G4Media.ro

BREAKING David Popovici s-a calificat în finala cursei de 400 m liber…

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

BREAKING David Popovici s-a calificat în finala cursei de 400 m liber la Campionatul European după ce a înotat pentru prima oară în carieră pe această distanță

David Popovici s-a calificat miercuri în finala probei de 400 m liber de la Campionatul European de natație Roma 2022. Calificarea în finală e un eveniment în sine, dat fiind că e prima oară când Popovici concurează într-o competiție majoră în proba de 400 m liber, el fiind un specialist al curselor de 100 m liber și 200 m liber.

G4Media transmite LIVETEXT finala de la 400 m liber de la ora 19.50, care poate fi urmărită în direct pe TVR 1.

Modul în care s-a calificat Popovici e și el excepțional. Românul a câștigat prima din cele 5 serii de calificare, dar a înotat practic fără adversar, adică fără reper, pentru că în seria sa au concurat doar trei înotători, ceilalți doi fiind outsideri pe care i-a depășit cu mult. În aceste condiții, fără să aibă un concurent care să îl provoace în mod real, David Popovici a obținut al patrulea timp din toate cele cinci serii și s-a calificat în finală.

  • Desfășurarea evenimentelor din serii:

Update 5: Finala la 400 m liber are loc miercuri seară de la ora 19.50

Update 4: David Popovici s-a calificat în finala care are loc în această seară, cu al patrulea timp, deși e prima oară când concurează pe această distanță

Update 3: David Popovici are cel mai bun timp după patru serii și depinde de rezultatele din ultima serie de calificare

Update 2: David Popovici a câștigat seria cu timpul 3.47.99 minute, un timp slab raportat la recordurile probei. David Popovici trebuie să aștepte terminarea tuturor celorlalte patru serii de calificare pentru a vedea dacă merge mai departe, în finala probei

Sursa foto: captură video

Update 1: David Popovici concurează într-o serie alături de doar alți doi concurenți. Decizia e motivată de faptul că Popovici nu are rezultate pe această distanță, astfel că nu se numără printre favoriții care concurează în serii complete, de 8.

David Popovici concurează astăzi de la ora 10.27 în serii în proba de 400 m liber din cadrul Campionatului European de nataţie de la Roma. Românul va concura în prima serie din cinci. Finala este programată la ora 19.53. La Roma, David Popovici a obţinut aurul continental în probele de 100 m liber şi 200 m liber.

Este pentru prima oară când Popovici concurează într-un mare concurs oficial pe distanța de 400 m, specialitățile sale fiind probele de 100 m și 200 m liber.

sursa: News.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter