G4Media.ro

Dana Spinanț, primul director general român numit la nivelul Direcției Generale pentru…

sursa foto: Siegfried Muresan.

Dana Spinanț, primul director general român numit la nivelul Direcției Generale pentru Comunicare a Comisiei Europene

Comisia Europeană o numește pe Dana Spinanț director general al Direcției Generale de Comunicare, potrivit unui comunicat oficial. Dana Spinanț este primul cetățean român care preia conducerea unei direcții generale a Comisiei semnalează eurodeputatul Siegfried Muresan.

„Această numire arată că România capătă un rol din ce în ce mai important în instituțiile europene și pe plan internațional”, subliniază Siegfried Muresan.

Cu o vastă experiență profesională de peste 30 de ani, inclusiv aproape 14 ani la Comisie și 6 ani în diverse funcții de conducere în domeniul comunicării politice, Dana Spinant este extrem de bine calificată pentru noul său rol. Ea a jucat un rol esențial în modelarea comunicării politice strategice a Comisiei. În plus, a avut un rol esențial în dezvoltarea campaniilor de comunicare și în extinderea comunicării Comisiei prin intermediul rețelelor sociale, se precizează în comunicatul oficial al Comisiei Europene.

Experiența Danei Spinanț în sectorul comunicării și al mass-media este subliniată și de poziția sa anterioară de purtător de cuvânt șef adjunct al Comisiei Europene. În noua sa calitate, ea își va valorifica cunoștințele sale cuprinzătoare privind diverse aspecte ale politicii de comunicare, concentrându-se pe asigurarea unei direcții strategice și pe coordonarea proiectelor majore.

Cetățean român, Dana Spinanț s-a alăturat Comisiei în 2009, după o carieră îndelungată în mass-media. Ea a deținut funcții de răspundere progresivă în cadrul Direcției Generale Justiție și Consumatori, Direcției Generale Migrație și Afaceri Interne, Direcției Generale Politică Regională și Urbană și Direcției Generale Comunicare, unde a ocupat anterior funcția de director pentru comunicare politică, iar în prezent deține funcția de director general interimar. Dana Spinanț a ocupat, de asemenea, funcția de purtător de cuvânt șef adjunct al Comisiei din decembrie 2019 până în octombrie 2023.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Poate că doamna respectivă ne va comunica și de ce anume România nu are voie să adere la Spațiul Schengen.

  • Nici acum nu ne e clar? Penteu ca ne sabotam singuri, pentru ca VIP-urile noastre codamnate trec granitele lejer fara sa-i prinda cineva? Poate ar trebui sa incetam sa ne mai victimizam si sa credem ca altii sant de vina si sa fim mai asumati. Santem la ani lumina departare de lumea civilizata in foarte multe aspecte.

  • @Danone _ „Pentru ca ne sabotam singuri, pentru ca VIP-urile noastre codamnate trec granitele lejer fara sa-i prinda cineva?”

   Ar putea fi un motiv, să zicem, rațional. Astfel de motive au fost deja expuse anterior, de mai multe state, fără nicio reținere.

   …Doar că NIMENI nu aduce astăzi un astfel de argument pentru refuzul admiterii României pe deplin în Uniunea Europeană, deși ar putea-o face. De altfel, astfel de incidente, după cum s-a văzut, sunt excepționale și se rezolvă în mod excepțional.

   Argumentele pentru blocarea aderării României la spațiul de liberă circulație și a îndepărtării astfel a barierelor comerciale din piața unică europeană sunt ridicole. Spre exemplu, fluxul de migranți, deși România nu se află pe o rută importanță de migrație, iar Croația (recent admisă) se află.

 2. Exagerezi Danone, ani lumina fata de lumea civilizata sunt politicienii nostri. Am fost in multe state europene, nu in zonele destinate turismului, sunt cartiere/regiuni sub standardele noastre cu exceptia tarilor de jos, scandinavice, germanice

 3. Si din alte state exista fugari, multi fiind prinsi in Romania.

 4. „Comisia Europeană o numește pe Dana Spinanț director general al Direcției Generale de COMUNICARE”. cum se cheama aia functional…..