G4Media.ro

Daniel Zamfir, senator PSD: Domnul Muraru s-a trezit vorbind singur, a lansat…

sursa foto: Ambasada Marii Britanii

Daniel Zamfir, senator PSD: Domnul Muraru s-a trezit vorbind singur, a lansat o fumigenă/ Ionuț Stroe, PNL: Implementarea rotativei premierului va avea loc în 2023 conform protocolului

Senatorul PSD, Daniel Zamfir, l-a criticat, luni, pe liderul PSD Iași, Alexandru Muraru, afirmând că ”s-a trezit vorbind singur” și că a lansat ”fumigene”. Muraru a declarat, duminică, pentru News.ro, că a schimba un premier cu un an înainte de alegeri, când ai război la graniţe, nu ar fi un semnal bun. El a pus astfel în discuție problema rotativei din 2023, când funcţia de premier ar urma să fie preluată de PSD. Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat că implementarea rotativei premierului va avea loc în 2023 conform protocolului.

”Domnul Muraru s-a trezit vorbind singur. O să aștept acum și pe Ionuț Stroe, ce va zice domnia sa. E o chestiune lansată doar de domnul de la Iași, având situația dificilă în care se află domnia sa , cu domnul Chiria judecat pentru corupție, cu domnul Alexe judecat pentru corupție. A lansat o fumigenă. Noi suntem preocupați de cu totul altceva decât să rezolvăm problema din organizația Iași. Problema acestei coaliții este să rezolvăm cu prețul energiei, am insistat cu reglementarea prețului energiei pentru a opri creșterea inflației. Noi plătim energia electrică de trei ori mai mult decât plătește Spania”, a declarat senatorul PSD, Daniel Zamfir, într-o intervenție la Digi24.ro

În aceeași emisiune, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat că protocolul coaliției PNL-PSD-UDMR, care prevede rotația premierilor în luna mai, va fi respectat.

”Domnul Muraru s-a exprimat public cu o opinie personală. Orice subiect de asemenea importanță trebuie discutat în plan intern, pentru că este subiect foarte serios. Implementarea rotativei premierului va avea loc în 2023 conform protocolului. Acest protocol îl vom respecta. Parcursul guvernamental nu este afectat de nici o opinie personală exprimat public de membri acestei coaliție. Ea crează mai multă agitație doar în zona presei”, a declarat Stroe la Digi24.ro

Ce a declarat liderul PSD Iași, Alexandru Muraru

„România nu a avut niciodată un scenariu din acesta, al unei retrageri negociate din postul de premier. Într-adevăr problema schimbării premierului în mai-iunie anul viitor apare în protocolul coaliţiei. Însă personal cred că trebuie să vedem cum va arăta situaţia geopolitică la momentul acela, pentru că a schimba un premier cu un an înainte de alegeri în plin conflict la marginea graniţelor României nu cred că fi un semnal bun. Şi Marcel Ciolacu a spus la un moment dat, înainte ca premierul Nicolae Ciucă să fie şi preşedinte PNL că dacă lucrurile merg bine în coaliţie şi la guvernare nu este sigur că va mai fi realizată rotativa”, a declarat, duminică, pentru News.ro, liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru.

Totodată, liberalul Muraru consideră că „PSD a primit în compensare şi are lucruri foarte importante, precum Finanţele, Transporturile sau Secretariatul General al Guvernului”.

„PSD are în prezent trei ministere cheie, unele din cele mai importante, pe care le-ar păstra dacă rotativa nu s-ar realiza”, afirmă şeful liberalilor ieşeni, Alexandru Muraru.

Potrivit lui Muraru, PSD ar putea să accepte ca funcţia de premier să fie în continuare deţinută de PNL, pentru a nu se declanşa o luptă de putere la vârful PSD.

„Cred că PSD ar accepta acest lucru şi pentru a evita o luptă de putere în interiorul partidului, dacă s-ar deschide o competiţie privind persoana care va ocupa funcţia de premier. Pentru că rotativa presupune ca postul de premier să revină PSD, nu se spune că revine automat preşedintelui partidului”, a adăugat Alexandru Muraru.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Sa-l intrebe careva si pe J0kerul Cîțu, daca mai are vreo carte nejucata…
  Singura intelegere in politica privește Majoritatea.
  Ciolacu e prea tr1st pentru primăvara care vine

 2. PARTIDUL SI SECURITATEA A CRESCUT TAXELE.
  NOI MAJORARI DE SALARII PENTRU BUGETARI !
  ADICA INFLATIE SPORITA.

 3. Și cică în România nu se respectă drepturile minorităților sexuale…ce frumos fac ei cu rândul. Sau… poate că nu se vor înțelege și se vor certa, pe principiul horei, în care „locomotiva” se plânge că ” astă horă nu e bună…am c.urrr dar n-am în p.ullă.

 4. Daniel Zamfir este Ambasadorul PNL la P$D. Ceva, ceva NU se leaga

 5. Hienele PSD-PNL nu știu care cum să fure mai mult, din hoit!
  Se pândesc reciproc, căutând fiecare momentul oportun în care să-înjunghie pe celălalt! PSD promite acum, marea cu sarea, iar apoi se trage pe c–r si pleacă de la guvernare, aruncând cartoful fierbinte, in mâna altui partid politic, apoi vor reproșa că acesta nu vrea să dea poporului ceea ce ei ar fi dat, doar au promis!!
  Si așa, asemenea ciocoilor din trecut, își vând propriul popor!!!

 6. Eu cred ca ar fi bine sa fie prim ministru PSD in 2023 si24, altfe, bizonii vor crede iar ca PSD este in opozitie si ii vor vota masiv . Asa, cu prim minstru de la ei, poate se mai uzeaza si macar nu vor avea majoritate asa ca in 2016…

 7. Iar Zamfir…iar neconstituțional…afișează exact doctrina PSD…iubim democrația sovietică…