G4Media.ro

Danemarca instituie noi restricţii după ce au fost înregistrate aproape 800 de…

Danemarca instituie noi restricţii după ce au fost înregistrate aproape 800 de cazuri de infectări cu tulpina britanică a virusului SARS-CoV-2/ Autoritățile estimează că noua tulpină va deveni dominantă în februarie

Danemarca a instituit marţi noi restricţii antiepidemice, printre care interzicerea reuniunilor publice cu mai mult de cinci persoane, pentru a limita răspândirea noii tulpini mai contagioase de coronavirus venite din Marea Britanie şi despre care guvernul de la Copenhaga estimează că va deveni varianta dominantă în Danemarca la jumătatea lunii februarie, relatează agenţiile DPA şi EFE, citate de Agerpres.

Circa 800 de cazuri de COVID-19 cu această nouă tulpină au fost confirmate în Danemarca. ”Situaţia este gravă”, a avertizat la o conferinţă de presă premierul danez Mette Frederiksen, care a recomandat populaţiei să rămână în case cât mai mult posibil. ”O evoluţie nouă şi îngrijorătoare a pandemiei ne-a lovit – mutaţia britanică a coronavirsului, care este o variantă mai contagioasă”, a amintit şefa guvernului.

La rândul său, ministrul danez al sănătăţii, Magnus Heunicke, a spus că spre mijlocul lunii februarie această nouă tulpină va deveni probabil varianta virusului SARS-CoV-2 dominantă în Danemarca.

Coborârea limitei reuniunilor la 5 persoane, de la 10 în prezent, intră în vigoare de miercuri şi va fi deocamdată valabilă până pe 17 ianuarie. Danezii sunt de asemenea îndemnaţi să lucreze pe cât posibil de acasă şi să păstreze o distanţă de minim doi metri unii de alţii în magazine. Acestea din urmă, cu excepţia celor alimentare şi a farmaciilor, sunt deja închise printr-o decizie prelungită ultima dată până la jumătatea lunii ianuarie, la fel şi barurile, restaurantele, teatrele, cinematografele, muzeele etc.

Persoanele care vin din Marea Britanie pot intra în Danemarca doar dacă prezintă un test COVID-19 negativ, măsură care ar putea fi extinsă şi pentru alte ţări, precum Africa de Sud, unde a fost de asemenea descoperită o nouă tulpină de coronavirus.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Numai in România nu se estimează ca va deveni forma dominanta… Halal gestionare a pandemiei cu câteva mii de teste zilnic in timpul sărbătorilor… urmează lockdown cât de curând și vor da vina pe noi cetățenii ca nu respectam…noua forma de virus circula si nu se fac teste.. In Ianuarie 2020 când China raporta 10 de mii de cazuri pe zi și României nu ii ps așa se întâmpla și acum când Uk Raportează 60 de mii cauzei zilnic…

  2. Iar autoritățile din România transporta vaccinul un cutii de pizza și cochetează cu ideea deschiderii școlilor deși noua tulpină este mai infecțioasă in special la copii. Bravo!

  3. Oricum copiii învață online pana pe 18 Ianuarie. După cum merge o să prelungească școala online. Mall-le și magazinele mari , restaurantele sunt închise de dinainte de Crăciun. Masca se poarta in transportul public in magazine.

  4. Era in discuție Danemarca. Trăiesc in Danemarca, in Copenhaga.

    • Ok.
      Aspectul l-am înțeles din text…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.