G4Media.ro

De ce sunt doar două parcări amenajate din cele 12 prevăzute pe…

De ce sunt doar două parcări amenajate din cele 12 prevăzute pe autostrada București – Ploiești

Lucrurile nu stau prea bine pe autostrada București – Ploiești, inaugurată de nouă ani, dar fără parcări amenajate.

Dintre cele 12 spații prevăzute, sunt funcționale doar două, însă ar fi de dorit să nu aveți nevoie de ele. Toaletele sunt mizerabile, iar relaxarea… nu există. Inspectorul Pro a aflat că firmele care au câștigat licitația pentru amenajarea acestor spații s-au certat între ele și au dat faliment, se arată într-un reportaj publicat de site-ul știrileprotv.ro

Mii de maşini trec zilnic pe autostrada Bucureşti – Ploieşti. O porţiune scurtă de drum care trebuia să fie gata în numai doi ani. Constructorii au terminat-o însă în patru ani. O lucrare întârziată pentru care Guvernul României a plătit peste 150 de milioane de euro. Este o ruşine, spun oamenii, la nouă ani distanţă de la inaugurare. Pentru că A3 nu are încă parcări şi toalete funcţionale, ci doar şantiere.

Pe un alt şantier pe autostrada A3, nimeni nu lucrează. Sunt câteva TIR-uri, iar un bărbat care dormea în maşină nu a putut fi trezit.

Reporterul Pro TV a cerut explicaţii firmei care execută proiectul. Ioan Mocan, directorul de producţie, i-a dat întâlnire la kilometrul 57. Până acolo, a întâlnit încă trei şantiere pe care nu se lucra.

Activitate exista doar acolo unde aştepta directorul firmei.

Ioan Mocan, director de producţie la una din firmele care execută lucrările: „Absolut toate 10 sunt terminate înăuntru. Aici avem chiuvetele, oglinzile. Tot, tot e gata, până la suport de hârtie igienică. Absolut tot”.
Reporter: „Aici văd că aveţi până şi duşuri”.
Ioan Mican: „Da, da, exista duşuri”.

În 2016, o asociere de trei firme a câştigat licitaţia pentru construirea parcărilor şi toaletelor de pe A3. În cei cinci ani, companiile s-au certat, una a dat faliment şi a rămas doar una să termine în câteva luni ce nu s-a făcut în nouă ani.

Întârzierile şi blocajele vin şi dinspre stat. Reprezentantul firmei acuza Compania Naţională de Autostrăzi că nu şi-a onorat obligaţiile.

Citește integral pe știrileprotv.ro

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Haotic articol… vad ca este preluat dar totusi…

  2. De ce să facă parcări când sunt destule lanuri de cucuruz?

  3. Romania țara hoților și leprelor, țara maneliștilor și cocalarilor, aveți pretenții de țară civilizată ?? O țară a impotenților care nu sunt in stare decât să fure și să prăduiască, de ce credeți cu nu sunt wc-uri pe autostrăzi ??!??

  4. Pe I5 in statul Washington este un „rest area” la cca. 50 km. (30 mile). In Romania mi se par exagerat de dese.

  5. @ gica P : cred ca au fost furate de cocalari Ma gindesc daca nu cumva 12 parcari sint cam multe raportat la lungimea autostrazii Sint si statiile de benzina care pot sulinii parcarile si wc -urile Sa nu dramatizam Am fost in grecia si intre kavala si salonic ( 200 km ) nu este nici o parcare sau benzinarie Ai indicatoare care te scot afara din drum

  6. Urate toalete, mizerabile și infecte, am avut nevoie sa merg, dar dacă știam ca sunt un focar de infecție nu mai intram în ele.
    P. S. Va sfătuiesc sa le evitați

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.