G4Media.ro

VIDEO Dacian Cioloș, primul atac dur la Klaus Iohannis după ce liberalii…

VIDEO Dacian Cioloș, primul atac dur la Klaus Iohannis după ce liberalii s-au delimitat de fostul premier: Un parlament rău intenționat și un președinte fără soluții pun statul într-un echilibru precar/ Vrem un președinte implicat și responsabil

Fostul premier, Dacian Ciolos, care deschide lista Alianței USR PLUS, a lansat, duminică seara, primul atac dur la adresa președintelui Klaus Iohannis, pe care l-a numit ”un președinte fără soluții”. Alianța USR PLUS și-a lansat duminică la Timișoara candidații la europarlamenare în fața membrilor de partid.

”Președintele țării trebuie să își asume decizii. Dacă nominalizezi în fruntea guvernului toate, dar chiar toate marionetele unui infractor ca Dragnea, tu, ca președinte, trebuie să îți asumi responsabilitatea pentru nominalizare”, a mai declarat Cioloș. ”Vrem un președinte implicat și responsabil, un parlament care să răspundă voinței poporului! Și un guvern profesionist!”, a mai spus liderul PLUS.

Atacul vine la două zile după ce liberalii s-au delimitat de guvernul Cioloș. Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, într-o conferință de presă la Vaslui, că propaganda PSD pune Guvernul Cioloș „în spinarea” liberalilor, dar uită că, de fapt, au sprijinit acest guvern și i-au dat voturile pentru învestitură. Liderul PNL a infirmat că președintele Klaus Iohannis și-ar fi asumat Guvernul Cioloș.

Cele mai relevante declarații făcute de Dan Barna, liderul USR

 • Aici în Timiș Alianța a obținut cel mai mare număr de semnături din toată țara Timișoara este simbolul democrației românești, acum după 30 de ani trebuie să pornim o nouă Revoluție și da, suntem aici în Timișoara să facem asta.
 • Gândiți-vă cum ar fi arătat România dacă punctul 8 devenea lege. Pentru generația noastră, fără penali în funcții publice este ceea ce a fost punctul 8 pentru părinții noștri. Fără penali!
 • Nu putem da timpul înapoi, dar ce putem face azi este să ne asigurăm că generațiilor viitoare nu le va mai fi furat viitorul. Imaginați-vă anul 2020 după alegerile naționale, și sunt convins că guvernul usr plus va da un guvern și un prim-ministru.
 • Eu cred că de data aceasta suntem pregătiți să mergem până la capăt și să învingem, pentru că-i am alături pe Dacian Cioloș, pe Clotilde, pe colegii mei.  De ce s-a născut Alianța USR PLUS? Aceasta alternativă există azi.
 • Ne-am săturat de minciună, de incompetență. Ne-au promis și PSD și celelalte partide istorice autostrăzi. Și ce au făcut? Din sală: Nimic! Ne-au propus spitale și ce au făcut? Nimic! Ne-au propus școli mai bune pentru copii. Astăzi copiii mor în latrine în fundul unei curți de școală.
 • Au scos prin ordonanță infractorii din închisori. Timp de trei ani și-au bătut joc de România pentru a-l scoate pe Liviu Dragnea din pușcărie. Fără hoție ajungem departe
 • De asta am intrat noi în politică, pentru că ne-am săturat de promisiuni și de minciuni. Nu fac ei? Haideți să face noi!
 • Pe 26 mai  nu mai pot să ne ignore. Acolo noi avem puterea. Vorbiți cu prietenii voștri maghiari, romi, germani sau sârbi, vorbiți cu rudele plecate la muncă în străinătate pentru a merge la vot pe 26 mai. Luați-vă agenda  și sunați primele 20 de contacte să meargă la vot. Este momentul USR PLUS.

