G4Media.ro

Dan Barna, despre PNRR: Vom prioritiza acele proiecte care pot să înceapă…

Dan Barna, despre PNRR: Vom prioritiza acele proiecte care pot să înceapă imediat și vom prelua unele proiecte finanțate din bugetul național

Vicepremierul Dan Barna a declarat vineri că eforturile Guvernului se îndreaptă, în acest moment, către finalizarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în care proiectele care pot să înceapă imediat vor avea prioritate și vor fi preluate unele proiecte care sunt finanțate de la buget pentru a-l degreva de „o presiune suplimentară”.

„Am discutat astăzi cu Istvan Jakab, șeful interimar al Reprezentanței Comisiei Europene în România, și am insistat asupra faptului că prioritatea noastră este procesul de relansare economică post-criză și, de aceea, eforturile noastre în acest moment se îndreaptă către finalizarea Planului Național de Redresare și Reziliență. Vom prioritiza acele proiecte care pot să înceapă imediat și vom prelua în PNRR și unele proiecte care sunt finanțate din bugetul național, cu condiția să fie proiecte mature care să genereze reforme reale, nu strategii pe hârtie”, a scris Dan barna pe Facebook.

Vicepremierul a explicat că obiectivul este menținerea în limitele de deficit, dar și promovarea acelor investiții care pot relansa economia.

„Intenționăm astfel să ne asigurăm că vom livra rapid și, în același timp, că reușim să degrevăm și bugetul de o presiune suplimentară”, a mai spus Dan Barna.

Citește și:

Guvernul Cîțu reface PNRR, planul de cheltuire a celor 30 de miliarde de euro de la UE. Ghinea propune ca 20% din bani să meargă la proiecte de digitalizare, 37% pentru schimbări climatice

Sursa foto: Dan Barna / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.