G4Media.ro

Danemarca ia în calcul un acord cu Rwanda pentru a transfera solicitanţi…

Sursa foto: Unsplash/ Markus Winkler

Danemarca ia în calcul un acord cu Rwanda pentru a transfera solicitanţi de azil, după o măsură similară anunțată de Marea Britanie

Danemarca se află în discuţii cu Rwanda cu privire la stabilirea unei proceduri pentru transferul de solicitanţi de azil către ţara est-africană, după ce Marea Britanie a anunţat săptămâna trecută o măsură similară, transmite miercuri Reuters, citată de Agerpres.

Danemarca, cunoscută pentru politicile din ce în ce mai dure în materie de imigraţie în ultimul deceniu, a adoptat anul trecut o lege care autorizează transferul refugiaţilor ajunşi pe teritoriul danez în centre de azil dintr-o ţară parteneră.

În acel moment, Copenhaga, care şi-a atras criticile apărătorilor drepturilor omului, ale ONU şi Comisiei Europene, mai trebuia să găsească un astfel de stat partener.

‘Dialogul nostru cu guvernul rwandez include un mecanism pentru transferul solicitanţilor de azil’, a afirmat ministrul imigraţiei, Mattias Tesfaye, într-o declaraţie prin e-mail către Reuters.

Acordul ar avea ca scop să ‘asigure o abordare mai demnă decât reţeaua infracţională de traficanţi de persoane care caracterizează migraţia prin Mediterana astăzi’, a adăugat el.

Marea Britanie a anunţat săptămâna trecută că plănuieşte relocarea a mii de solicitanţi de azil în Rwanda, cu care a semnat un acord menit, potrivit Londrei, să anihileze reţelele de trafic de persoane şi să stopeze fluxul de migranţi.

Danemarca nu a încheiat deocamdată un acord cu Rwanda, a precizat ministrul Mattias Tesfaye, dar pentru joia viitoare a fost convocată o reuniune la parlament pe acest subiect.

Guvernul are nevoie de sprijin parlamentar pentru un potenţial acord cu Rwanda.

Sursa foto: Unsplash/ Markus Winkler

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Exista, vreti sa va inscrieti? Contactati ambasada statului Rwanda la Moscova.

  2. Este o soluție foarte bună win-win. Ajută și la descurajatea migrației economice. Practica dovedește că returnarea lor în țara de origine nu reușește decât în proporție de 20% și reușesc să rămână prin tot felul de tertipuri și decizii arbitrare ale unor funcționari dau chiar judecători.

  3. Bravo Danemarca. S.a umplut de imigranti sirieni, barbati radicali in toata firea, si trimiti n Rwanda femei si copii ucrainieni. Big brain time.

    • Ucrainienii nu intră aici. Ei sunt refugiați de război recunoscuți de UE. Deci și de Danemarca. Chiar și UK îi consideră tot așa. Au drepturi suplimentare de ședere și muncă.

  4. Genial esti…
    Dupa revolutie si noi am fost masa de migranti in occident. Cum ar fi fost sa ne fi impachetat si trimis prin Rwanda? Nu esti departe de na zistii aia unguri care isi pun problema ca, din cauza razboiului, se schimba „componenta etnica” in localitatile din Transcarpathia ucraineana, unde mai sunt vreo 200000 de unguri. Unii cu „rasa pura”, altii cu „cultura superioara”.