Cele mai relevante declarații făcute de Dacian Cioloș la Timișoara

 • România abia ce a împlinit 100 de ani. La sfârșitul anului se vor face 30 de ani de la Revoluție. Timișoara este simbolul redobândirii libertății noastre. În decembrie 89, mii de oameni curajoși și demni si-au sacrificat viața, și-au părăsit familiile și prietenii pentru a ne oferi cu prețul vieții lor libertate și bunăstare. Am respectat noi oare acest sacrificiu? Am făcut noi tot ce se putea face pentru a ne ridica la înălțimea sacrificiului lor? Încă nu. Aceasta este misiunea noastră de astăzi.
 • Se vorbește enorm despre mândrie și patriotism. Rămân vorbe goale dacă nu punem, noi romanii, conținut in spatele lor.
 • Vom fi mândri când nu vom mai accepta sărăcia ca politică de stat. Vom fi mândri atunci când nu vom mai accepta să fim conduși de incompetenți. Vom fi mândri atunci când valul de plecări din țară se va opri și frații noștri se vor întoarce in România.
 • Suntem patrioți doar dacă facem tot ce e in puterea noastră ca România să nu mai fie săracă.
 • Am intrat in cursa electorală, am construit partide noi, ne implicam în politică pentru că vrem să ne redobândim demnitatea națională. Vom face asta prin muncă și dedicație. Și prin inteligența de a face ceea ce e nevoie pentru țara noastră. Și nu-i vom uita nici pe românii care azi se află în afara granițelor țării. Vom începe cu reforma statului imediat ce vom ajunge la guvernare
 • E timpul să recunoaștem că statul român nu funcționează la potențialul său maxim. Un parlament rău intenționat și un președinte fără solutii pun statul într-un echilbru precar, care folosește electoral poate ambelor părți. Din ecuație lipsesc cetățenii și interesul social.
 • Vom face o reformă constituțională profundă. Una care pleacă de la aceste realități și care să aibă în vedere interesul social. Avem o Curte Constituțională politizată, în care o bună parte din societate și-a pierdut încrederea. Uitați-vă ce s-a întâmplat chiar săptămâna asta, când Dragnea și-a pus doi oameni la CCR. Curtea Constituțională trebuie depolitizată, acolo trebuie să ajungă cei mai buni și cei mai credibili profesioniști în domeniul juridic și al funcționării statului.
 • Vom interzice prin Constituție accesul infractorilor în funcțiile publice. Trebuie să le luăm demnitarilor scutul imunităților de după care își bat joc de justiție. Trebuie să dăm CSM-ului rolul de garant al independenței Justiției. Trebuie să ne apucăm cât mai repede de reparat ce s-a stricat în acești ani. Trebuie să dăm posibilitatea confiscării averilor nejustificate și să întoarcem națiunii bunăstarea furată de corupți.
 • Cred că viitoarea Constituție a României trebuie să precizeze mai clar responsabilitatea guvernării. Președintele și guvernul trebuie să lucreze împreună, dar, pentru asta, președintele țării trebuie să își asume decizii. Dacă nominalizezi în fruntea guvernului toate, dar chiar toate marionetele unui infractor ca Dragnea, tu, ca președinte, trebuie să îți asumi responsabilitatea pentru nominalizare.
 • Vom crea mecanismele necesare dizolvării Parlamentului. Acești oameni, care trebuie să reprezinte esența democrației, nu se vor mai ascunde în spatele imunității și a lipsei de proceduri. Crede Parlamentul ca președintele a greșit și trebuie suspendat? Bine! Dar dacă pierd referendumul, acești oameni vor respecta voința poporului care i-a ales și vor pleca acasă.
 • Dacă parlamentarii vor ști că pleacă acasă dacă îl suspendă gratuit pe președinte, atunci președintele n-ar mai putea spune că n-a avut ce face. Președintele ar fi responsabil inclusiv pentru premierul pe care l-a nominalizat și, implicit, pentru guvernarea pe care astfel o girează.
 • Trăim într-un sistem care nu poate declanșa alegeri anticipate. Pur și simplu ne putem trezi că punem în fruntea guvernului pe oricine. Nu ai cum să îl dai jos, dacă o gașcă de oameni nu vrea asta. Vom schimba aceste prevederi. Vrem un președinte implicat și responsabil, un parlament care să răspundă voinței poporului! Și un guvern profesionist!
 • PSD a construit pungi de sărăcie in România, pe care le exploatează electoral. Mută banii statului în buzunarul lor și ignoră societatea. Când apar reproșuri, face ceea ce știe de 30 de ani: “mai luați 100 de lei”! Suta de lei pe care ei o tot aruncă demonstrativ distruge bugetul, creează inflație si anulează orice putere de cumpărare. Nu crează bunăstare ci doar iluzia ei.
 • Noi vom încuraja munca, sursa vitală a oricărei bunăstări. Ești tânăr, ai vârstă la care poți munci, ești sănătos? Nu e normal să fii încurajat să te gândești că singura soluție e un ajutor de la stat. Nu e normal să vorbim de aducerea de lucrători din alte părți, în timp ce noi abandonăm sute de mii de oameni tineri la mila politicienilor prin ajutoarele sociale, condamnându-i la sărăcie.
 • Vom stimula munca si nu vom permite ca statul să dea bani care se cheltuie pe viciile asociate cu riscul de sărăcie – alcoolismul sau jocurile de noroc. Nu le vom mai finanța. Banii din ajutorul social se vor duce controlat către copii și către nevoile familiei. Banii aceștia trebuie să salveze familiile și persoanele aflate in saracie și să le permită accesul la educație și locuri de muncă. Banii aceștia nu vor mai fi o salvare de moment ci o investiție in viitorul societății românești. Sărăcia este Dușmanul României și PSD încurajează sărăcia pentru că e dependent de ea.
 • Vom face locuri de muncă, prin investiții private și prin investiții în autostrăzi și infrastructură.Vom reduce taxele și impozitele pe muncă, pentru a oferi singurul model de bunăstare care s-a inventat vreodată.Singurul model de bunastare e Munca. Acesta este și modelul european. Uniunea Europeană nu îți dă bani doar pentru că ești membru. Nu! Îți dă bani dacă ești vrednic. Si noi trebuie să fim vrednici, iar statul trebuie să respecte si să răsplătească vrednicia.
 • Reforma va dura. Trebuie să fim perseverenți și curajoși. Munca e singura șansă, nu trebuie să ne ferim să o spunem. Ba chiar trebuie să o repetăm până o pricepe toată lumea. Așa cum românii performează oriunde in Europa, trebuie să construim condițiile necesare la noi acasă.Dacă am dovedit că putem in altă parte, de ce nu putem dovedi la noi acasă? Pentru că avem PSD, deocamdată!
 • Să trecem la educație. Acolo efectele se vor vedea si mai greu. De ce va dura? Pentru că dacă de mâine sistemul românesc de educație ar deveni perfect, tot ar dura 10-15 ani până când societatea ar beneficia de o generație calificată. Capabilă să producă mai bine, mai eficient, mai inteligent și, deci, să aducă o mai mare bunăstare. Dar trebuie să avem curajul să incepem, si noi vom urma două direcții de acțiune.
 • Simplu și clar. Vom depolitiza școala.  O vom scoate de sub tutela infernală a politicului, exercitată acum prin inspectoratele școlare și prin primari. Vom deschide larg porțile școlilor pentru profesorii tineri, pentru profesori competenți și creativi. Doar așa poate crește calitatea educației, doar așa putem avea generații pregătite de performanță aici în România.
 •  Nu de facilități fiscale au nevoie patronii ca să dea salarii mai mari! Nu de amnistii fiscale au nevoie! NU! Ați văzut efectele facilităților până acum? Nu. Vom deveni responsabili pentru ca societatea să funcționeze corect și să se bucure de rezultatul banilor cheltuiți de stat. Avem nevoie de o forță de muncă mai bine calificată. Patronii au nevoie de oameni calificati. Îi vom ajuta să facă acest lucru. Și vom oferi o impozitare corectă a muncii.
 • Vreau să vă spun ceva foarte important. Trebuie să înțelegem că acei oameni păcăliți de PSD sunt frații noștri. Sunt români ca și noi. Pe ei trebuie să ii aducem înapoi in mijlocul nostru și să ii respectăm, pentru că sunt ai noștri. Nu vreau să accentuăm ruptura dintre noi! Vreau o Românie pentru toți românii. Să nu va fie teamă! Ei stiu ce li se intamplă, dar nu văd și nu pot să iasă din capcana PSD. Noi trebuie să îi aducem înapoi! Nu ii mai huiduiți. E timpul să îi îmbrățișăm și să îi smulgem din capcana PSD.
 • Tot de punți demne de secolul 21 avem nevoie si cu minoritățile din România, în special cu cea maghiară, care a ajuns captivă unui sistem politic asemănător cu cel al PSD. Și ei sunt prinși intr-o capcana construită de politicieni care ii învață să le fie frică. Și ei suferă din lipsa infrastructurii și a sărăciei din România. E timpul să rupem lanțuri artificiale și să mergem împreună pe un drum drept, onest. Să depășim orice temeri și neîncredere care ne despart.
 • Vă asigur că nu avem de ce să ne fie teamă unii de alții. Așa că vă spun acum tuturor același lucru. Nu vă mai fie teamă. Va promit că vom respecta toate drepturile pe care le-am câștigat cu greu, și vom face o Românie in care fiecare dintre noi să se simtă acasă. Respectul pleacă din iubire, nu din teamă. Iubim patrimoniul acestei țări, iubim istoria noastră, haideți să ne iubim și noi între noi și din respect pentru noi înșine să învingem teama. Să luptăm împreună împotriva celor care ne-au spus că teama e mai importantă decât respectul.
 •  Este un miracol ce se intampla in Romania. Este impresionant și asta mi-au spus-o toți liderii europeni cu care am discutat în această ultimă perioadă. Da, aceiași lideri care refuză să se întâlnească cu Liviu Dragnea sau cu Viorica Dancilă.
 • Indiferent de scorul de la alegeri, un lucru e tot mai evident: Românii se trezesc! E lucrul cel mai important. România a renăscut din propria umilință provocată de vechea clasă politică.
 • Avem de luptat până la închiderea urnelor, pânâ în ultima secundă, în noaptea aceea, ca să ne asigurăm că cei care au furat pe vremuri nu ne fură la vot. După ce vom prelua puterea vom avea de muncit pentru a face din România o țară așa cum visăm.

