G4Media.ro

Daily Beast: Legăturile ambasadorului SUA la Bruxelles cu Ana Birchall au alertat…

Sursa Foto: Twitter

Daily Beast: Legăturile ambasadorului SUA la Bruxelles cu Ana Birchall au alertat Consiliul Național de Securitate

Legăturile lui Gordon Sondland, ambasadorul SUA pe lângă UE, cu Ana Birchall, fostul ministru al Justiției, și încercările acestuia de a-i aranja o întâlnire la Casa Albă au provocat îngrijorare în rândul Consiliul Național de Securitate al SUA (NSC), scrie publicația The Daily Beast, citând surse din administrația Trump.

 • Gordon Sondland este unul dintre personajele importante din scandalul UkraineGate. O fostă consilieră de la Casa Albă pe probleme de politică externă a declarat în cadrul procedurii de impeachment că invitațiile făcute de Gordon la Casa Albă erau ”foarte neobișnuite și nu erau comunicate altora, culminând cu situația în care oficiali români au sosit la Casa Albă fără inivitație prealabilă, fiind invocat numele lui Sondland”, potrivit The New York Times. Fosta directoare pentru afaceri europene și legate de Rusia la Casa Albă a mai spus că a transmis aceste îngrijorări unor reprezentanți ai serviciilor secrete.

The Daily Beast arată că oficialul român invitat de Sondland la Casa Albă este Ana Birchall, fost vicepremier și ministru al Justiției în guvernul Dăncilă.

Oficialii din Consiliul Național de Securitate al SUA sunt îngrijorați din cauza faptului că Sodland a avut întâlniri cu oficialii români fără a conculta NSC. ”Relația sa tot mai apropiată cu unul dintre acești oficiali, fostul ministru Ana Birchall, a generat preocupări semnificative în NSC”, scrie The Daily Beast, citând surse din instituție.

Mai mult, ambasadorul american ar fi încercat să îi aranjeze lui Birchall o întâlnire și o oportunitate foto cu John Bolton, când acesta ocupa postul de Consilier pentru securitate națională al președintelui Donald Trump. Birchall a apărut la Casa Albă pentru acea întâlnire fără a exista însă o întâlnire fixată, potrivit The Daily Beast, care citează trei surse familiare cu evenimentul.

Îngrijorările membrilor NSC sunt cauzate atât de comportamentul ambasadorului Sondland, cât și de trecutul lui Birchall, descrisă de aceștia pentru Daily Beast drept un suporter al politicilor anti-justiție ale lui Liviu Dragnea, liderul condamnat pentru corupție al PSD. The Daily Beast notează că oficialii americani au observat schimbarea radicală de agendă a lui Birchall după ce a devenit ministru al Justiției, când a început să se opună agendei anti-justiție a lui Dragnea și a PSD.

Ana Birchall a respins categoric pentru The Daily Beast acuzațiile că ar fi mers la Casa Albă fără o programare. ”Alegația este falsă. Feedback-ul pe care l-am primit mereu a fost că sunt un partener de încredere, respectat și credibil”, a declarat ea.

The Daily Beast notează că Gordon Sondland a laăudat-o în repetate rânduri pe Ana Birchall și a găzduit-o în mai multe întâlniri cu înalți oficiali americani atât în Europa, cât și în Ucraina. Birchall a participat la ceremonia de 4 Iulie din Bruxelles organizată de Sondland, la o cină din aprilie la care au luat parte secretarul Comerțului, Wilbur Ross, și secretarul Energiei, Rick Perry. De asemenea, Birchall a apărut alături de Sondland la ceremonia de inaugurare a președintelui Ucrainei, Volodimir Zelensky.

Foto: Gordon Sondland și Ana Birchall (Twitter)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

24 comentarii

 1. Ce-i aia „Daily Beast”?

 2. Se știe că dna Birchall a avut întotdeauna o prestație de excepție. La oral. E normal, drept urmare, să aibă diverse uși deschise, chiar dacă prin dos.

 3. Daca e asa de valoroasa sa o ia americani la ei….la baza de la Deveselul…sa ii bine dispuna….

 4. Se indragostise, omul. Cherchez la femme…

 5. A fost ,totusi din alt film,nu prea s-a asociat cu psd-ul si pt asta trebuie dat Cezarului ce-i al lui,
  in rest pbl personale,afinitati ,birfe,..

 6. E vorba doar de lobby, dar pentru ca Partidul Democrat american il vaneaza pe Trump in perspectiva alegerilor, scot scandal si din piatra seaca.

 7. Prestația doamnei în cadrul ministerului de justiție a fost onorabila și justa. Can – C(l) anurile sunt probabil speculate de pezedei, în rest rămâne cum am mai spus, muiepese.

 8. Bai amaratilor,hoții de la USR care fura cu milioanele de euroi nu i vedeti?

 9. Schimbarile astea bruste si totale de orientare politica sunt intotdeauna suspecte. Sa nu fie vreo infiltratie de-a rusilor la Casa Alba.

 10. Articolul respectiv ar putea fi si rezultatul acestei chestii:
  https://www.cnn.com/2019/11/21/world/meanwhile-in-america-november-21/

 11. Totdeauna evreii s-au ajutat intre ei. Este una dintre explicatiile pentru care majoritatea dintre ei ocupa functii cheie in politica, afaceri, spionaj, etc, nu numai in SUA, dar si la nivel global. Aproape nu exista tara unde sa nu existe grupuri de influienta constituita din evrei, care decid prezentul si viitorul acelor natiuni.
  Cu putin timp in urma, Statul Israel a avut 3 ministri in Guvernul Roamniei ( Beniamin Les, Ilan Laufer, si Ana ). Oare de ce ??.
  Citi romani am avut noi in guvernul Statului Israel . Nici unul ,niciodata . Oare de ce ??.

 12. Bubulina a dat si ea din coata