G4Media.ro

Danemarca donează României echipament medical pentru tratarea pacienților COVID-19

Danemarca donează României echipament medical pentru tratarea pacienților COVID-19

Danemarca trimite în România 15 ventilatoare mobile marca OTWO E700 – Automatic Transport Ventilator şi opt concentratoare de oxigen marca AirSep – Newlife Intensity 10 pentru tratarea pacienţilor COVID-19, informează, vineri, Ambasada acestei ţări la Bucureşti.

Decizia privind donarea de echipamente medicale către România a fost luată de miniştrii Afacerilor Externe, Sănătăţii şi Apărării, ca urmare a solicitării de asistenţă depuse de România prin Mecanismul de protecţie al UE, precizează misiunea diplomatică. Echipamentele vor sosi în România sâmbătă.

„Autorităţile daneze continuă dialogul cu România şi sunt pregătite să analizeze posibilităţile de asistenţă suplimentară, la cerere”, transmit reprezentanţii ambasadei de la Bucureşti.

În luna iunie, Danemarca a ajuns la un acord cu România pentru a cumpăra peste 1,1 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 produs de BioNTech/Pfizer, transmitea atunci Ministerul Sănătăţii de la Copenhaga.

Conform unui comunicat, România a vrut să vândă surplusul de doze deoarece cererea de vaccinuri în rândul populaţiei sale este scăzută, a mai spus ministrul danez al Sănătăţii, Magnus Heunicke.

Sursa foto: Unsplash/ Markus Winkler

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. frumos, noi le-am dat vaccinuri, ei ne dau ventilatoare.

  2. Țară mică, popor mare.
    TUSIND RAK DANMARK !!
    👍🇩🇰♥️🇷🇴

  3. O bombă cu hidrogen, nu se poate pentru plaiurile noastre de poveste, pline cu gunoi, dar de poveste?