Context. Liderul PNL, Ludovic Orban s-a delimitat vineri de guvernul Cioloș. Orban a declarat, vineri, într-o conferință de presă la Vaslui, că propaganda PSD pune Guvernul Cioloș „în spinarea” liberalilor, dar uită că, de fapt, au sprijinit acest guvern și i-au dat voturile pentru învestitură.

„De obicei, propaganda PSD pune Guvernul Cioloș în spinarea noastră, dar uită că, de fapt, au sprijinit acest guvern și, mai mult decât atât, vă readuc aminte că mâna dreaptă a lui Cioloș a fost Vasile Dâncu, un exponent de bază al PSD, iar PNL nu a avut niciun ministru, nu a avut niciun secretar de stat, nu a avut niciun reprezentant în prima linie și în a doua linie”, a spus Orban.

Liderul PNL a infirmat că președintele Klaus Iohannis și-ar fi asumat Guvernul Cioloș. Întrebat despre acest lucru, Orban a replicat: „Nu, Parlamentul care a învestit Guvernul și majoritatea PSD-UNPR”.

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

73 comentarii

 1. Nu intelegem nici in ultimul ceas cat de important este sa fim uniti sa luptam cu PSD-ul…

  • Da, liderii opozitiei raman limitati la hipsterismul lor iar lui Dragnea ii rad mustatile. Mai degraba D.Ciolos pare deranjat de valul de popularitate pe care s-a ridicat K.Iohannis dupa summitul UE impecabil organizat de la Sibiu. In concluzie, sa fim realisti: PSD va mai guverna zeci de ani, vreme in care dl Ciolos ne va promite aceleasi lucruri.

  • nu inteleg cum castiga psd? e campanie e normal sa vina critici… e bine in limita decentei ca pnl, sa nu uitam de USL, sa fie criticat

   poate din cei nehoratati si scarbiti de ce ofera politicul, vor vedea in aceste critici dorinta REALA de schimbare

   ciolos are dreptate, pnl e a fel de vinovat ca psd, pentru kkturile care ni se intampla
   daca este unul abonat la contracte cu statul si nu e de la psd , e de la pnl

  • Ce nu intelegem (unii dintre noi) e rolul lui Ciolos in piesa ce se joaca. Cum sa lupti cu psd-ul daca nu-i intelegi caile?

  • Corect..

 2. Wow, dar ce schimbare de „kalimera” ! Are dreptate Ciolos cumva, insa de ce a reactionat asa? Sa fie Iohannis un fel de cal troian?

  • ciolos e calul troian.

  • Pe ce te bazezi cand spui asta @ Ion?

  • Pe ce se bazeaza domnul Ion? Cine stie, poate pe trecutul lui Ciolos, pe faptul ca a fost prim-ministru cu sprijinul psd, pe faptul ca a incalecat usr-ul prin oamenii lui, pe faptul ca-l ataca pe Iohannis, fie si voalat (chiar ma gindeam, cind o sa se petreaca treaba)?
   Sigur, fanul adevarat gaseste justificari pentru tot numai sa nu accepte ca s-a inselat.

  • Ce a facut Ciolos cat a fost la guvernare? A criticat PSD? A curatat pesedistii din functiile publice? Sau a accepat niste ministri precum Cadariu sau Curaj?

  • Klaus, ai uitat tocmai de vicepremierul si ministrul MDRAP – Vasile Dincu, care si-a scris o carte cat timp a guvernat!

