G4Media.ro

Daniel Metz, fostul CEO al NTT DATA România, a fost numit prorector…

Daniel Metz / Foto: Colegiul Militar Alba Iulia

Daniel Metz, fostul CEO al NTT DATA România, a fost numit prorector la Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia: Profesorii vor merge în stagii în firme cel puțin o săptămână pe an. Dacă predau marketing, trebuie să știu ce se întâmplă în marketingul real

Daniel Metz, fostul CEO al companiei NTT DATA Romania, a fost numit prorector al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, alături de profesorii Lucian Viorel Marina și Ioan Lucian Popa. Într-un interviu acordat publicației Alba 24, Daniel Metz a povestit cum a acceptat propunerea lui Daniel Breaz, reales pentru al patrulea mandat la conducerea Universității, de a deveni prorector în Alba Iulia și care sunt obiectivele mandatului său.

În 2000, Daniel Metz a înființat EBS România, cumpărată în 2013 de către compania japoneză NTT DATA. A fost CEO al companiei de IT NTT DATA Romania până în 2021, când a devenit președintele Consiliului de Administrație, iar din 2023 este executive advisor extern al companiei cu sediul central în Cluj-Napoca, cu birouri în București, Sibiu, Timișoara, Brașov și Iași și cu peste 2.000 de angajați, potrivit site-ului propriu. Metz este din 2022 cadru titular la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor în Departamentul de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor în Limba Germană al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și din 2021 este și cadru didactic asociat la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu.

Într-un interviu acordat publicației Alba 24, Daniel Metz a declarat că „vrem să construim aici o universitate de tip antreprenorial. O universitate în care mediul de afaceri, agenții economici să fie integrați și implicați direct în activitățile didactice”.

„Avem un context unic. Dacă este să ne uităm la agenții economici din județul Alba, avem o salbă întreagă de firme germane sau internaționale de înaltă calitate, producători de componente auto, avem foarte multe firme. Pe urmă avem niște firme antreprenoriale românești extrem de puternice, pornind de la Transavia, Elit, Apulum și dacă este să comparăm Alba Iulia cu Clujul, noi avem în Alba Iulia mai multe locuri de muncă raportat la numărul de studenți decât există în Cluj. În Cluj, numărul de studenți este mult mai mare decât oportunitățile de locuri de muncă ce există”, a precizat Metz.

Publicitate electorală
Fostul CEO al companiei IT a anunțat că una dintre măsurile pe care vrea să le implementeze în mandatul de prorector este de a trimite profesorii în stagii în companii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează