pentru imaginea de stat mafiot a Romaniei condamnata de CEDO, respinsa de Schengen si monitorizata prin MCV cat si insuccesul in relatiile cu Rusia.

  3. Pentru ca moldovenii plecati in strainatate au vazut ca se poate si mai bine.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.