 3. Urît titlu si neadevărat !
  A fost doar o constatare referitoare la funcția Președintelui !

  • Corect spus: mai degraba o constatare in sensul ca Presedintele nu e dotat de Constitutie cu puterile cuvenite unui presedinte ales prin vot direct.
   Totusi: ramane ca dl. Ciolos sa spuna daca, in opinia sa, Presedintele ar fi trebuit sa nu se supuna hotararilor CCR care au adaugat la lege, cum sunt cele care il obligau sa accepte a doua propunere de demnitari ori sa accepte ca notarul propunerile ministrului Justitiei. Si daca Presedintele trebuia sa riste suspendarea pe acest motiv.
   Personal, cred ca asa trebuia sa faca si ar fi fost un gest de o maretie impresionanta.

  • Discursul este de nota 10.

   In privinta asa-zisului „atac dur la Iohannis”: am citit cu atentie declaratiile si nu am vazut asa ceva.
   In schimb, am vazut critici fata de prevederile legislative instituite de FSN in anii `90, prin care alegerile anticipate devin practic imposibile, iar Parlamantul poate scoate din joc Presedintia prin suspendari succesive fara a putea fi la randul sau dizolvat in caz de esecuri ale referendumurilor aferente.

   Cand spune „Vrem un președinte implicat și responsabil”, Ciolos nu aduce un repros lui Iohannis. De fapt, K.I. a facut tot ce a fost posibil IN LIMITELE LEGISLATIEI ACTUALE.
   Ciolos afirma pe buna dreptate ca dupa urmatoarele alegeri castigatorii ar trebui sa creeze cadrul institutional si legal necesar pentru ca presedintele sa isi poata indeplini agenda pentru care a fost ales. Nu sa i se puna continuu bete in roate de catre majoritatea dintr-un Parlament ajuns in toate sondajele de opinie la cote de incredere microscopice.

  • @Ciobanul Bucur
   Cred și eu ca și tine. Ba chiar că președintele Iohannis putea face multe. Din păcate îi lipsesc de tot abilitățile unui bun om politic. Ba chiar îi lipsesc „la dublu”: în primul rînd că el, in sine, nu este om politic iar în al doilea rînd că nu are știința/flerul de a-și alege consilieri buni.

  • Este evident ca Ciolos s-a referit la FUNCTIA Prezidentiala , nu la Presedintele in exercitiu .
   Da’ e greu cu nuantele in Ro …
   Cum zicea nenea Iancu – ” simt enorm si vaz monstruos ” …
   Daca nu cumva ” Redactia ” are oarece probleme cu intelegerea unui text …
   Analfabetism functional se numeste , parca …

  • De acord. Cred că 90% din textul declarației dl-ului Cioloș face referire la funcția președintelui, nu la dl.Președinte Johannis. Dar, totuși cred că 10% din declarație face o aluzie voalată la faptul că dl.Președinte Johannis a preferat să nu-și riște capitalul electoral și a evidat o suspendare a sa prin aplicarea fără crâcnire a prevederilor constiuționale și a numit niște cabinete PSD despre care toată lumea avea dubii.
   De altfel mi se pare de-a dreptul amuzant cum PSD-ul îl acuză în mod repetat pe președinte de încălcări ale Constituției, când de fapt dacă tragem linie și adunăm dl.Johannis a fost cred cel mai docil președinte al României de după ’90. Poate dl.Constantinescu să fi fost mai docil de atât. Cum ar fi fost dacă era dl.Băsescu președinte în această perioadă? Credeți că am mai fi avut Guvernul Dăncilă?

 4. În sfârșit un discurs foarte, foarte bun. O fi Iohannis diplomat, dar tot lipsit de acțiune. Asta înseamnă că trebuie să vină un candidat din partea USR+. Competiția înseamnă bunăstare. Hai să nu ne rezumăm doar la Iohannis.

  • Da, hai sa divizam voturile, singura sansa a PSD de a cuceri si Presedentia.

  • Fratilor nici eu nu-l mai slavesc pe iohannis da sa vina ei cu un candidat mai bun.Nu stiu cine ar putea fi.
   Poate Barna.
   Pe Ciolos eu il vad Prim ministru.
   In orice caz la indoiala il avem pe neamt.

 5. Bravo, Ciolos, da-i peste bot sas-ului impotent, exista o singura solutie: Laura Codruta Kovesi la presedintie din partea USR+ !!

 6. Oare cînd vom avea presa liberă, care sa nu manipuleze???!!! Daca nu înțelegeți mesajul, macar nu manipulati!!! Dacian Ciolos s-a referit la atribuțiile pe care le are la ora actuală Președintele tarii! Oare Klaus Iohannis nu ar fi făcut altceva daca ar fi avut alte atribuții și daca Constituția i-ar fi permis?

  • Ca raspuns, vezi postarea mea de mai sus.
   Putea sa nu se supuna deciziilor CCR care adauga la lege. Normal, CCR trebuie sa raspunda doar prin Da sau Nu la orice sesizare: e sau nu e constitutionala legea reclamata? Nu sa dea solutii cu caracter obligatoriu.

 7. Ideal ar fi ca in campania pentru europarlamentare, cele doua blocuri ale Opozitiei (PNL si USR/PLUS) sa reuseasca sa pastreze un echilibru fin intre doua obiective:

  1) Sa ofere discursuri electorale cumva diferite, in asa fel incat sa acopere o plaja cat mai larga si variata de asteptari din partea publicului si sa impulsioneze astfel prezenta la urne;
  2) Sa evite pe cat posibil atacurile reciproce, cu exceptia unora minore care izvorasc in mod inerent din urmarirea punctului 1).

  Atata vreme cat lucrurile se mentin la un nivel civilizat si de bun-simt, nu e nimic grav. Important e ca protagonistii sa isi pastreze sangele rece si sa nu lase declaratiile sa escaladeze intr-un conflict veritabil.

