G4Media.ro

Dăncilă: Vreau să merg la referendum/ Despre relația cu Dragnea: Nu s-a…

Dăncilă: Vreau să merg la referendum/ Despre relația cu Dragnea: Nu s-a schimbat nimic. Nici dânsul nu cred că-și dorește să se schimbe

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, într-un interviu pentru Adevărul, că dorește să meargă la referendumul pentru justiție, declanșat de președintele Klaus Iohannis. Însă, admite Dăncilă, e posibil să nu se prezinte la urne în cazul în care PSD va adopta o decizie în sens contrar. „Vă daţi seama că şi eu sunt înregimentată politic, sunt preşedinte executiv al PSD”, a subliniat, în acest context, premierul.

Viorica Dăncilă a mai anunțat că subiectul ordonanței de urgență pe Codurile penale a fost închis.

Cu privire la divergențele de opinie cu liderul PSD, Liviu Dragnea, tot mai vizibile în contextul remanierii Guvernului, Dăncilă a precizat că fiecare are dreptul la opinia sa.

Principalele declarații ale premierului Viorica Dăncilă: 

Rep: Dacă doamna Birchall va veni cu o  ordonanţă de urgenţă, ce veţi face?

Dăncilă: Nu cred că doamna Birchall va veni cu această ordonanţă de urgenţă şi eu nu cred că în acest moment este timpul să dăm ordonanţă de urgenţă. Deci e subiectul încheiat din punctul dumneavostră de vedere ? Da, subiectul e închis.

Rep: Nu credeţi că votul de ieri pe Codul penal vă va afecta electoral ? Eu cred că oamenii văd şi aspectul bun, văd că s-au făcut foarte multe nedreptăţi.

Dăncilă: Vom vedea. Cred că ceea ce se va întâmple pe 26 mai va demonstra dacă alianţa PSD-ALDE a avut dreptate sau nu.

Rep: Vorbiţi de alegerile europarlamentare sau de referendum ?

Dăncilă: De alegerile europarlamentare. Eu cred că referendumul nu are niciun sorţi de izbândă.

Rep: Mergeţi la referendum ?

Dăncilă: Da, merg.

Rep: Mergeţi? Aici e o disonanţă cu propriul partid. Liderii PSD au spus că nu vor pune mâna pe buletinul de vot de le referendum.

Dăncilă: Da, aş vrea să merg la referendum, dar vă daţi seama că şi eu sunt înregimentată politic, sunt preşedinte executiv al PSD. Dacă se va lua o decizie ca partidul să nu meargă, o voi urma.

Rep: E posibil să luaţi o astfel de decizie?

Dăncilă: Nu ştiu, nu pot să fac astfel de scenarii, dar dacă în partid se va lua această decizie, atunci este normal să o respect, ca să dăm dovadă de unitate în cadrul formaţiunii politice.

Rep: Se simte o tensiune între domnul Dragnea şi dumneavoastră în ceea ce priveşte afirmaţiile publice. S-a schimbat ceva în relaţia cu domnul Dragnea ?

Dăncilă: Nu, eu n-aş putea spune că s-a schimbat ceva şi sper să nu se schimbe nimic. Şi cred că nici dânsul nu-şi doreşte acest lucru, pentru că este o opinie diferită. Şi cred că fiecare trebuie să avem anumite opinii şi să ne susţinem punctul de vedere atunci când considerăm că el este corect. Să-l argumentăm şi să venim cu punctul nostru de vedere.

Sursa foto: INQUAM_Octav Ganea

Citește tot articolul pe Adevărul

Citiți și: Dăncilă îl înfruntă pe Dragnea: ”Eu nu am fost de acord cu restructurarea Guvernului, puțin probabil să mă răzgândesc. Nu vreau Guvernul Dăncilă 2”

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Băi Daddy,
  Ce dracu’ i-ai făcut femeii ăsteia de a ajuns în halul ăsta, de nu mai ascultă de nicio comandă?
  Știi ce cred eu? Cred ca de fapt nu te pricepi la femei, așa cum nu te pricepi nici la politică și să știi că e o problemă gravă, mai ales acum, în prag de insurătoare…!

 2. Stai, fata, ca nu-i acum, e luna viitoare!

 3. Dăncilă este în același timp incoerentă, dar și foarte sigură pe ea.
  E sigură că are opinii diferite asupra cărora trebuie să exprime un punct de vedere.
  Mai tărziu va avea un punct de vedere asupra căruia să-și exprime opinia.
  Ceea ce tradus pe limba ei ar fi:
  Sunt sigură că m-am hotărât să decid că nu voi fi de acord cu opiniile diferite.

 4. „Despre relația cu Dragnea: Nu s-a schimbat nimic. Nici dânsul nu cred că-și dorește să se schimbe” – suna aproape a amenintare, daca si Dancila se intoarce impotriva lui, cineva mai supus nu cred ca gaseste.

  • Corect!
   Au mai fost doi premieri care știu că așa stau lucrurile.
   E posibil ca Dăncilă să vrea chiar să se extragă din troacă.
   Pe lângă amenințări și batjocură s-o fi prins de unele chestiuni!
   Cu tot complexul ei de inferioritate, poate chiar ”îl are la mână” pe Dragnea.

  • @Radu
   Subscriu întru totul.
   Când o femeie se exprimă în felul ăsta vizavi de un bărbat pe care anterior l-a perceput ca stăpân (asupritor) este ca și când i-ar spune: ai grija, că la mine e pâinea și cuțitul!

 5. ” ..că dorește să meargă la referendumul pentru justiție, declanșat de președintele Klaus Iohannis. Însă, admite Dăncilă, e posibil să nu se prezinte la urne în cazul în care PSD va adopta o decizie în sens contrar. „Vă daţi seama că şi eu sunt înregimentată politic, sunt preşedinte executiv al PSD”
  Să înțeleg că paiața aparent lăsă senzația că e de acord dar dacă îi apăsa partidul tasta în ultimul moment nu mai merge la referendum implicit nici la parlamentare. Jenant

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.