G4Media.ro

Daniel Funeriu: Aceleași teste PISA să fie date profesorilor. În loc de…

Daniel Funeriu: Aceleași teste PISA să fie date profesorilor. În loc de miliarde date ONG-urilor de apartament, mai bine o re-selecție a profesorilor

“Propun să fie date aceleași teste PISA profesorilor. Veți avea o mare surpriză. Ar trebui evaluați toți profesorii”, a declarat pentru Edupedu.ro cercetătorul Daniel Funeriu, în ziua în care OECD a publicat rezultatele la testele PISA 2018. România a obținut cel mai slab punctaj din ultimii 9 ani, cu un analfabetism funcțional de 44%, creștere mare față de 2015 când indicatorul era la 39%.

Fostul ministru al Educației din perioada 2009-2012 a declarat pentru Edupedu.ro că, “așa cum știți, eu sunt mai orientat pe soluții, nu pe povești. Așa că propun să fie date aceleași teste PISA profesorilor. Veți avea o mare surpriză“.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. In ‘sistem’ sunt profesori care au luat sub 5 la titularizare ? Despre ce vorbim ?

  100% peste 60% din ei. Din surse sigure. 🙂 Petarde pe banda.

  • Îi uiți pe cei eliminați pt. că au fost prinși copiind, inclusiv un profesor de religie?

  • A fost odata un nemaipomenit politicean cu functii importante in educatie. Pe vremea cand Liviu Marian Pop era secretar de stat a aprobat o adresa 24187/6.1.2017 prin care cei care au participat la examen pentru pozitia de director sau director adjunct de scoala si care nu au participat la concurs sau care au participat la concurs dar nu au fost admise si care au fost directori in prealabil sa reocupe functiile respective. Adresa semnata de ministrul Pavel Nastase.

  • Principala vinovată este clasa politică, interesată de 30 de ani să aibă un electorat ușor manipulabil. Ierarhizarea țărilor e irelevantă, deoarece nu avem o programă aliniată la cerințele PISA! Elevii sunt învățați altceva decât PISA, după programa noastră, care pregătește olimpici și tineret cult. Dacă vine ordin să se schimbe, se poate… învăța PISA ca testele de circulație și comentariile de bac.

 2. Afară cu sekurikii din viața publică!

 3. Acelasi test PISA sa fie dat si profesorilor univesitari care au pregatit profesorii. Se stie cum au intratat in facultate pe baza de dosare.

 4. Cum ajung sa citesc intreg articolul. Nu exista un link spre edupedu. (sarcasm)

  • E si asta o tehnica subtila. Esti indemnat sa faci trafic, cautand stirea manual pe site-ul mentionat. (care site inteleg ca e in acelasi grup cu g4)

 5. Foarte corect, avem și acolo „pamplici”!

 6. Mr. Funeriu… da’ un PISA pt. onor colegii dumitali politicienii ?
  Olelee… ce-ar uimiți am fi de rezultate…?

 7. Subfinantare, numele tau este Educatie!
  Bani! Despre ce vorbim aici???

  • Care subfinantare !?
   O cunostinta, singura dar cu copii, in fiecare an suplinitoare, realizezi ce note ia la titularizare, dar sa revin , deci, in fiecare an, viziteaza cate o tara exotica, si lucreaza doar 2, 3 sau 4 ore pe zi, saraca, e subfinantata…

  • Georghe Wasluinton,
   subfinantare, in mintea voastra setata pe ura fata de profesori si pe ideea ca geniile roiesc in clase, inseamna mai putin de 6% din PIB. In Romania , educatia a primit totdeauna sub 3% din PIB, si salariile profesorilor din preuniversitar au fost umilitoare. De aceea in sistem nu au venit specialisti, ci oportunisti care s-au specializat in hartii. Desi a fi profesor este o chestiune de vocatie, in Romania meseria asta a fost badjocorita destul si nimeni nu mai are chef sa moara ca fraierul, sarac, pe altarul pedagogic si in permanenta umilit si tratat dispretuitor. In mediul universitar, cei cu doctorate plagiate au venituri uriase. In comparatie cu meseria de preot, tot vocatie si aici, meseria de prof e o gluma!!
   Finantare inseamna scoli dotate cu tehnologie , logistica, biblioteci si sali de lectura, cantine si sali de sport cu bazine de inot si alte facilitati. Elevii cu rezultate foarte bune trebuie rasplatiti ca lumea, cei mai putin interesati sau cu probleme ajutati si pregatiti in ritm adaptabil. Activitatile practice trebuie sustinute cu laboratoare, ateliere si specialisti pe masura. Cncursurile si competitiile ar trebui intemeiate pe corectitudine si pe nivele cat mai ridicate, nu aiureli carora li se dau tot soiul de diplome de participare ca si cum toti sunt merituosi. Elevii turbulenti sa fie extrasi din clase si dusi in sali speciale de debriefing, de relaxare ca olarit, pictura pe diverse materiale, sculptura, desen, dans s.a.
   Daca parintii si elevii stiu ei mai bine ce trebuie sa invete si sa faca , exista HOME SCHOOLING.
   Profesorii depind de politicile educationale facute de „alesi” care stau relaxati pe vagoane de bani si in urma jafului facut in tara de ei, …de vina sunt …profesorii!! LOL!
   Faceti-va profesori, mai draga!

 8. Doamna Wiki spune asa: From December 2009 until February 2012, he ( daniel funeriu) was Education Minister under Emil Boc. Mai exact, de la 3 decembrie 2009 la 9 februarie 2012. Ceea ce inseamna ca domnul era ministru fix in perioada cand s-a elaborat/promulgat legea dupa care de atunci incoace functioneaza intreg sistemul de invatamant romanesc ( Legea nr. 1/2011 ) A avut sansa sa indrepte ceva atunci si n-a facut-o, dar azi vine si ridica piatra. A avut sansa sa scape de/sa modeleze mai eficient profesorii despre care sugereaza ca ar trebui sa dea si ei testul PISA, dar nu a facut-o. Deci, despre ce vorbim?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.