 8. Un discurs bun , un discurs ce prezinta realitatea aproape in intregime dar , caci mereu exista un dar, aprecierea facuta in text, citez :E timpul să recunoaștem că statul român nu funcționează la potențialul său maxim. Un parlament rău intenționat și un președinte fără solutii pun statul într-un echilbru precar, care folosește electoral poate ambelor părți. Din ecuație lipsesc cetățenii și interesul social,aprecierea zic are doua parti una corecta ,adica parlamentul este rau intentionat (nu in totalitate ) iar ceea de a doua gresita ,zic eu . Presedintele nu poate avea un comportament arbitrar , un comportament neconstitutional si este obligat de lege sa respecte deciziile altor puteri ale statului ,concomitent cu deciziile CCR-ului . Daca Presedentia ar anunta public ,toate contestarile facute de institutia in cauza ,referitoare le proiectele de lege emise de parlament si rezultatele acestor contestari ,atunci se vede limpede cantitatea de munca depusa de Administratia Prezidentiala si rezultatele acestei munci laborioase . Unii sigur ar fi dorit o mai mare implicare prezidentiala in disputa politica le televizor sau in alte spatii ce pot asigura aceasta . Din fericire caracterul actualului Presedinte nu ii permite sa intre intr-un joc de o maniera grosiera, poate agreeata de multi dintre noi si acest lucru se vede si in discursurile de la mitingurile la care participa conducatorul statului .Presedintele doar isi va sustine propriul punct de vedere in problematica referendumului si va solicita populatiei sprijinul in aceeasta cauza . desigur pe ici pe colo va indrepta si mici sageti catre cei care nu accepta acest fapt ,dar nu va exagera in denigrarea nimanui si va expune doar fapte, fara inflorituri sau atacuri vulgare la persoana .Referitor la ceea ce scrie articolul in cauza , este foarte clar ca apele se separa , spre a se uni mai tirziu , dupa Referendum si alegerile Europarlamentare daca nevoia o cere , iar daca nu si nu , daca cineva dintre participanti va obtine un sufragiu majoritar,atunci lucrurile se modifica si lupta pentru prezidentialele de la anul vor lua o alta turnura . Aceasta insa este o alta poveste .

  • In parlament doar majoritatea conteaza daca e rau intentionata iar ca presedinte ai fix raul cel mai mic dintre doi asta daca nu cumva am castigat la loto

 9. Superb ! Zero il cearta pe zero 🙂

  • Ce prostie, zero esti matale. Discursul opozitiei indiferent de partid este elocvent , autentic, promitator prin realismul ce-l degaja. Dar ce sa inteleaga un rau voitor, si privilegiat de psd. Jos ciuma rosie!

  • Ar putea fi zero parlamentarii aia care au zero iq si care doar consuma si troleaza cu bolta

 10. Ce anume nu se poate indrepta in ADN-ul romanesc? Incredibil, sa nu te poti abtine sa iti critici unicii aliati. De fapt, este extrem de simplu : romanii nu isi pot stabili prioritatile.
  Cum sa nu fii in stare, sa gasesti un minim necesar si sa te abtii sa iti critici aliatii?

  Imi pare rau pentru voi, sincer imi pare rau. Insa, daca nu reusiti sa ii faceti sa inteleaga asta, tot PSD veti avea, inca 29 ani.

  Trista mentalitate…

 11. Așa, slugi ale securiștilor și străinilori, mâncați-vă unul pe altul, poate scăpăm de voi….

  • Vrei tu neaparat sa ramai cu dragnea? Treci un pic prin Teleorman sa-ti faci o idee cat de bine o sa iti fie…dincolo de parerile pro sau contra de aici

 12. Trista realitate la care pui cu prisosinta umarul. Trebuie ca esti strain de tot ce inseamna profund romanism si romanesc. De foarte multa vreme psd a devenit o organizatie de tip mafiot, toxica desigur pentru Romania.
  Desteapta-te Romane!
  Jos ciuma rosie!

 13. Trebuie ca esti strain de tot ceea ce reprezinta profund , romanesc si romanitate. De foarte mult timp psd a devenit grupul infractional de sorginte mafiota. Or Romania are nevoie de oameni noi la vremuri noi.

  • Sub câte nick name-uri postezi, nea caisă? Pepino, Coco etc. Trebuie că ești prea ridicol ca să-ți dai seama cât de penibil ești.

 14. „Trebuie să dăm posibilitatea confiscării averilor nejustificate și să întoarcem națiunii bunăstarea furată de corupți.”

  Pai Codul penal prevede confiscarea averilor facute din infractiuni; Codul civil prevede imbogatirea fara justa cauza; Codul de procedura fiscala prevede executarea silita a creantelor bugetare. Exista o institutie infiintata strict in scopul realizarii creantelor stabilite prin hotarari penale …

  Poate ca dl. Ciolos vrea sa ne intoarcem la ceea ce poporul cunoaste ca fiind „legea 18″…
  Stie dl. Ciolos ca art. 2 alin. 2 din acea lege prevedea ca „Prin justificarea provenienței bunurilor se înțelege obligația persoanei în cauză de a dovedi caracterul licit al mijloacelor folosite pentru dobîndirea sau sporirea bunurilor”?
  Ar fi compatibila o lege similara cu art. 44 alin. 8 din actuala Constitutie, conform caruia „Averea dobândită licit nu poate fi confiscată. Caracterul licit al dobândirii se prezumă”.

  Ce nu stie lumea este ca „legea 18” nu avea un scop democratic si nici nu urmarea sa sanctioneze in mod dobandirea averii ilicite, ci avea ca scop sa sanctioneze libera initiativa specifica economiei de piata si libertatii individuale, lucrul asta fiind explicit precizat in preambulul „legii 18”: „Există însă cazuri cînd, datorită rămășițelor burgheze în conștiința oamenilor, a vechilor moravuri, a influențelor pe care le mai exercită concepțiile ostile socialismului, se manifestă unele fenomene negative în procesul dezvoltării noastre sociale, cum este și tendința de înavuțire a unor persoane, de acumulare de bunuri prin alte mijloace decît prin muncă cinstită. Asemenea interese egoiste, străine eticii societății noastre și principiilor de echitate și justiție socială, nu pot fi tolerate sub nici o formă.”

