G4Media.ro

Dan Vîlceanu, apropiat al lui Florin Cîțu, reclamă și el faptul că…

Dan Vîlceanu, apropiat al lui Florin Cîțu, reclamă și el faptul că România se împrumută ”la cea mai mare dobândă din toate statele europene”

Dan Vîlceanu, ministrul al Proiectelor Europene și unul dintre cei mai loiali colaboratori ai lui Florin Cîțu, a declarat vineri seară că România se împrumută cu cea mai mare dobândă din toate statele europene, acuzație adusă și de Cîțu.

”Ne împrumutăm de ceva timp cu cea mai mare dobândă din toate statele europene, pentru că tratăm foarte uşor lucruri ca ratingul de ţară”, a declarat, vineri seară, la Digi 24, Dan Vîlceanu, potrivit News.ro.

Potrivit acestuia, au dus la această situaţie lipsa de stabilitate, lipsa de predictibilitate. ”Toate contează atunci când o agenţie de rating de evaluează”, a precizat ministrul.

Întrebat dacă aceasta va fi principala problemă a statului român în acest an, Vîlceanu a afimat: ”Va fi una dintre problemele statului român. Mai e un lucru. Avem o inflaţie mare, dobânda de referinţă este sub curbă şi cred că BNR la fiecare şedinţă va creşte dobânda de referinţă, asta înseamnă că şi celelalte dobânzi vor creşte tot mai mult. Şi ăsta este un motiv pentru care avem dobânda cea mai mare”.

Foto: Facebook Dan Vîlceanu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. lipsa de stabilitate, lipsa de predictibilitate voi ati conceput-o – 5 luni de zile (sept – dec 2021) certându-vă pe ciolan

 2. PSD-im, PSD-im, PSD-im, PSD-im, și PSD-IM, vă fu..em și vă furăm de vă nenorocim.
  CORUPEM și Hoțim pentru că a trăi în alt fel nu știm și nici nu vrem.
  Suntem eterni, nimic nu pățim, Justiția o jumulim.

 3. E „opera” zombiliticului vostru, voi ati „guvernat” in 2021:
  „Dobânda pe termen lung pentru România s-a dublat pe parcursul anului 2021.
  17 ianuarie, 2022
  Rata dobânzii pe termen lung pentru România a crescut din nou în luna decembrie 2021, până la 5,37%, potrivit datelor medii lunare publicate de Eurostat.
  Practic, acest indicator critic pentru obligațiile asumate la contractarea de noi credite s-a dublat pe parcursul anului trecut, după ce în februarie 2021 coborâse la doar 2,65%.
  România a păstrat prima poziție în topul celor mai scumpe împrumuturi ce pot fi luate de un stat membru al Uniunii, la distanță de plutonul țărilor central-europene cu regim valutar similar. Majorarea costurilor de împrumut la cote ridicate ar trebui să ne îngrijoreze din perspectiva apropierii datoriei publice de pragul de 50% din PIB.
  În fine, ar fi de reținut că trendul de creștere a mediei lunare se va menține. Datele din 12 ianuarie 2022 plasau nivelul dobânzilor la care se poate împrumuta România pe zece ani la 5,48% (sursa tradingeconomics.com).
  Totodată, analiștii Trading Economics, pe baza modelelor utilizate, au estimat o majorare până la nivelul de 5,60% la finele T1 2022 și până la 5,96% la finele anului în curs. Ceea ce înseamnă costuri tot mai mari dacă se apelează la noi împrumuturi de pe piețele internaționale.”
  https://cursdeguvernare.ro/dobanda-pe-termen-lung-pentru-romania-s-a-dublat-pe-parcursul-anului-2021.html

 4. Inca un „eminent” care a descoperit apa calda! Apa calda inventata de Catu, pe vremea cand era nimic la finante!!!!

 5. Îi amintim d-lui vâlceanu că pe lângă apa caldă care se încălzește dacă așezi un vas metalic pe o sursă de foc, mai sunt niște dispozitive tehnice uluitoare. Roata, are proprietatea principală, se învârte. Idioții inutili care ajung în guvern și descoperă în fiecare zi și apa caldă și roata. Trecând în registrul serios, dacă observăm, nu el cu fratele lui, cîțu sunt responsabili. Țara e de vină, rating-ul. Țara e vinovată pentru toate prostiile și comisioanele lor.

 6. e o minune ca ne mai imprumuta cineva. cine sa ne dea la dobanzi mici?

 7. Da’ Citu nu tot la cele mai mari dobanzi s-a imprumutat? Pe noi ne-a indatorat, iar banii s-au evaporat.

 8. WOW 😱

  PNL-ul a trecut în opoziție alături de AUR 😂

 9. Nu conteaza dobanzile, conteaza alinierea la standardele occidentale

  • Dvs propagandistii anti occidentali sunteți aliniați la standardele despotismelor orientale.

 10. Politica îngroapă România!
  Politica îngroapă România!
  Politica îngroapă România!

 11. Ma mira faptul ca nu le crapă obrazul de rușine și lui Valceanu și lui Catu???? Au imprumutat cât nu au imprumutat tara în 30 de ani!! Ce vor acești păcălici???
  Sunte-ți jalnici caricaturilor!!!

 12. Doi indivizi in postura unor mici materii reziduale , din intestinul gros , in cadere libera de la o inaltime extrem de mare ; se dezintegreaza .