G4Media.ro

Dăncilă și Teodorovici au dat indicii că OUG pentru Codul Admnistrativ va…

Dăncilă și Teodorovici au dat indicii că OUG pentru Codul Admnistrativ va fi amânată

Premierul Viorica Dăncilă și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, au vorbit miercuri despre o nouă consultare cu Consiliul Economic și Social (CES) pe tema proiectului de OUG pentru Codul administrativ, ceea ce ar însemna o nouă amânare a adoptării actului.

Surse guvernamentale au declarat pentru G4Media.ro că proiectul de OUG nu este pe agenda ședinței de azi.

Reamintim că, potrivit unei analize G4Media.ro, proiectul de ordonanță de urgență pentru adoptarea Codului Administrativ conține o serie de prevederi care induc arbitrariul complet în administrația publică și dau naștere riscului politizării totale a birocrației. Mai precis, Codul Administrativ le dă șefilor de instituții puterea discreționară asupra angajării, promovării, mutării sau demiterii funcționarilor publici.

”Vom vedea ceea ce a obiectat CES, este un aviz consultativ, dar vrem să vedem ce anume a obiectat ca să răspundem acestor obiecţii. Vom merge la următorul CES şi îi vom chema pe cei care sunt direct interesaţi de Codul administrativ, cei care lucrează în administraţie, primarii, preşedinţi de consilii judeţene, toţi cei care şi-au dorit de atâta timp acest Cod administrativ”, a spus premierul la o dezbatere care a avut loc înaintea ședinței de guvern care a început la 11.30, potrivit Agerpres.

Și Teodorovici a invocat o nouă discuție cu CES: „O să vedem ce se invocă de către CES şi poate ar fi bine să mergem mai mulţi miniştri la şedinţa CES, când se face o nouă discuţie, reprezentanţi ai asociaţiilor de profil, să discutăm iar deschis şi dacă sunt încă puncte de vedere divergente să încercăm cât mai repede să ne punem de acord, pentru ca acest document atât de aşteptat de comunităţile locale să fie adoptat de Guvern într-o vreme cât mai scurtă”, a spus Teodorovici, potrivit Agerpres.

Până la ora publicării acestui articol, guvernul nu a făcut publică agenda ședinței de azi.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Dupa arestarea lui Dragnea, toti se dau sefii lui Dancila.

  2. Imbecila vioproasta nu pricepe ioc cum ar trebui sa arate un Cod Administrativ modern care sa evite din start, caderea tarii sub jugul satrapilor pesede. Fiind total dependenta de sustinerea baronilor, vioproasta nu-si poate propune reformarea partidului, in sensul europenizarii acestei clici. Asa se explica de ce ea merge in zig zag, precum un betiv care are la „bord” o alcoolemie de 4,00 la mie. Ea preia fara sa rumege „ideile” lansate de ministrii sai care, la randul lor, traduc interesele celor din umbra . Vioproasta a ramas tot la stadiul de marioneta, cu diferenta ca acum nu mai e livache papusarul sef, care s-o faca sa topaie cum vroiau muschii lui, ci se perinda alti magraoni, din aceeasi tabara penalo- mafiota.
    Motiunea de cenzura cu care defileaza Orban are sanse sa treaca doar daca psd-ul aplica tactica din 2015, cand a iesit de la guvernare pentru a se pregati temeinic in vederea alegerilor din 2016. Situatia economica de acum e prea grea ca sa poata opozitia s-o remonteze pana la alegerile din 2020, cu atat mai mult cu cat pnl are alte viziuni decat usr-plus si pmp. De neintelegerile acestora va profita psd.
    PNL -ul mai are inc destule cartite usl-iste si chiar nu inteleg ce-l frige la degete pe Orban sa darame guvernul imbecilei, inainte de a parafa un acord cu ceilalti din opozitie asupra strategiei de urmat, incat sa nu cada in capcana psd…..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.