G4Media.ro

Dan Barna: Deocamdată analizăm activitatea Avocatului Poporului

Dan Barna: Deocamdată analizăm activitatea Avocatului Poporului

Vicepremierul Dan Barna a declarat, luni, că, deocamdată, coaliţia de guvernare analizează activitatea Avocatului Poporului, iar, în funcţie de aceasta, va lua o decizie privind revocarea din funcţie a Renatei Weber.

„A fost în şedinţa coaliţiei şi o discuţie legată de Avocatul Poporului. Analizăm în momentul acesta opţiunile juridice pentru acest subiect”, a afirmat Barna, întrebat despre revocarea din funcţie a Renatei Weber.

Întrebat dacă în coaliţie s-a stabilit numele celui care ar putea să o înlocuiască pe Weber, Barna a spus: „Discuţia nu e la momentul ăla. Deocamdată analizăm la nivel de activitate a instituţiei”.

„Din moment ce acum analizăm, nu am ce să adaug. Este un subiect pe care îl avem în vedere, e tot ce am de menţionat la momentul acesta. Din punctul meu de vedere, coaliţia analizează activitatea instituţiei Avocatului Poporului, în funcţie de această analiză, vom lua o decizie”, a explicat vicepremierul.

Deputatul PNL Florin Roman a declarat, sâmbătă, că procedura de revocare din funcţie a Avocatului Poporului, Renate Weber, a fost demarată anul trecut.

”L-am auzit pe domnul Ludovic Orban spunând că trebuie începută procedura de revocare a doamnei Renate Weber. Eu spun că ea doar trebuie finalizată. Am început procedura de revocare anul trecut, când am depus solicitarea de revocare. Acum trebuie să terminăm ce am început: schimbarea doamnei Renate Weber”, a scris Roman, pe Facebook.

Anterior, Orban afirmase că trebuie demarată procedura de desemnare a unui nou Avocat al Poporului. „Personal, sunt susţinătorul aducerii instituţiei Avocatul Poporului în cadru constituţional şi legal prin desemnarea unui nou Avocat al Poporului. În acest sens, există un raport care a fost depus de Avocatul Poporului, care cred că trebuie respins şi trebuie demarată procedura de revocare şi de desemnare a unui nou Avocat al Poporului. (…) Suntem în faza grupurilor de lucru care trebuie să prezinte propunerile către conducerea coaliţiei, (…) dar în ceea ce priveşte respingerea raportului mi se pare o chestiune normală şi firească”, declara liderul PNL.

Foto: Renate Weber, Avocatul poporului. Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. HA HA HA GHINION, au început și ăștia cu ” facem o evaluare „…..

  2. activitatea instituţiei Avocatului Poporului se analizeaza prin ce publica doamna ca rezultat a intalnirilor personale cu cei care ii trimit petitii si daca chiar se intampla ceva mai departe. pentru ca e usor sa spui ca faci si apoi uiti.
    toata lumea stie ca adjunctii avocatului poporului deturneaza toate petitiile, se prefac ca nu le inteleg, iti raspund cu orice doar ca sa treaca timpul si sa scape de tine…
    au le lege si niste proceduri – nu le respecta, nici o intitutie nu-si respecta procedurile, daca le are, se stie.

  3. Ce profund a-ti devenit Herr Barna cand nu puteti tace !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.