G4Media.ro

Daniel Funeriu despre ieșirea președintelui Iohannis la adresa profesorilor: Aparent e în…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Daniel Funeriu despre ieșirea președintelui Iohannis la adresa profesorilor: Aparent e în liga mare a conducătorilor lumii, de fapt acasă nu mai controlează nimic / Nu i-a mai rămas decât să hrănească rățuștele de la Cotroceni

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, a explicat că președintele Klaus Iohannis i-a certat joi pe profesori în timp ce se afla la summit-ul european de la Chișinău pentru că și-ar fi dat seama că nu are control asupra situației din educație.

”Vă explic şi motivul ieşirii nervoase, care nu întâmplător s-a petrecut în marja întâlnirii cu alți preşedinți: şi-a dat, în sfârşit, seama de diferența cosmică dintre aparența şi conținutul funcției sale: aparent e în liga mare a conducătorilor lumii. Acasă la el -care e, din păcate, şi acasă la noi- în schimb, nu mai controlează nimic. A propus să gireze un acord, liderii sindicali au înclinat să accepte, profesorii au refuzat. „Guvernul său” a mărit salariile -şi nu cu puțin- liderii sindicali ar fi acceptat, profesorii au zis pas”, a scris Funeriu pe o rețea socială.

”E clar că instituțiile statului nu îi mai dau informațiile care să-l ajute (şi având în vedere cu ce oameni s-a înconjurat, nu e de mirare), e clar că din ditamai mandatul nu i-a mai rămas decât să hrănească rățuştele de la Cotroceni”, a mai scris Funeriu.

Președintele Klaus Iohannis a făcut joi la Chișinău declarații dure la adresa profesorilor după ce liderii sindicali au anunțat că nu sunt de acord cu oferta guvernului și că majoritatea profesorilor vor să continue greva.

”Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale? E o generație întreagă care trebuie să dea bac și să meargă la facultăți. (…) După ce guvernul le-a dat tot ce au cerut, acum în ce temei să mai continue greva?”, a spus Iohannis.

Reamintim că guvernul a adoptat joi o ordonanță de urgență, în ciuda faptului că liderii de sindicat au anunțat public că nu sunt de acord cu propunerea guvernului. Guvernul a adoptat ordonanța de urgență prin care cresc salariile cu 1.000 de lei brut pentru personalul didactic din învățământ și cu 400 de lei pentru personalul nedidactic, liderii de sindicat au respins propunerea și au cerut dublarea sumei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. pt profesori nu sunt bani,in schimb pt clientele politica fara numar,indivizi care cistiga din salarii la stat 100 000 euro pe an neimpozitati,alti din pensii speciale la fel,partidele hrannesc presa aservita cu milioane de euro si pt profesori nu sunt bani

 2. Cred ca Funeriu se înșală.
  Haos Ciolanis a înțeles el ceva, dar nu ce crede Funeriu. A înțeles ca scenariul curent e foarte asemănător cu „Nicule, mai da-le o suta” și a devenit nervos când și-a amintit finalul.

  • le-a dat 100, dar de E, asteptam sfarsitul lui si a PSDNLUDMR … dar nu va veni din pacate

 3. 6.5 MILIOANE VOTURI IROSITE PE UN NIMIC

 4. si funeriu ar trebui sa-si schimbe cariera; prea des da declaratii de tinut mintea-n loc. cea mai recenta, parafrazez: „lasa, ba, stupizilor, care puneti intrebari despre utilitatea materiei, pa mine ma doare doar d-aia mai dastepti ca voi…”

 5. Funeriu vrea sa participe și el la alegeri, doar doar o mai prinde și el un loc pe undeva. Latră și el ca și alții..
  Acu 3-4 ani states pitit prin boscheți, acum simte sânge…
  Javrele tot javre raman