  In esenta, ce credeau comunistii ce era „munca cinstita”? Poate defini cineva ce era „munca cinstita” in mintea comunistilor?
  Poate defini cineva ce insemna „echitate si justitie sociala” in comunism?

  Art. 3 lit. a) din „legea 18” prevedea ca „Controlul provenienței bunurilor prevăzute la capitolul I se face: … a) în temeiul sesizărilor, dacă sînt scrise și semnate, ale oricărei persoane fizice sau ale conducerii organizației socialiste la care persoana în cauză a prestat sau prestează vreo activitate, indiferent de natura acesteia”.

  Si uite asa o prevedere a transformat natiunea invidioasa intr-o sleahta de turnatori si delatori … care a facut „pui”, iar „puii” se manifesta azi … latrand cuvinte catre o natie a carei scoala a produs peste 40% analfabeti functional…

  Faptul ca Ciolos a latrat azi asa ceva, stiind ca aia carora se adreseaza nu pricep scopul cuvintelor sale, ma determina sa nu mai votez si sa ma gandesc la emigrare.
  D-le Barna, cu cine dracu ai facut alianta politica?
  Chiar crezi ca e o miza sa-l lasi pe asta in fata ta?

  Mi-e sila…

  • Un comentariu de nota10 mai interesant decât discursul acestui paagal francez cu o singurã remarcã și domnul Barna este din același aluat .Ce sã mai zic de Chichirãu, Goțiu și alte triste figuri .

  • @Area:
   Da, dle iti dau dreptate de data asta si sunt siderat ca useri precum @Motanul gri, lauda un discurs distrugator ! Dl. Barna, un nepolitician a luat o plasa imensa cu Ciolos, neobservand ca Julien are agenda lui proprie, neobservand ca fostul prim ministru, trece sub tacere nehotararile si pasivitatea sa din vremea cand era la Palatul Victoria si se face ca nu observa ca a dat girul recursului compensatoriu gandit de ministra Pruna ! Si cate altele !

   PS. O sansa pt USR, pt viitorul campaniilor sale electorale la locale si la parlamentare o reprezinta despartirea de Ciolos dupa 26 mai. Ciolos va merge la Strasbourg !

  • @Susufler0
   In privinta investigarii modului de dobandire si eventual confiscarii averilor nejustificate, cred ca D.Ciolos se refera la persoanele care au fost condamnate definitiv pentru fapte de coruptie. Chiar precizeaza mai departe: „sa intoarcem natiunii bunastarea furata de corupti”. Deci are in vedere pe aceia care deja au fost dovediti ca infractori. In niciun caz nu se refera la orice cetatean reclamat de vreun vecin invidios, cum era in legea 18.

   Intreg discursul are un ton mobilizator. Poate ca asa si trebuie, mai sunt numai 2 saptamani pana la alegeri.
   Toti suntem de acord ca ar fi de dorit ca oamenii sa mearga la vot in numar cat mai mare. Ei bine, un astfel de discurs poate scoate din apatie.

  • Corect Motan.
   De altfel pasionatii de subiectul confiscarii ar putea sa citeasca directivele/legislatia UE… parca eram obligati sa le implementam si noi… dar cu cine?

 15. Vulpoiul Ciolos a distrus definitiv viitorul USR-ului. Lipeste afise pentru un post de 10 000 euro pe luna iar jandarmeria si politia supravietuieste din mila infractorului Dragnea…

  • Lasati analizele de finete, ca iar ajungeti la concluzia ca nu avem cu cine vota! Mergeti la vot si votati USR sau PNL, ca daca nu vor fi destui care sa voteze Psd. PNL nu e perfect, dar le va fi rusine sa se opuna unor initiative sanatoase.

 16. Da, dle iti dau dreptate de data asta si sunt siderat ca useri precum @Motanul gri, lauda un discurs distrugator ! Dl. Barna, un nepolitician a luat o plasa imensa cu Ciolos, neobservand ca Julien are agenda lui proprie, neobservand ca fostul prim ministru, trece sub tacere nehotararile si pasivitatea sa din vremea cand era la Palatul Victoria si se face ca nu observa ca a dat girul recursului compensatoriu gandit de ministra Pruna ! Si cate altele !

  PS. O sansa pt USR, pt viitorul campaniilor sale electorale la locale si la parlamentare o reprezinta despartirea de Ciolos dupa 26 mai. Ciolos va merge la Strasbourg !

 17. Bai NIMICULE 2 tu vorbești de curaj după ce ai stat sub papucul lui Dragnea și ai avut cea mai dezastruoasa guvernare??? Crezi ca uitam asa ușor cum ai guvernat extrem de slab cu sprijinul PSD???? Vicepremier a fost Dancu, strategul PSD crezi ca uitam ca prin guvernarea ta dezastruoasa (guvernul Cioloș) ai adus PSD pe primul loc…. Ai guvernat asa de bine de le-a fost oamenilor lehamite și nu au mai ieșit la vot sau au ieșit și au votat PSD…. Sper ca te vei lua de mâna și împreuna cu celălalt nimic cu barna și cu nimicul de Dragnea sa ajungeți toți la coșul de gunoi al istoriei… Un oportunist și un trădător asta e Cioloș cât despre USR și Plus nu sunt decât la fel PSD mincinoși și manipulatori

  • Si cine sunt buni dupa a ta parere umila? PNL? Acel PNL care s-a unit cu PSD sau acel PNL pe care l-a inghitit PDL-ul? PNL-ul a devenit curva de serviciu a politicii romanesti, mai curve decat UDMR-ul.

 18. Ranane pmp!
  Zombie astia care sar la gatul lui ciolos nu ma surprind.Ma surprinde susu care se converseaza cu emil; un fel de alexa,robotelul,care leaga si el trei cuvinte la fiecare articol,fara nici o noima.Fii curios si rasfoieste postarile.

