G4Media.ro

Dâmbovița: Incendiu de litieră în interiorul pădurii, la Moțăieni / Se acţionează…

Dâmbovița: Incendiu de litieră în interiorul pădurii, la Moțăieni / Se acţionează în continuare pentru identificarea şi stingerea eventualelor focare

Pompierii dâmboviţeni intervin, duminică seara, pentru stingerea unui incendiu de litieră izbucnit într-o pădure din comuna Moţăieni, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Potrivit sursei citate, incendiul se manifestă pe creasta unui deal împădurit, iar accesul în zonă este dificil, pompierii fiind nevoiţi să meargă pe jos circa 600 de metri.

La faţa locului au fost mobilizate forţe şi mijloace de la Garda Fieni şi de la Detaşamentul Pucioasa, relatează Agerpres.

Conform ISU Dâmbovița, o suprafaţă de circa 5.000 de metri pătraţi a fost afectată de incendiu.

„Incendiul a fost lichidat, dar se acţionează în continuare pentru verificarea zonei, identificarea şi stingerea eventualelor focare”, precizează ISU Dâmboviţa.

La faţa locului au fost mobilizate forţe şi mijloace din Fieni şi Pucioasa, iar pompierii au fost nevoiţi să meargă pe jos circa 600 de metri până la locul incendiului, terenul fiind inaccesibil pentru autovehicule.

Sursa foto: Arhiva/ISU

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. PREGATIRI PENTUR INCEPEREA DE DEFRISARI…

 2. Lizieră, nu litieră…

  • Exact la asta ma gandeam si eu….ca cel care a redactat stirea aceasta nu face diferenta intre o litiera…a pisicii si liziera padurii.
   De unde ii angajati?
   Au vreun test de cultura generala de sustinut inainte de angajare?
   Va faceti de ras si nu e pentru prima data cand dati prilejul manifestarii unor astfel de confuzii paronimice(puneti- l sa caute ce sunt paronimele, pariez ca habar n- are redactorul dvs. )!

  • Ar putea fi totusi litiera, vezi dexonline.

 3. Liziera, nu litiera…
  Chiar nu verifica nimeni macar titlurile?!

 4. Nu e vina mea ca sunteți voi incapabili, litiera înseamnă și desis de frunze, de crengi căzute, bla, bla CITIȚI IN DEX

 5. Pt desteptii de mai sus
  Litiera mai inseamna si:
  „Litiera este stratul gros de frunze uscate, aflate în putrefacție, format în urma procesului de descompunere. Ea alcătuiește stratul superior al solului forestier. Masa litierei, toamna, poate ajunge până la jumătate din biomasa pădurii. Ea se acumulează toamna, deoarece din cauza temperaturii mici, procesul descompunerii este foarte lent. În ea își găsesc iarna adăpost multe animale nevertebrate și mici vertebrate. Primăvara, crescând numărul reducenților, litiera dispare treptat. În urma descompunerii acesteia, în sol ajung foarte multe substanțe anorganice, ce sunt la rândul lor absorbite de plante.”

 6. LIZIERĂ, bă, analfabeților, litieră !
  Mai consultați și voi, din când în când, DEX-ul !

  • Este incendiu de litiera,daca ard și copacii,este incendiu de liziera