G4Media.ro

Dăncilă, promisiuni pentru fermieri: Suntem pregătiți ca până la finalul lunii noiembrie…

Dăncilă, promisiuni pentru fermieri: Suntem pregătiți ca până la finalul lunii noiembrie să plătim subvenții în avans de peste 1,4 miliarde de euro/ Guvernul României trebuie să se lupte la Bruxelles pentru finanțare corectă

Premierul Viorica Dăncilă a promis, miercuri, la ”Forumul agricultorilor – bilanț și perspective”, că până la finalul lunii noiembrie vor fi plătite subvenții în avans de peste 1,4 miliarde de euro. Ea a spus că agricultorul român trebuie să se regăsească în politica agricolă comună a UE, iar Guvernul României trebuie să se lupte la Bruxelles pentru finanțare corectă.

Ea a ținut să îi asigure pe fermieri că va lupta pentru finanțarea corectă a agriculturii.

„Am fost vicepreședinte al Comisiei de agricultură din Parlamentul European, am preluat din obiectivele dvs. și le-am transpus în legislația europeană. A fost și este nevoie de măsuri la nivel european și nivel național, o Politică Agricolă Comună în care trebuie să se regăsească fermierul român, agricultorul român, o Politică Agricolă Comună în care să avem simplificare, convergența plăților. Pentru toate acestea, Guvernul României trebuie să lupte la Bruxelles, iar aici în țară să aveți convingerea că primul ministru al României, Guvernul României va fi alături de fiecare fermier”, a declarat Viorica Dăncilă.

„Săptămâna viitoare vom începe plata subvenției pentru sprijinul cuplat. Suntem pregătiți ca până la finalul lunii noiembrie să plătim fermierilor sub formă de avans peste 1,4 miliarde de euro”, a promis premierul.

Viorica Dăncilă a făcut o trecere în revistă a măsurilor luate de PSD în domeniul agriculturii, fiind întreruptă din când în când de aplauze.

„Actualul guvern a înțeles pe deplin rolul esențial al agriculturii și importanța dezvoltării satului românesc. Am acordat la timp subvențiile (…) De la preluarea guvernării de către PSD, agricultorii români au beneficiat de fonduri de aproximativ 10,2 miliarde de euro, din care 8,9 miliarde din fonduri europene, fapt fără precedent”, a spus ea.

Dăncilă a enumerat măsurile pentru susținerea produselor românești prin programele pentru tomate, pentru porci și oi, precum și pentru apicultori; fondurile de peste 335 milioane lei în reabilitarea sistemului de irigații și antigrindină; extinderea programului pentru subvențiile la motorină; garanțiile de stat pentru creditele agricultorilor; reducerea TVA la 9% pentru produsele de înaltă calitate.

Ea a mai promis un miliard de euro pentru susținerea zonei montane în următorii 10 ani, măsuri pentru finanțarea corectă a sectorului de cercetare, precum și investiții în 58 de licee agricole.

„Ultimii ani au fost unii desosebit de buni pentru agricultura românească. Noi suntem singurii care garantăm menținerea acestor beneficii prin pactul pentru bunăstarea românilor”, a susținut Viorica Dăncilă.

„Produsele noastre ecologice au căutare pe piața externă, iar bucătăria tradițională românească e apreciată și peste hotare. Ce poate fi mai gustos decât o rețetă tradițională autentică, preparată ca la mama acasă, din ingrediente exclusiv românești?”, a mai spus Dăncilă.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Ce dreaq poate să debiteze idioata asta. De ani de zile toți banii dați de UE pt agricultura (fermieri) sunt furați în draci de psd. După ce datoria externă a sărit de 110 mld de euro din care(aici sunt optimist) jumate au fost furați, vreți mai mult de la UE? Poate mu.e o să mai primim de la UE. Javre ordinare promiteti de 30 de ani toate prostiile și doar furați. V-ați făcut palate și conturi de milioane de euro din banii țării. Praful să se aleagă de voi.

 2. Cata credibilitate mai are in afirmatii aceasta persoana ?

 3. Halucinant: „Pentru toate acestea, Guvernul României trebuie să LUPTE la Bruxelles, iar aici în țară să aveți convingerea că primul ministru al României, Guvernul României va fi alături de fiecare fermier”, a declarat Viorica Dăncilă.

  Pai, Veorico, Romania tocmai a incheiat la 1 Iulie 2019 cele 6 Luni la Presedintia Consiliului UE!
  De ce NU ati FACUT #NIMIC pe subiect in cele 6 Luni de „mare succes”?
  Cum sa „lupte” Romania, cand „sa lupte”, de ce NU a „luptat” in cele 6 Luni din 2019 cand a detinut Presedintia Consiliului UE?!
  Vorbe goale, dar care tin la analfabetii votanti ai PSD!

 4. Ce a fost asta și ce a transpus în practica UE din doleanțele românilor??
  A luptat atât de mult pt români, că după 9 ani de Bruxelles, toți s-au mirat cănd a fost propusă prim-ministru, că nu auzise nimeni de ea..
  S-au luptat până nu au mai putut pt agricultura, așa cum s-au luptat pt atragerea banilor europeni și pt investiții în infrastructură!!! Nimic: autostrăzi, spitale,…, niciun ban european atras, deși UE ni i-am pus la dispoziție, aproape că se roagă să îi luăm!
  Banii pt agricultura au fost dați de mult timp de UE, în mod constant, tocmai ca să primim și noi ceva, că pt alte domenii suntem incapabili sa ii atragem! Pe hârtie se pot da mai ușor, pt subvenții , pt infrastructura e nevoie de proiecte, oameni competenți…
  PSD nu are niciun merit pt aceste subvenții, statul român nu trebuie „sa se lupte” pt fonduri europene, statul român trebuie doar sa fie competent și să atragă fondurile europene! Atât!
  Sancho Panza de România# 2 ( primul era Draknea, care și el se lupta cu toată lumea pt ” binele românilor”)
  Ce darnică este parașuta asta cu banii altora, mai ales în campanie electorală, fix in luna electorală!

 5. Mda UE intptdeauna s-a tinut de cuvant si a platit subventia pt. agricultura. Cum s-a distribuit mai departe la fermieri…e o alta poveste. Fermierii mici nu au primit niciodata nimic.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.