 19. Asta-i problema la noi. In loc sa tacă frumos acum și sa susțină candidatura lui Iohannis la prezidențiale, se bagă in fata și ciuruie opoziția, ca sa se bucure PSD. De parca el ar fi o soluție ca președinte… N-are nici o șansa in fata lui Iohannis și dacă nu și-ar fi pierdut mințile in ultima vreme crezându-se mare strateg, și-ar da seama ca e ridicol.
  Mai bine candida cu PNL la europarlamentare, așa aveam o șansa sa umilim PSD, sa PIARDĂ PSD!
  Vanitatea ne mănâncă pe toți.

 20. Trist să vezi cum îți sunt confirmate cele mai pesimiste…așteptări:opoziția nu reușește să se închege într-o alternativă serioasă pentru țară și amenințătoare ptr.PSD&ALDE,adevărată grupare infracțională care va târî România în dezastru.
  Și dacă tot a venit vorba,oare dânsul,dl.Cioloș NU putea face mai mult când a fost prim ministru?
  Că se prezentala ordinele parlamentului dominat ȘI ATUNCI de PSD,întocmai și la timp.
  Oare el,în locul lui Iohannis,adică aflat între limitele aceleiași Constituții iliesciano-iorgovanistă(D-umnezeu să-l ierte pe Iorgovan,că strâmbă Constituție a mai croit!),ce ar fi făcut altfel?
  Asta văd că nu o mai povestește sălăjanul franțuzit,deși a mai dat copite de-astea lui Iohannis(și-ăsta prost,l-a scos din anonimat pe Cioloș,iar acum iaca!).

  • Asa se-ntampla de fiecare data in Romanica: parca-si baga dracul coada!

  • Comentăm, criticăm, răstălmăcim discursuri.
   Clar e că umiliți , furați, mințiți, manipulați am fost. De cine? De : PSD, alde, udmr, pmp, proRomãnia, unpr, care nu mai au ce căuta la guvernare și nici față de PE nu au. Ce atâtea critici pentru Dacian J Cioloș? D-tră ce-ați fi putut face într-un an electoral, cu un program de guvernare prestabilit(2016)? Dacian C este un domn cu mult bun simț, rafinat, echilibrat, evoluat spiritual. Faptul că s- a aliat cu USR, ne demonstrează că aplică regulile meritocrației o acțiune normală pentru intrarea Romăniei pe o direcție coRomânia.Un fapt notabil este disocierea de figuranți, amatori cum sunt mandolină dezalcoolizat, copy paste, penali și analfabete închipuite, jurnaliști de sticlă clevetitori fără repere clare și soluții practice. În concluzie, dacă tot ne-am trezit mergem la vot pe 26 mai și votăm doar alianța 2020 USR PLUS. Frumusețea, cinstea, lumina din ochii lor, decența campaniei electorale pe care o desfășoară, echilibrul pe care- l emană acești copiii de lumină sunt garanția că doar ei vor salva România.

 21. Minciuni,manipulare pentru că voturile sa se divizeze,bucuria Psd ului

 22. Dușmanul tău, Cioloș este psdul. Faci mare greșeală că ataci pnlul. Voi trebuie să fiți uniți. Câștigi ceva, dar pt România nu faci mare lucru.

 23. Bah ce distractivi sunteti! Abia astept sa va vad fetele la alegeri:)))

 24. „Vrem un președinte implicat și responsabil.”
  Cu fraza asta, Ciolos se face auzit la urechile acelei categorii de alegători care s-au simțit dezamăgiți de comunicarea deficitară și încetineala cu care președintele a reacționat in fata pesede. Și se mai face auzit la urechile nehotărâților care în 2016 au absentat la vot. A punctat in favoarea alianței 2020 și a făcut-o la momentul potrivit. Bravo lui!
  Toată lumea îi reproșează lui Ciolos atitudinea/discursul, uitând că primul care a atacat „sub centura” a fost Orban. Cine crede că șeful PNL face și vorbește de capul lui, fără un accept tacit al sefului real al partidului, este pur și simplu naiv. Atât.

 25. Comentăm, criticăm, răstălmăcim discursuri.
  Clar e că umiliți , furați, mințiți, manipulați am fost. De cine? De : PSD, alde, udmr, pmp, proRomãnia, unpr, care nu mai au ce căuta la guvernare și nici față de PE nu au. Ce atâtea critici pentru Dacian J Cioloș? D-tră ce-ați fi putut face într-un an electoral, cu un program de guvernare prestabilit(2016)? Dacian C este un domn cu mult bun simț, rafinat, echilibrat, evoluat spiritual. Faptul că s- a aliat cu USR, ne demonstrează că aplică regulile meritocrației o acțiune normală pentru intrarea Romăniei pe o direcție coRomânia.Un fapt notabil este disocierea de figuranți, amatori cum sunt mandolină dezalcoolizat, copy paste, penali și analfabete închipuite, jurnaliști de sticlă clevetitori fără repere clare și soluții practice. În concluzie, dacă tot ne-am trezit mergem la vot pe 26 mai și votăm doar alianța 2020 USR PLUS. Frumusețea, cinstea, lumina din ochii lor, decența campaniei electorale pe care o desfășoară, echilibrul pe care- l emană acești copiii de lumină sunt garanția că doar ei vor salva România.

 26. punctul 8 de la TM nu inseamna nimic daca nu avem un plan in spate, verificari, raportari, pedepse clare, implicarea populatiei, recrutarea de noi talente si promovarea lor. management performant si multa cooperare cu profesionisti din alte tari ca sa schimbe mentalitatea romanilor si sa ii educe.

