G4Media.ro

Daniel Constantin: Tăriceanu s-a opus în coaliție suspendării lui Iohannis la sfârşitul…

Daniel Constantin: Tăriceanu s-a opus în coaliție suspendării lui Iohannis la sfârşitul anului 2016 sau începutul anului 2017

Călin Popescu Tăriceanu s-a opus inițiativei PSD de suspendare a președintelui Klaus Iohannis ”la sfârşitul anului 2016 sau începutul anului 2017”, a declarat luni pentru Agerpres Daniel Constantin, fost co-președinte ALDE împreună cu Tăriceanu până în aprilie 2017.

„Este o temă care revine de fiecare dată când intervine un conflict între Guvern şi preşedinte sau între Parlament şi preşedinte. Vă spun ceva: există această – nu ştiu dacă să-i spun obsesie – există această temă a suspendării preşedintelui, din păcate, în conducerea PSD. Vă spun lucrul aceasta pentru că a mai existat în trecut. A mai fost o tentativă la sfârşitul anului 2016 sau începutul anului 2017. Nu s-a făcut atunci suspendarea, nu se va face nici acum dintr-un motiv foarte simplu. Indiferent de adversitatea pe care am afişat-o faţă de domnul Tăriceanu, nu a fost de acord nici atunci, nici acum nu va fi de acord. Nici eu nu am fost de acord atunci”, a spus Daniel Constantin într-un interviu pentru Agerpres.

„Am avut o discuţie şi împreună cu Tăriceanu am spus foarte clar că nu ne băgăm pe această zonă a suspendării preşedintelui, pentru că obiectivele noastre sunt altele, să guvernăm, să aducem progres. Ca atare nu cred că va… şi poate acesta va fi unul dintre motivele pentru care cei doi se vor despărţi la un moment dat. Nu vreau să spun mai mult, dar a existat această temă şi atunci foarte serios pusă, noi ne-am opus”, a mai spus Daniel Constantin, care în aprilie anul trecut a plecat din ALDE și mai târziu s-a alăturat partidului Pro România, alături de Victor Ponta.

Reamintim că și în această vară la vârful PSD s-a discutat despre suspendarea lui Iohannis, dar, potrivit surselor G4Media.ro, atât Tăriceanu, cât și alți lideri ai partidului au refuzat să declanșeze acțiunea.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Dl Tariceanu va ajunge presedinte prin vot, nu are nevoie sa-l suspende pe ficusul biciclist…

  2. Acum ca se zvoneste ca tarile occidentale ar putea impune sanctiuni penalilor din fruntea statului roman, asa cum o fac pentru dusmanii lumii civilizate, ies si soboloanii la suprafata incercand sa se salveze care cum poate. Unde era in 2016 si 2017 acest lacheu al securistilor din politica romaneasca? Declaratia asta valoreaza fix pix, dar arata cat de disperati sunt (cu PSD-u se vede clar din modul cum ciopartesc legislatia).

    Uite care este treaba, in democratiile constitutionale, regulile jocului nu se schimba din mers si nici nu incalci cuvantul dat. Chiar daca unele reguli nu sunt scrise pentru a nu putea fi folosite in represalii politice, sunt lucruri care nu se fac, iar ALDE-ul lui motocicleanu le-a facut deja pe toate de mai multe ori. Poarta a fost larg deschisa iar acum celorlalti nu le ramane decat sa raspunda cu aceeasi moneda.

    Daca statul roman nu poate da de pamant cu cei care fac astfel de lucruri, atunci tarile dezvoltate vor trebui sa o faca pentru noi pentru ca astfel se vor invata si altii ca pot scapa daca incearca astfel de magarii. Miza ne depaseste, dar este in continuare in interesul nostru sa o rezolvam intr-un mod in care sa nu se mai repete pentru noi. Am trecut demult de punctul in care avem alte optiuni.