G4Media.ro

Dan Barna: USR va vota în Parlament pentru aprobarea decretului privind instituirea…

Dan Barna: USR va vota în Parlament pentru aprobarea decretului privind instituirea stării de urgenţă

Uniunea Salvaţi România va vota în Parlament pentru aprobarea decretului privind instituirea stării de urgenţă şi cere autorităţilor să aplice aceste măsuri „proporţional”, dar şi cu „fermitatea necesară nevoilor reale”, a afirmat luni preşedintele Uniunii, Dan Barna.

„Înţelegem şi sprijinim instituirea unor măsuri speciale de combatere a crizei de sănătate publică. În acelaşi timp, cerem autorităţilor să aplice aceste măsuri proporţional, dar şi cu fermitatea necesară nevoilor reale. Cu o capacitate de testare limitată comparativ cu alte state şi cu un prim set de măsuri oficiale mai degrabă blânde. În acest moment suntem în situaţia de a ne baza în continuare pe buna-credinţă a cetăţenilor în ceea ce priveşte consemnarea voluntară la domiciliu a celor care nu au activităţi critice. Distanţarea socială, eliminarea contactelor sociale neobligatorii şi regulile de igienă sunt singurele modalităţi prin care putem limita impactul epidemiei”, a scris Dan Barna pe Facebook.

De asemenea, Barna solicită Guvernului să supravegheze atent achiziţiile publice.

„Guvernul trebuie să se asigure că achiziţiile vor fi făcute exclusiv pentru a răspunde solicitărilor sistemului medical, iar decretarea stării de urgenţă nu va fi folosită pentru a se încheia contracte care nu au legătură cu obiectul măsurii anunţate de preşedinte”, a precizat Dan Barna.

USR cere totodată ca personajul medical să se primească o atenţie specială în aceste zile, atât din punct de vedere al compensării pentru efortul depus, cât şi din punct de vedere al protecţiei de care trebuie să beneficieze.

„Insistăm asupra acestui aspect în contextul tot mai multelor mesaje venite de la medici care avertizează că nu există în multe spitale echipamentele necesare pentru protejarea celor aflaţi în linia întâi a luptei cu COVID-19. Nu este singura criză prin care au trecut românii, dar este cea mai gravă trăită de această generaţie. Solidaritatea şi încrederea în noi înşine ne vor ajuta să trecem şi peste aceste momente respectându-ne şi respectând regulile”, a menţionat liderul USR.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: DOCUMENT Decretul de instituire a stării de urgență. Toate măsurile anunțate de președinte

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Ia uite-i vere ce barbate mandri, tustrei ca brazii, minim 1,90 fiescare. Ca la scoala de gradati de la Campina, sectiunea admisi fara examen!

  2. Un fel de hai sa ne mai bagam si noi in seama ca poate ne-a uitat lumea.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.