 27. Alooo ! Ciolose !!! E campanie pentru europarlamentare ! Adica pentru institutiile europene care apara interesele cetatenilor europeni nu interesele diferitelor grupari de lobbysti ai intereselor straine europenilor si noua inclusiv. In loc sa prezentati punctual principiile care for fi aparate in interesul cetatenilor europeni prezentati programe locale si atac la presedinte. Ce sa faca SINGURUL ALES nu dosit pe liste cu locuri platite nici in vis votati cand din toate atributele nu a ramas decat cu acela de aparat de promulgat legi? Ce vina are ca CSM +CCR au aprobat uzurparea atributului CSM din art 134 de catre ministrul de justitie si CCR da ordin de demitere a procurorilor? Ce vina are ca executivul ii uzurpa in forma continuata atributul din art 91? Ce vina are ca executivul uzurpa legislativul incalcand art 115? Ce vina are ca executivul la remanierea „vreau sa fiu ministru” nu a respectat art 85 alin (2),(3) si nici unul nu are aprobarea parlamentului = GUVERN NECONSTITUTIONAL ? Ce vina are ca CSM+ CCR au aprobat modificarile L 3/2000/2018 prin care scoate presedintele din referendum de interes national art 90 si desfasurarea FALSULUI SI ILEGALULUI REFERENDUM pentru modificari L 3 nu familie? Ce vina are ca CCR a aprobat referendumul conform art 2 ,art 90 si L 3/2000 (sa justifice de ce si ve face cu modificarile L 3/2000)? In loc sa prezentati simplu :uite astea vor face astia la UE le amestecati de nici voi nu mai stiti exact ca votantul in loc sa voteze cum scrie Constitutia europeana si a noastra „CETATENII AU DREPTUL DE A ALEGE SI DE A FI ALESI” aleg programe in spatele carora stau dositi (ca asa e modern dosul) platitorii de locuri. LUCRUL AMESTECAT MIROASE A …. Dar ce ca miroase , pute de la sute de Km

 28. Degeaba îl atacă pe Iohannis, e singurul candidat credibil la preşedinţie. Restul nu au pe nimeni.

  • Iohannis este singurul candidat, acolo trebuia sa te opresti, cuvantul credibil a stricat propozitia. Ce credibilitate sa ai intr-un primar de buzunar, colectionar de case. Sictir p(r)ostac PNL-ist.

 29. ce idioti poate sa fie pnl dar si plus . In loc sa atinga obiectivul de a elimina psd de la guvernare sa aiba majoritate in parlament , pentru ca doar impreuna reusesc , se gasesc acuma sa se certe . Bai da sunteti toti la fel …..colaborati impreuna

 30. Ciolos, daca nu iti dai sema ca ai dus USR-ul in cap cu afirmatiile aste nedrepte despre presedinte, mai ai o sansa sa dispari prin intentia evidenta de a ataca drepta. Daca nu intelegi ca doar o opozitie unita va invinge psd-ul (nu merita majuscule), inseamna ca ai fost „construit si pregatit” ca sa distrugi acest castig al romanilor. Mereu te-ai eschivat, nu ai fost decis, ai lasat lucrurile in coada de elefant. Joci la dublu.
  Rusine

 31. Degeaba va certati. Serviciile controleaza toata opozitia. Serviciile la randul lor sunt controlate din afara. In aceste conditii nu aveti cum sa scoateti din voi ce este mai bun si concurential si mesaje care au priza la public ca sa obtineti rezultate in alegeri. Daia opozitia apara serviciile si neaga problemele in justitie si abuzurile. Nu sunt liderii vostri din capul vostru, degeaba va stresati.

 32. Cioloș s-a referit direct la președintele Iohannis. Cine a dat gir guvernelor actuale? Așa dar Cioloș l-a atacat direct pe președintele care l-a nominalizat ca prim ministru. În aceeași logică putem spune ca d. Iohannis a greșit de două ori. Și mai trist este că a greșit a doua oară când d. Cioloș nu numai că a fost un prim ministru destul de slab dar a și contribuit la ascensiunea PSD. De altfel ambele partide se comportă copilărește, fără maturitate politică ca să nu mai spun că nu au nici o ideologie. D. Iohannis este un președinte care a promis că va respecta legea și a făcut-o. Spre deosebire de Băsescu care a încălcat-o adesea. Apoi, personal, prefer un președinte cu o ținută de intelectual unui mitocan și bufon ca Băsescu. PSD ar trebui să fie mulțumite că au un ajutor nesperat în aceste două partide.

 33. „TRAIM INTR-UN SISTEM CARE NU POATE DECLANSA ALEGERI ANTICIPATE. Pur și simplu ne putem trezi că punem în fruntea guvernului pe oricine. Nu ai cum să îl dai jos, dacă o gașcă de oameni nu vrea asta. VOM SCHIMBA ACESTE PREVEDERI. Vrem un președinte implicat și responsabil, un parlament care să răspundă voinței poporului! Și un guvern profesionist!”

  Unde vedeti voi retardatilor ca il ataca dur pe Iohannis? Vorbeste despre schimbarea prevederilor, nu despre cum trebuie el sa isi asume responsabilitatea pentru cine a pus sa faca guvernul.
  Sa va fie rusine pentru ca va transformati in A3 si incercati sa manipulati. Am crezut ca sunteti oameni cu caracter dar vad ca sunteti sclavii romani autentici. SCHIMBATI TITLUL DE URGENTA SI RENUNTATI LA CLICK BAIT ORDINAR!!!

 34. Eu sincer nu l-am auzit pe Dacian Cioloș rostind numele Iohannis iar ceea ce exprimă este un mesaj de toleranță socială și nu unul de stopare a dialogului civic … ! Nazismul, stalinismul, comunismul și alte asemenea ” filozofii” ultranaționaliste pomeneau de „ascuțirea luptei de clasă” … și uite așa au apărut lagărele de concentrare ! Doar regretații Ion Rațiu și Corneliu Coposu mai aveau un astfel de mesaj realist și echilibrat!

 35. Bravo @redactia, vad că nu mi-ați publicat comentariul! As vrea sa aflu și eu motivul.