G4Media.ro

Danemarca: Sute de persoane au manifestat în centrul oraşului Copenhaga împotriva măsurilor…

Captura Twitter

Danemarca: Sute de persoane au manifestat în centrul oraşului Copenhaga împotriva măsurilor restrictive impuse de autorităţi

Mai multe sute de persoane au manifestat sâmbătă în centrul oraşului Copenhaga împotriva măsurilor restrictive luate de autorităţile daneze în faţa pandemiei de COVID-19 şi dorinţei guvernului de a introduce un „paşaport corona”, relatează Agerpres, conform AFP. Protestatarii, în majoritate tineri, au defilat paşnic pe străzi, lansând focuri de artificii, potrivit unui corespondent AFP aflat la faţa locului.

Protestatarii, în majoritate tineri, au defilat paşnic pe străzi, lansând focuri de artificii, potrivit unui corespondent AFP aflat la faţa locului.

Poliţia a evaluat la 600 numărul persoanelor prezente, adăugând că unul dintre manifestanţi a fost arestat după ce a aruncat cu petarde în direcţia forţele de ordine.

Organizată de grupul „Men in Black”, manifestaţia a avut ca ţintă „articolul 81d”, de la numele unei noi dispoziţii a Codului Penal care dublează pedeapsa unei infracţiuni atunci când „are legătură cu pandemia de COVID-19 sau este comisă în contextul” pandemiei.

Manifestanţii au fost cei mai mulţi îmbrăcaţi în negru şi au scandat lozinci precum „Libertate pentru Danemarca!” sau „Ciao Mette!”, prenumele prim-ministrului Mette Frederiksen.

sursa foto: helocal.dk/Ritzau Scanpix

Protestatarii au denunţat şi „paşaportul corona” care se prezintă sub forma unei aplicaţii pentru mobile. Acesta va permite să certifice că o persoană a fost vaccinată împotriva COVID-19, că a fost testată negativ în ultimele de 72 de ore sau că s-a recuperat recent după boală.

Guvernul danez a anunţat că „paşaportul corona” ar fi esenţial în redeschiderea acestei ţări scandinave, dar detractorii săi sunt de părere că va crea o separare între cei care îl deţin şi ceilalţi.

Danemarca se află în lockdown parţial de la sfârşitul lunii decembrie. Şcolile primare s-au redeschis în februarie, iar elevii de gimnaziu şi de liceu urmează să revină în clase la începutul lui aprilie.

Barurile şi restaurantele rămân în continuare închise.

Sursa Foto: Captura Twitter

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. La noi protestatarii sunt băgați la balamuc cum vezi doamne doar comuniștii făceau așa uitând de sufragetele din Anglia care erau internate cu forța la psihiatrie inclusiv soții de polițiști și demnitari

    • Vrem detalii picante despre protestatarii romani bagati la balamuc, ca am ratat stirea asta si m-ai făcut interesat de ea.

  2. De unde stii ca nu sunt si la ei catalogați la fel de presa locala? Ai studiat ce se întâmplă in mass media din Danemarca? Fa-ne si noua un sumar.