G4Media.ro

Dan Turturică, propus pentru funcția de președinte-director general al TVR

Dan Turturică, propus pentru funcția de președinte-director general al TVR

Jurnalistul Dan Turturică este propus pentru posturile de președinte al Consiliului de Administrație și director general al TVR, potrivit surselor G4Media.ro. El a fost propus în consiliul de administrație de guvernul României, iar conducerile PNL și PSD au convenit susținerea sa la votul decisiv din Parlament.

În schimbul susținerii pentru Dan Turturică, PSD va primi postul de președinte – director general al Radio România Actualități pentru Răzvan Dincă, potrivit surselor G4Media.ro.

Votul din Parlament va avea loc la începutul săptămânii viitoare, dat fiind că cele două instituții media sunt într-un blocaj complet din cauza expirării mandatelor actualilor membri ai conducerilor. Din cauza acestei situații, angajații TVR și ai Radio România nu își pot primi salariile.

Dan Turturică conduce protalul de știri Universul.net începând cu 2019. Anterior, a fost redactor-sef al siteului digi24.ro, al ziarului România Liberă și al cotidianului Evenimentul zilei.

El a avut colaborări și în televiziune, moderând talk-show-urile „Prim Plan” (TVR) și „Arena Media” (Realitatea TV) și producând emisiunea de investigații „Reporter Incognito” (Prima TV).

Răzvan Ioan Dincă, propus la șefia Radio România, a fost directorul teatrului de operetă Ion Dacian din București.

Foto: Agerpres / Sorin Lupșa

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Capsali, Turturica, unul si unul, festivalul neispravitilor candidati la sefia TVR. Tinind cont de ce spelunca e TVR, mi se pare potrivit.

 2. Doamne fereste!
  Dar uite ca nu prea fereste.
  Tre sa ne mai ferim si singuri.

 3. Dl Turturica este un om deosebit de corect asa ca nu vad cum ar putea multumi ciuma galbena la TVR !Sper ca nu va fi un nou Stelian Tanase care spunea ca si Rares Bogdan ca trebuie sa renunti la orice fel de deontologie si cinste daca vrei sa rezisti in functia de Director TVR sau respectiv sa devii politician!

  • Am apreciat întotdeauna analizele lui D.C. Turturică și chiar îmi lipsesc, de când nu mai publică. Îmi pare o propunere surprinzător de bună pentru atât de dezamăgitorul, în ultima vreme, PNL.

 4. Agentul 007 s-a intors!

 5. Oare nu acest tanar simpatic a avut masina cu sofer de la SPP (pe cand era sef la România Libera) cand avea masina personală in service?
  Bun băiat. Eu zic ca merita postul. Meritocratia este deviza promovarilor in funcții cu responsabilitate. Mai ales pentru un ziarist cinstit, independent si echidistant ca Turturica.

  Am auzit ca redactia lui își desfiinta patronul in publicatiile RL, pe cand acesta putrezea in pușcărie. Până la urma a si murit acel patron in pârnaie. Asta insemna sa fii cu adevarat independent si cumsecade.

 6. Gata, vin baietii de la „unitate” ?

 7. Se explica oare astfel linistea din univers in toata aceasta perioada plina de supernove?

 8. Dacă nu un „civil” atunci cine? Doar nu se aştepta cineva ca în TVR să intre orişicine…